Mura presenetila branilce naslova

Maribor, Krka, Triglav, Aluminij, Olimpija, Celje, Mura in Gorica so udeleženci četrtfinala letošnje izvedbe Pokala Slovenije. Sreda je ponudila še zadnje odločitve osmine finala, ob napredovanju Celja in Gorice pa so najlepše presenečenje pripravili nogometaši Mure, ki so pred domačimi gledalci izločili branilce naslova, nogometaše Domžale.

Mariborčani so dolgo lomili odpor žilavih Kraševcev, ki so v prvih minutah srečanja nevarno zapretili preko Stančića. Vijoličasti so po uvodnem naletu gostiteljev prevzeli pobudo in si pripravili nekaj situacij pred golom mladega Renerja, ki pa so ga premagali v 34. minuti. Po kotu Ogrinca je Hotić poslal predložek pred domača vrata, Gulić je žogo odbil do Rajčevića, ta pa jo je s sedmih metrov pospravil v gol Tabora. Več kot tisoč gledalcev na tribunah Stadiona Rajka Štolfe je na drugi zadetek gostov čakalo do 76. minute. Vršič je z natančnim predložkom zaposlil Mešanovića, a je prvi poskus odbil Rener, napadalec pa je bil uspešnejši z drugim udarcem. Mešanović je bil natančen tudi v 88. minuti, ko je Bajde atraktivno poizkušal po predložku Milca, žoga je končala pri strelcu drugega zadetka, ki jo je z glavo pospravil v domačo mrežo. Tabor, ki je v prvem krogu presenetil Velenjčane, je v sedmi uradni preizkušnji doživel prvi poraz.

Uvodni sredin dvoboj v Novem mestu je prinesel prvo presenečenje. Krka, ki se je v lanski sezoni prebila vse do polfinala pokalnega tekmovanja, je na domačem igrišču presenetila Krško, trenutno tretjo ekipo Prve lige Telekom Slovenije. Gostitelji so po dobri uri igre že vodili z dvema zadetkoma prednosti, povedli pa so v 31. minuti, ko je Maks Slunjski z mojstrskim diagonalnim udarcem premagal Žigo Freliha. Mladi vratar Krčanov je drugič klonil v peti minuti nadaljevanja, ko ga je ugnal še Luka Kambič, a se gostje niso predali. Deset minut po domačem golu so udarili tudi Krčani, po podaji Mandića pa je prednost Krke znižal Tonći Mujan. Sedem minut pred koncem rednega dela srečanja so se Posavci dokopali do izenačenja, po predložku z desne strani igrišča pa je v polno meril Miljan Škrbić. Sledili so podaljški, v katerem pa je krajšo potegnil prvoligaš. Ko je že kazalo, da bodo o napredovanju odločale enajstmetrovke, je bil pred golom Krškega najspretnejši Luka Kambič in z drugim golom na srečanju odločil potnika v četrtfinale.

Za četrtfinalno vstopnico so se morali pošteno spotiti tudi nogometaši Triglava, ki so gostovali na koprski Bonifiki. Primorci so namreč povedli že v sedmi minuti dvoboja, ko je v polno meril Željko Tomić, ki se je koprskemu moštvu pridružil v teh dneh. Gostje so odgovorili v 17. minuti, ko se je pod izenačujoči zadetek podpisal Nejc Križaj in postavil tudi izid polčasa. Gorenjci so odpor domače enajsterice strli v zadnji četrtini dvoboja. V 73. minuti je po levi strani igrišča krenil Dejan Robnik in pred golom našel Mateja Poplatnika, ki je po strelu z bližine Triglavu priigral vodstvo. V 84. minuti se je Poplatnik znašel v vlogi asistenta, po povratni podaji kranjskega napadalca pa je v polno meril Gašper Udovič. V 87. minuti je po nesporazumu domače obrambe indirektni prosti strel v kazenskem prostoru v gol za 1:4 pretvoril Luka Majcen, nekdanji član Kopra.

Obilno deževje je obračun Drave in Celja prestavilo na sredo, deževalo pa je tudi v Dekanih. Ob dežnih kapljah pa so padali tudi zadetki. Kidričani so povedli že v tretji minuti dvoboja, ko je domačega vratarja Rupnika z neubranljivim udarcem z razdalje matiral Alen Krajnc. Po pol ure igre in prostem strelu Matica Vrbanca se je pred domačim golom najbolje znašel Damir Bartulović, izid polčasa pa je po novem udarcu z razdalje postavil Sanin Muminović. Dež je v drugem polčasu prenehal, gledalci pa so v domačem golu videli še štiri zadetke. V 68. minuti se je še drugič veselil Damir Bartulović, ki je vnovič zadel po prostem strelu Vrbanca. V izdihljajih srečanja, najprej po predložku z leve in nato še z desne strani igrišča, je z glavo dvakrat natančno meril Žiga Škoflek, vmes pa je prav po podaji Škofleka lastno mrežo zatresel Žan Podgoršek.

V dvoboju Radomelj in Olimpije je blestel Leon Benko. Izkušeni napadalec v letošnji sezoni ni v prvem planu ljubljanskega stratega Igorja Bišćana, zato je tokratno priložnost zagrabil z obema rokama. Nekdanji hrvaški napadalec je bil že spomladi osrednji junak polfinalnega obračuna z Mariborom, tokrat pa je nase opozoril s kar tremi zadetki. Benko je sodeloval tudi pri prvem golu na tekmi, saj je njegov udarec končal pri Kingsleyju Boatengu, ki je po strelu z bližine premagal domačega vratarja Davida Adama. V 26. In 33. minuti je natančno sprožil prav Benko, ki je gol srečanja zabil po dobri uri igre. Boateng je potegnil po desni strani igrišča in pred golom našel robustnega napadalca Olimpije, ki je v slogu mojstrov s peto matiral čuvaja domače mreže. S tem se torkov festival zadetkov še ni zaključil, saj je v 75. minuti, po natančnem predložku Klinarja, z glavo zadel še Danijel Miškić. Poraz gostiteljev je v končnici srečanja ublažil najboljši strelec 2. SNL, Anel Hajrić, ki je z glavo zadel po podaji z desne strani igrišča. A tudi to ni bil zadnji gol dvoboja. Po odlični podaji Miškića je v kazenskem prostoru preigraval Benko, nato pa s povratno podajo zaposlil Savića, ki je zadel za končnih 1:6.

V sredo smo dobili še zadnje tri udeležence četrtfinala letošnje izvedbe Pokala Slovenije. Uvodna tekma sreda je bila odigrana v najstarejšem slovenskem mestu, na Ptuju pa so gostovali nogometaši Celja. Gostujoči strateg Dušan Kosič je nekoliko premešal začetno enajsterico, ki je na trenutke pošteno trepetala pred napadi domačih nogometašev. A varovanci Simona Sešlarja, celjske legende, ki pa sedi na ptujski klopi, svojih priložnosti niso izkoristili in bili za to prvič kaznovani v 36. minuti srečanja, ko je po podaji z desne z glavo zadel od domačih branilcev pozabljeni Mitja Križan. Visokorasli nogometaš, sin nekdanjega reprezentanta Aleša Križana, je vsega šest minut kasneje še drugič potrdil zakon bivšega. Napadalec, ki je spomladi za Dravo igral kot posojeni nogometaš Celja, je po dolgi podaji na domačo polovico izkoristil zmedo domačih branilcev, jima pobegnil in podvojil gostujočo prednost. Potnik v četrtfinale je bil dokončno odločen v 78. minuti, ko je za zmago z 0:3 zadel še tokratni rezervist Jucie Lupeta.

Po Krki, ki je izločila Krško, je novo presenečenje pripravila tudi Mura. Vodilno moštvo 2. SNL je gostilo aktualne pokalne prvake Domžalčane, ki so v 15. minuti kronali premoč v uvodu srečanja. Domači vratar Šafarić je slabo posredoval po udarcu Rubina Hebaja in gostje so povedli z 0:1. Po zaostanku pa so se prebudili tudi gostitelji, ki so prevzeli pobudo in pritisnili na polovico Domžal. Če gredo zasluge za gol Domžalčanov na račun vratarja Šafarića, tudi čuvaj gostujoče mreže Milić ni nič bolje posredoval v 32. minuti, ko je sprožil Luka Bobičanec. Šest minut kasneje je t.i. zakon bivšega potrdil Žiga Kous, ki je z roba kazenskega prostora mojstrsko sprožil v levi kot domžalskih vrat. Veselje se še ni dobro poleglo, ko je Mura v 42. minuti vodila s 3:1. Rok Sirk je pobegnil gostujoči obrambi, Žan Žužek pa je pred črto kazenskega prostora potegnil po ročni zavori in si prislužil rdeči karton sodnika Vinčića. Žogo si je nastavil Bobičanec in z neubranljivim udarcem v levi kot še drugič matiral Dejana Milića. Desesterica Domžalčanov v nadaljevanju ni uspela priti do preobrata, ob priložnosti Bizjaka se je izkazal vratar Šafarić, na drugi strani pa je Maroša zadel vratnico, ob poskusu Bobičanca pa je žogo odbil Milić.

Odločitev o zadnjem četrtfinalistu je padla v knežjem mestu. Šampion, vodilni klub 3. SNL sever, je na prenovljenem igrišču domačega Olimpa gostil Gorico. Primorci so dolgo lomili odpor domačega moštva, ki ga vodi nekdaj odlični strelec Oskar Drobne. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, odrešitev za gostujočo zasedbo pa je prišla v 73. minuti, ko je Rifet Kapić po podaji Leona Mariniča stresel prečnik, po ponovnem predložku pred domača vrata, tokrat z desne strani igrišča, pa je v polno meril prav Marinič. Potnik med zadnjih osem pokalnih udeležencev je bil odločen v 84. minuti, ko je najprej prodiral in preigraval Kapić, po podaji Gregoriča pa je v polno meril Donatus Edafe. Ista trojica je bila na delu tudi v 87. minuti, ko je v drugo še drugič meril Donatus Edafe in potrdil zmago svojega moštva.

 

Rezultati drugega kroga Pokala Slovenije:
CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - MARIBOR 0:3 (0:1)
Rajčević (34'), Mešanović (76', 90')
KRKA - KRŠKO 3:2 (2:2; 1:0)
Slunjski (31'), Kambič (50', 119'); Mujan (60'), Škrbić (83')
KOPER - TRIGLAV KRANJ 1:3 (1:1)
Tomić (7'); Križaj (17'), Poplatnik (73'), Udovič (84'), Majcen (87')
JADRAN DEKANI - ALUMINIJ 0:7 (0:3)
Krajnc (3'), Bartulović (31', 68'), Muminović (34'), Škoflek (76', 90'), Podgoršek (87'/ag)
KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA 1:6 (0:3)
Hajrić (85'); Boateng (24'), Benko (26', 33', 60'), Miškić (75'), Savić (89')
DRAVA PTUJ - CELJE 0:3 (0:2)
Križan (36', 42'), Lupeta (78')
MURA - DOMŽALE 3:1 (3:1)
Bobičanec (32', 42'), Kous (38'); Hebaj (15')
ŠAMPION - GORICA 0:3 (0:0)
Marinič (73'), Edafe (84', 87')

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.

DELI NA