26.04.2018 | 2. SNL
Mura pred prvo zaključno žogico

Nogometaše v 2. SNL po sredinih tekmah 25. kroga nove preizkušnje čakajo že v soboto in nedeljo. Zaključek aprila bi lahko potrdil novega prvaka. Mura bi ob remiju Drave in Nafte, ki se bosta na Ptuju udarila za drugo mesto, s skalpom ljubljanskega Brava že odprla penino. Kdo pa se bo najbolje znašel v lovu na obstanek?

 

 

Sobota, ob 17.00: ROGAŠKA - VERŽEJ
Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved nastopa: Klemen Lah in Marko Maučec (Veržej) ter Goran Čuček in Aleš Horjak (Rogaška)

Veržej ostaja priklenjen na dno ligaške razpredelnice. Mlado moštvo trenerja Borisa Radoša je moralo med tednom čestitati tudi nogometašem Ilirije, ki so se ob Muri veselili minimalne zmage. Kot že nekajkrat to pomlad, so Prleki dobro krenili v tekmo in z golom Adnana Ahmetovića povedli v 25. minuti, v nadaljevanju pa je sledil preobrat gostov. Štirinajsto mesto, ki zagotovalja obstanek v 2. SNL, je pet krogov pred koncem prvenstva oddaljeno debelih osem točk, Veržejce pa med drugim čakajo še spopadi z Dravo, Nafto in spomladi razpoloženimi Brdi. Še prej se bodo zeleni udarili z Rogaško, ki si prav tako še ni zagotovila mirnega zaključka sezone. Slatinčani imajo pred predzadnjim Fužinarjem le štiri točke naskoka, med tednom pa so z oslabljeno zasedbo klonili v Lendavi. Tako Neskić kot Radoš ne bosta razpolagala s popolno zasedbo, lahko Rogaška po štirih zaporednih porazih ponovi jesenski scenarij iz Veržeja in vknjiži novo zmago?

 

Sobota, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved nastopa: Miha Vidmar (Ilirija) ter Robert Drugovič (Brežice)

Dve točki več od Rogaške so v 25 preizkušnjah nabrali Brežičani, ki prav tako še ne morejo biti povsem mirni. Posavci so se s sobotno zmago na Koroškem – prvo po devetem krogu prvenstva – vsaj malce oddaljili od nevarne cone, ki so ji z nekaj zmagami spomladi pobegnili tudi Ljubljančani. Ilirija spomladi še ne pozna remija, moštvo Stanka Božičeviča pa se po zimskem premoru boljše znajde na gostovanjih. Zeleno-beli so bili uspešni na Ravnah in Ptuju ter v Rogaški Slatini in nazadnje še Veržeju. Dvoboj na prleških tleh je postregel s preobratom, vsega dve minuti po domačem vodstvu je prednost izničil Enes Rujović, pet minut pred koncem tekme pa je zmagovalca odločil Erwin Tiganj. Brežičani so po uspehu na Ravnah gostili ekipo Radomelj, a ostali brez točko. Gostje so se po golu v prvem polčasu veselili minimalne zmage. Jesenski obračun Brežic in Ilirije ni ponudil zadetkov, kdo se bo veselil v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: ZARICA KRANJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: Senad Jarović in Albert Račić (Dob)

Ne steče niti Kranjčanom, ki pa tudi po zaslugi slabših rezultatov Fužinarja ostajajo na varnem. A prednost dveh točk se lahko stopi že v enem krogu, zato tudi Gorenjci nujno potrebujejo nove točke. Te so v zadnjih tednih bolj izjema kot pravilo, saj so rdeči vrati v petih tekmah iztržili štiri poraze in remi. Zdesetkana zasedba Braneta Pavlina je po visokem porazu v Lendavi na domačih tleh pokleknila tudi pred Brici, v sredo pa so bili boljši še Dekančani. Nova priložnost za točke se ponuja v soboto, ko bo Zarica na svojem igrišču gostila Dobljane. Modri se bodo v gorenjski prestolnici pobirali po domačem porazu z Muro in skušali maščevati jesensko ničlo v obračunu s Kranjčani, ki so se v Dobu veselili zmage z izidom 2:5. Zarica na domačem igrišču sila težko nabira točke, Gorenjci so jih osvojili zgolj sedem, manj pa jih je pred svojimi gledalci nabral zgolj Veržej. Lahko kranjska četa vknjiži še drugo domačo zmago?

 

Sobota, ob 17.00: FUŽINAR RAVNE SYSTEMS - JADRAN DEKANI
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved nastopa: /

Pomembna preizkušnja čaka tudi nogometaše Fužinarja. Ravenčani se bodo pred domačimi gledalci udarili z Jadranom, ki je med tednom prekinil serijo porazov. V Dekanih so pred varovanci Nevija Finkšta pokleknili Kranjčani, niz šestih zaporednih ničel pa sta z natančnima udarcema prekinila Marko Krivičić in Janik Kalem Mihalič. Dekančani so se praktično že jeseni zagotovili drugoligaško vozovnico za prihodnjo sezono, zato lahko Primorci neobremenjeni zaigrajo tudi na Ravnah. Podobna trditev zagotovo ne velja za gostitelje, ki v lovu na rešilno 14. mesto nujno potrebujejo nove točke. Korošci so se Zarici z remijem v Radomljah in zmago v Veržeju približali na vsega dve točki zaostanka, ki pa ga Ravenčani niso uspeli stopiti v zadnjih dveh obračunih. Po porazu z Brežicami je bila koroška zasedba neuspešna tudi v Goriških Brdih. Spopad v Dekanih po dramatični končnici in zadetku Stepančiča v 94. minuti ni dal odločitve o zmagovalcu, kdo bo boljši v sobotnem dvoboju?

 

Nedelja, ob 13.15: DRAVA PTUJ - NAFTA 1903
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved nastopa: Rok Pirtovšek (Drava)
Neposredni prenos: Sportklub

Derbi 26. kroga 2. SNL bo odigran v najstarejšem slovenskem mestu. Pred kamerami Sportkluba se bosta za drugo mesto udarili ekipi Drave in Nafta, ki ima po uspešni seriji točko prednosti pred tretjo ekipo prvenstva. Kurenti se v končnico sezone podajajo brez Nastje Čeha, ki ga je Simon Sešlar pogrešal že med tednom. Štajerci so se po golu Jona Šporna na zahtevnem gostovanju v Novem mestu veselili tesne, a izjemno pomembne zmage, s katero so ostali v stiku z Nafto. Lendavčani v zadnjih krogih igrajo na krilih razpoloženega Marka Roginića, saj je Hrvat v treh tekmah zabil kar deset zadetkov. Zanimivo je, da jih je toliko pred tem dosegel v 22 krogih, trenutno pa ima pet golov naskoka pred prvim zasledovalcem Bobičancem. Še pomembnejši je podatek, da Nafta po zaslugi njegove serije pridno niza zmage. Roginić je jeseni dvakrat, tako kot tudi Vedran Vinko, že zatresel tudi mrežo Drave, ki je v Lendavi klonila s 4:1. Kdo bo na drugem mestu po nedeljskem derbiju?

 

Nedelja, ob 17.00: MURA - AŠK BRAVO
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: /

Po nedeljskem kosilu se bo pred televizijske ekrane namestil tudi kakšen privrženec Mure. Sobočanci bodo z enim očesom zagotovo spremljali tudi razplet dvoboju na Ptuju, saj bi ob ugodnem scenariju nekaj ur kasneje v Fazaneriji že odprli penino. Že okrog 15. ure bo jasno, če lahko črno-beli steklenice dajo na hladno, v primeru remija Drave in Nafte bi ekipa Anteja Šimundže s svojo zmago že potrdila naslov prvaka 2. SNL. V Fazaneriji bo v nedeljo gostoval neugodni Bravo, ki je pred dnevi, v obračunu z Dravo, že pokazal, da lahko preseneti tudi favorita. Prav zmaga proti Dravi je bila zadnja v nizu, rumeno-modri pa so zatem izgubili v Novem mestu in v sredo remizirali s Sežanci. Bolje je šlo Muri, saj Prekmurci po porazu v derbiju znova nizajo zmage. Soboška četa se je petič zapored veselila v Dobu, kjer sta zmagovalca z natančno izvedbo prostega udarca odločila Luka Bobičanec in Arpad Vaš. Prekinitve bodo močan adut Mure tudi v nedeljo, lahko prinesejo tudi slavje?

 

Nedelja, ob 19.00: KALCER RADOMLJE - BRDA
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: Igor Kondić in Gal Primc (Radomlje)

Se bodo spomladi nabriti Brici, potem ko so ugnali tudi Ravenčane, veselili tudi v Radomljah? Tonči Žlogar je preporodil rdeče-črno zasedbo, ki v nadaljevanju prvenstva melje praktično vse pred seboj. Vinarji so po uvodnem porazu v Dekanih klonili le še v obračunu z vodilno Muro, v zadnjih sedmih krogih pa so od možnih 21 osvojili 18 točk. Rdeče-črni so se s šestimi zmagami oddaljili od cone izpada, obstanek v drugoligaški druščini pa je več ali manj že zagotovljen. Brici lahko sproščeno krenejo tudi v spopad s četrto ekipo prvenstva. V radomeljskih vrstah bodo prav tako pozorno spremljali obračun Drave in Nafte, tudi mlinarjem pa bi najbolj odgovorjal neodločen izid. S sedmimi točkami zaostanka za drugouvrščeno Nafto bi se lahko Radomlje tako še vključile v boj za drugo mesto, ki prinaša kvalifikacije za Prvo ligo Telekom Slovenije. Radomljani bodo po minimalni zmagi v Brežicah – zadel je Luka Cerar – naskakovali četrto zaporedno zmago, se bodo maščevali za jesenski remi v Vipolžah?

 

Nedelja, ob 17.00: CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - KRKA
Sodnik: Mitja Žganec
Prepoved nastopa: Žiga Kastrevec in Daniel Vujčić (Krka)

Tabor se je s točko v prestolnici vrnil na peto mesto lestvice. V prihajajočem prvenstvu Kraševci merijo višje, ni pa skrivnost, da v Sežani že pogledujejo proti poletnim in jesenskim izzivom. Jasno je, da bo Uroša Baruta po koncu sezone nasledil Andrej Razdrh, še pred tem pa čaka rdeče-črne zadnjih pet tekem letošnjega prvenstva. Tabor se bo po sredini tekmi brez zadetkov udaril s Krko, ki je med tednom doživela šele drugi poraz na domačem Portovalu. Po zmagi Rogaške v drugem krogu sezone so se gostujočega skalpa farmacevtov razveselili še Ptujčani. V dolenjski prestolnici so jeseni pokleknili tudi tokratni gostitelji, pa čeprav so po golu Davorja Škerjanca dobili prvi polčas. V nadaljevanju so za preobrat domačih poskrbeli Denis Cerovec, Danijel Dežmar in Theodore Wilson, ki je po sežanskem izenačenju zadel za tesno zmago Krke. Nedeljsko popoldne na zelenici Stadiona Rajka Štolfa bo sicer ponudilo spopad petega in šestega moštva lige, za točko boljši so za zdaj Sežanci, kdo bo bolje uvrščen po 26. krogu?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA