Mura remizirala na Irskem

Nogometaši Mure so na današnji prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Dublinu igrali neodločeno proti irskemu St. Patricksu 1:1 (1:0). Povratna tekma bo čez teden dni v Murski Soboti.

2. krog kvalifikacij za Uefa konferenčno ligo, 1. tekma:

St. Patrick's – Mura 1:1 (0:1)

Richmond Park, gledalcev 2800, sodniki: Barbara, Vella, Spencer (vsi Malta).
Strelca: 0:1 Daku (27.), 1:1 Forrester (60.).
Rumeni kartoni: Pucko, Bobičanec, K. Cipot, Lorbek.
Rdeči karton: M. Doyle (92.).

St. Patricks: Anang, Breslin, Brockbank, Redmond, Cotter (od 88. Curtis), Grivosti, O'Reilly, Timmermans (od 64. Lennon), Forrester, E. Doyle (od 81. Owolabi), M. Doyle.
Mura: Obradović, Beganović, K. Cipot, Morris, Pucko, Kous (od 85. Ouro), Maruško (od 65. Shabanhaxhaj), Lorbek, Bobičanec (od 90. Klepač), Daku, Petković (od 65. T. Cipot).

Mura je v uvodnem kvalifikacijskem krogu konferenčne lige dvakrat na kolena položila moldavsko ekipo Sfintul Gheorghe, na današnji prvi tekmi drugega kroga pa si je v irski prestolnici izborila lep izhodiščni položaj pred povratno tekmo čez sedem dni v Fazaneriji. Zmagovalca irsko-slovenskega obračuna v tretjem krogu čaka boljši iz bolgarsko-makedonskega dvoboja CSKA Sofija - Makedonija. Prekmurci so v irski prestolnici uvodoma trpeli in trepetali. Irci so jih uvodoma povsem zasenčili, že v prvi minuti pa se je v lepi priložnosti znašel Barry Cotter, na srečo gostov pa je s šestih metrov streljal prek vrat.

Izbranci Damirja Čontale so dolgo časa potrebovali, da so se privadili na agresivno igro gostiteljev. Irci so bili zelo nevarni, v 27. minuti pa so Sobočani nekoliko nepričakovano veselili vodilnega gola, ko je kosovski napadalec Mirlind Daku izkoristil grobo napako domačega branilca Harryja Brockbanka in zadel za 1:0.

Irska prevlada na Richmond Parku je po prejetem golu je malenkostno popustila, v 60. minuti pa je domača ekipa dosegla izenačujoči gol, po podaji Eoina Doyla je zadel Christopher Forrester. V zadnjih tridesetih minutah so 9-kratni irski prvaki še naprej napadali, v 75. minuti pa so zagrozili tudi Sobočani, prodor Žige Kousa po desni strani in njegov strel so domači nogometaši blokirali v zadnjem trenutku. V končnici tekme se kljub jalovi pobudi St. Patricksa izid ni spremenil.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija evropsko pot sklenila z zmago
    Olimpija je evropsko pot sklenila z zmago. V Bratislavi je bil dvakrat natančen Pedro Lucas.
  • 13.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za konec evropske sezone še v Bratislavi
    Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo zgodovinsko leto 2023 sklenili z evropskim gostovanjem v Bratislavi. Slovan bo zadnji nasprotnik zmajev v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 30.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v Stožicah izgubila z Lillom
    Olimpija je na zadnji domači tekmi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige izgubila z Lillom, ki je zmajem dokončno zaprl vrata do evropske pomladi. Ljubljanska mreža se je zatresla dvakrat.
  • 29.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na zadnji domači tekmi z Lillom
    Francoski Lille bo zadnji gost ljubljanskih Stožic v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Olimpija bo po zmagi na tekmi s Klaksvikom napadala nove točke.
  • 09.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Sualehe in Nukić za zgodovinsko zmago Olimpije
    Ljubljančani se veselijo krstne zmage v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Olimpija je prevladovala skozi celotno tekmo, zmaji pa so odpor gostov z igralcem več strli v končnici srečanja, ko sta zadela rezervista David Sualehe in Mustafa Nukić.
  • 08.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji po maščevanje za poraz na Ferskih otokih
    Nogometaši Olimpije bodo na četrti tekmi skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige lovili prve točke. V Stožicah se bodo pomerili s ferskim Klaksvikom, ki je pred dvema tednoma v Torshavnu slavil z 0:3.
  • 26.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija s Ferskih otokov praznih rok
    Gostovanje na Ferskih otokih se ni razpletlo po načrtih Olimpije. Klaksvik je zeleno-belo mrežo zatresel trikrat, na drugi strani pa je svojo ohranil nedotaknjeno.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na Ferske otoke po prve točke v skupinskem delu
    Zmaji na prvih dveh preizkušnjah skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige niso bili rezultatsko uspešni, v taboru slovenskih prvakov pa verjamejo, da se bo to spremenilo že na četrtkovi tekmi s ferskim Klaksvikom.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za slovo od UEFA Mladinske lige prvakov remi z nemškim prvakom
    Mladinci Maribora so v prvem krogu UEFA Mladinske lige prvakov izzvali vrstnike Mainza, po porazu na domači tekmi pa so na gostovanju pri nemškem prvaku pred tri tisoč gledalci iztržili neodločen izid.
  • 24.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Mladinci Maribora v nemški Mainz brez bele zastave
    V tem tednu bosta na evropskem odru dejavna kar dva slovenska kluba, saj mladinsko selekcijo Maribora čaka povratna tekma prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Vijoličasti bodo v dvoboju z Mainzem lovili dva zadetka zaostanka s srečanja v Ljudskem vrtu.

DELI NA