03.05.2018 | 2. SNL
Mura pred novo zaključno žogico

V prejšnjem vikendu se ni izšlo po idealnem scenariju pristašev Mure. Črno-beli bi naslov drugoligaškega prvaka potrdili z nedeljsko zmago v Novem mestu. Drava, ki je z lendavskim skalpom skočila na drugo mesto in zaostaja deset točk, bo gostovala v Sežani. Nafta odhaja v bližnji Veržej, Radomlje gostujejo v Dekanih.

 

Sobota, ob 14.00: AŠK BRAVO - ZARICA KRANJ
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved nastopa: Milan Đajić in Almin Kurtović (Bravo) ter Jošt Kimovec (Zarica)

Bravo je v Fazaneriji namučil vodilno moštvo prvenstva. Ljubljančani so deset minut pred koncem tekme vodili z dvema zadetkoma prednosti, nato pa klonili pod pritiskom gostiteljev in dopustili izenačenje. Prekmursko mrežo je dvakrat zatresel mladi Haris Kadrić, še član mladinske selekcije rumeno-modrih, ki pa je s šestimi goli v 2. SNL nase že opozoril v članski konkurenci. Mladinski reprezentant Slovenije bo precejšnje breme v fazi napada nosil tudi v soboto, ko bo v prestolnici gostovala Zarica. Domači strateg Dejan Grabić bo namreč pogrešal kapetana in prvega strelca Milana Đajića, tekmo z Gorenjci pa bo izpustil tudi Almin Kurtović. Tudi pri Zarici ne bodo nastopili v popolni zasedbi, ki so jo tako ali tako močno zdesetkale poškodbe. Rdeči vragi bodo v Ljubljani pogrešali tudi Jošta Kimovca, a se Kranjčani v dvoboj z Bravom podajajo s skalpom Doba, mrežo katerega je zatresel Matic Ahačič.

 

Sobota, ob 17.00: VERŽEJ - NAFTA 1903
Sodnik: Borut Janžekovič
Prepoved nastopa: Štefan Horvat (Veržej) ter Leon Leuštek, Mitja Novinić in Liridon Osmanaj (Nafta)

Nafta je na Ptuju izgubila naziv prve zasledovalke vodilne Nafte, a četa trenerja Franca Fridla z dvema točkama zaostanka ostaja v igri za drugo mesto. Ptujčani se v nedeljo odpravljajo v Sežano, lendavska četa pa bo z nekoliko zdesetkano ekipo že v soboto gostovala v bližnjem Veržeju. Prekmurci bodo na desnem bregu reke Mure zaigrali brez Leona Leušteka, Liridona Osmanaja in kapetana Mitja Novinića. Težave s sestavo moštva ima v zadnjih tednih tudi veržejski strateg Boris Radoš. Strateg, ki je v preteklosti že deloval tudi pri lendavskem klubu, bo v soboto pogrešal Štefana Horvata, a s svojimi varovanci napadal novo presenečenje. Prleki so si z zmago v Rogaški Slatini – v tretji minuti tekme je najstrožjo kazen izkoristil Adnan Ahmetović – povrnili nekaj samozavesti, v sosedskem obračunu z Nafto pa lahko zgolj veliko pridobijo. Jeseni so se veselili Lendavčani, lahko Veržejci v soboto pripravijo presenečenje?

 

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB - FUŽINAR RAVNE SYSTEMS
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: /

Dob nadaljuje s spremenljivimi predstavami, rezultati pa še naprej močno nihajo, četa Nenada Toševskega oa je v minulem tednu doživela dva poraza. Po domači ničli v obračunu z Muro, ko sta Dobljane pokopala prosta strela Luke Bobičanca in Arpada Vaša, so se modri opekli tudi na bližnjem gostovanju v Kranju. Okrnjena zasedba Zarice je Dobu zadala še 13. poraz sezone, aktualni podprvak 2. SNL pa je zdrsnil na 11. mesto. »Roletarji« vseeno ostajajo na varnem, saj coni izpada bežijo za devet točk, obstanek pa lahko tudi teoretično potrdijo v soboto, ko bo v Dobu gostoval prav Fužinar. Petnajsta ekipa prvenstva je minuli vikend napolnila mrežo Jadrana in izboljšala svoje možnosti za obstanek v drugoligaški konkurenci. Brežice namreč bežijo za tri, Zarica za dve, Rogaška pa le za točko. Na Koroškem so se tesne zmage veselili gostje, kdo bo boljši v Dobu?

 

Nedelja, ob 12.30: KRKA - MURA
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: Sportklub

Penina je ostala na hladnem, nogometaši Mure v nedeljo še niso prvaki 2. SNL. Že pred pričetkom spopada z Bravom je bilo jasno, da se v Fazaneriji še ne bodo veselili, saj se obračun na Ptuju ni razpletel po idealnem scenariju. A tudi srečanje v prekmurski prestolnici ni dalo želenega rezultata, saj je Bravo vodil z dvema goloma razlike, še drugi pomladanski poraz pa sta v končnici tekme preprečila Rok Sirk in Matic Maruško. Mura v zadnje štiri kroge prvenstva vstopa z desetimi točkami naskoka pred Dravo, z nedeljsko zmago pa bi črno-beli potrdili prvoligaško vstopnico. A naloga ne bo lahka, saj moštvo Anteja Šimundže gostuje v Novem mestu. Krka je na domačem Portovalu izgubila zgolj dvakrat, po Rogaški so se pred dnevi na Dolenjskem veselili še Ptujčani, farmacevti pa so kot prvi v tej sezoni slavili tudi skalp vodilne ekipe lige. V Fazaneriji je z dvema goloma zablestel Sachem Wilson. Američan je bil v nedeljo s soigralci neuspešen v Sežani, a Krka je na domačem igrišču povsem druga ekipa. Se bodo Prekmurci na Portovalu veselili naslova?

 

Nedelja, ob 17.00: BRDA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: Matija Kavčič in Jani Rijavec (Brda) ter Oskar Cvjetičanin (Ilirija)
Neposredni prenos: NZS.si

Spopad Krke in Mure si boste lahko ogledali na programu Sportkluba, v neposrednem prenosu na spletni strani NZS pa boste gledalci uživali v obračunu Brd in Ilirije. Gre za dvoboj sosedov na lestvici, Ljubljančani so z zmago v 26. krogu tekmovanja znova splezali pred spomladi razpoložene Brice, ki pa so tokrat klonili v Radomljah. Varovanci Tončija Žlogarja so pri lanskoletnem prvoligašu že v osmi minuti tekme vodili z 0:2, a gola Grege Debenjaka in Janija Rijavca, ki bo tako kot Matija Kavčič izpustil tekmo z Ilirjo, nista bila dovolj za vsaj točko. Uspešnejši so bili zeleno-beli, ki so v Šiški ugnali Brežice, v nedeljo pa imajo priložnost, da prvič to sezono povežejo kar tri zaporedne zmage. Zmagovalec nedeljske tekme v prestolnici bi si tudi formalno zagotovil obstanek v ligi, ob pomoči Dobljanov pa bi lahko tako Brici kot Ljubljančani v tekmo krenili s potrjeno drugoligaško vozovnico za prihodnjo sezono. Jeseni so se v Ljubljani veselili vinarji, kdo se bo veselil v nedeljo?

 

Nedelja, ob 17.00: CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - DRAVA PTUJ
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved nastopa: Antonio Azinović (Tabor) in Mitja Rešek (Drava)

Jesenski razplet dvoboja bodo skušali ponoviti tudi nogometaši Tabora. Na Krasu bo gostovala ptujska Drava, ki je morala jeseni poklekniti pred ekipo Uroša Baruta, potem ko je srečanje tri minute pred koncem odločil Marko Vukelić. Štajerci se na Primorsko odpravljajo z okrepljeno samozavestjo, saj so se kurenti z nedeljskim skalpom Nafte vnovič povzpeli na drugo mesto lestvice. Prekmursko mrežo je dvakrat zatresel Jaka Bizjak, vmes pa je v polno meril tudi Ignacio Cuffaro, Nafta pa pred 27. krogom prvenstva zaostaja dve točki. Visoko na lestvici se nahajajo tudi Kraševci, ki so v 26 preizkušnjah 2. SNL zbrali 43 točk, kar je trenutno dovolj za peto mesto razpredelnice. Rdeče-črni so neporaženi v zadnjih štiri krogih, v tem času so nabrali osem točk, nazadnje pa pred domačimi gledalci napolnili mrežo Krke. V prvem polčasu sta zadela Marko Črgan in Nace Kosmač, v nadaljevanju pa sta zmago potrdila Leon Sever in Rok Požrl. Kdo bo boljši v nedeljo?

 

Nedelja, ob 17.00: JADRAN DEKANI - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Sandi Nuhanović (Radomlje)

Radomlje ostajajo v igri za drugo mesto, a s šestimi točkami zaostanka za drugo Dravo potrebujejo tudi pomoč ligaških tekmecev. Ekipa bosansko-hercegovskega stratega Nermina Bašića po dveh spodrsljajih v uvodu nadaljevanja sezone, ko so morali rumeni čestitati Dravi in Zarici, ne pozna poraza. Mlinarji so v zadnjih sedmih tekmah osvojili kar 19 od možnih 21 točk, nazadnje pa so ugnali še Brda. Obračun se sicer ni pričel po željah gostiteljev, saj so Brici v osmi minuti vodili že z 0:2, a so Radomljani z goloma Roka Jazbeca in Luke Cerarja izenačili že v 19. minuti, v četrti minuti drugega polčasa pa je preobrat dokončal Adel Halilović. Jadranu se je na Koroškem godilo precej slabše. Primorci so na Ravnah prejeli kar šest zadetkov, štiri v nadaljevanju tekme, ko sta Zokija Cvetkovića po dvakrat premagala Ranko Moravac in Mitja Križan. Oktobra so točke pripadle Radomljam, bo tako tudi v nedeljo?

 

Nedelja, ob 17.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ROGAŠKA
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: Edin Selimović (Brežice) ter Aleš Grošič in Denis Mraz (Rogaška)

V nedeljo bomo priča tudi izjemno pomembnemu obračunu dna lestvice. Zmagovalec spopada Brežic in Rogaške bi vknjižil pomembne točke ter se morda tudi nekoliko oddaljil od Fužinarja, ki po sobotni zmagi diha za ovratnik tako Brežičanov kot Slatinčanov. Dvanajsti Posavci imajo le tri točke prednosti pred koroško zasedbo, še skromnejša pa je slatinska prednost, saj Rogaška beži le še za točko. Brežičani, ki so pred dnevi dočakali prvo zmago po devetem krogu sezone, so v 26. krogu 2. SNL izgubili z Ilirijo, neuspešni pa so bili tudi varovanci Ibrahima Neskića. Zmage v Rogaški Slatini so se veselili Veržejci, za nameček pa so črno-beli ostali še brez dveh členov začetne enajsterice. Slatinčani bodo v nedeljski spopad krenili brez Aleša Grošiča in Denisa Mraza, ki je v letošnji sezoni prejel že 15 rumenih kartonov. Pri Rogaški se v zadnjih tednih ne morejo pohvaliti z dobrimi rezultati, saj so izgubili zadnjih pet tekem. Rogaška je eno od sedmih zmag dosegla tudi v tekmi z Brežicami, lahko v nedeljo pridejo še do osme?

 

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA