11.03.2018 | 2. SNL
Mura pomlad odprla z zmago

Po dolgem zimskem spancu se je v tekmovalni ritem vrnila deseterica drugoligašev. Gostujoča moštva so ostala brez zmage, edino točko na tujih tleh je v Novem mestu osvojila Nafta. Bravo je napolnil mrežo Veržeja, Tabor je bil boljši od Rogaške, Jadran pa je ugnal Brda. Vodilna Mura je v Fazaneriji premagala Ilirijo in povečala naskok pred drugo Dravo, ki ima tekmo manj.

V sobotnem popoldnevu so bile izpeljana tri srečanja, v Ljubljani in Novem mestu so zaigrali na igrišču z umetno travnato površino. Gostje niso imeli pravih razlogov za veselje, saj sta zmagi ostali v prestolnici in Sežani, Lendavčani pa so na Dolenjskem prav tako pričakovali več kot zgolj remi. Četa Franca Fridla ni uspela streti odpora domače enajsterice, v kateri je po povratku na Portoval zaigral tudi Žiga Kastrevec. Darko Marjanović in Florijan Raduha sta zaklenila svoja vrata, Krka je vknjižila 27., Nafta pa 36. točko in bo tudi 20. krog pričakala na tretjem mestu lestvice.

Pred novomeško Krko je skočil Bravo, ki je v Šiški s šestimi zadetki ugnal prenovljeno zasedbo Veržeja. Gostitelji so odpor Prlekov strli že v četrti minuti srečanja, ko je v polno meril Marce Kene, po nekaj obrambah Nina Irgoliča pa je v 26. minuti z glavo zadel Žan Zaletel. Izid 2:0 je obveljal vse do 66. minute, ko je višji zaostanek svojega moštva preprečil predvsem vratar Irgolič, ki pa je po dobri uri igre še tretjič nemočen. V zadnji tretjini dvoboja je na sceno stopil Matic Marcius, ki je ob debiju v rumeni opravil dosegel tri zadetke. Prvega v 66. minuti, drugega šest minut kasneje, ko je pobegnil veržejski obrambi, in tretjega po izigrani gostujoči obrambi v zadnji minuti. Vmes se je veselil tudi Milan Đajić, ki je zadel po lepi akciji na levi strani igrišča. Bravo je tako prišel do najvišje drugoligaške zmage.

Novih točk so se veselili tudi v Sežani, kjer je gostovala Rogaška. Vloga osrednjega junaka domače zmage je pripadla še enemu zimskemu prišleku, saj je Marko Bačanin dvakrat zatresel mrežo nasprotnika, prvič že v peti minuti tekme. Gostje so sicer izenačili še pred odmorom, ko se je osmič to sezono veselil Alen Neskić, a so Slatinčani, po drugem rumenem kartonu, še pred polčasom ostali tudi brez Tomaža Kidriča. Kraševci so v nadaljevanju dvoboja znali izkoristiti številčno premoč. V 75. minuti je v polno meril Nace Kosmač, komplet treh točk pa je z drugim zadetkom na tekmi potrdil že omenjeni Bačanin.

Pri vodilni Muri je v zgodnjem nedeljskem popoldnevu gostovala Ilirija, ki ni uspela prekiniti niza porazov. Prekmurci so ljubljanski zasedbi zadali že sedmi zaporedni poraz, pot do nove zmage črno-belih pa je v 12. minuti tlakoval Amadej Maroša, ki je osmič to sezono meril v polno. Petnajsta zmaga v letošnjem prvenstvu je bila potrjena dobre četrt ure pred koncem, ko gostujoči vratar Toni Šušković ni najbolje posredoval po udarcu Klemna Pucka. Mura zdaj drugouvrščeni Dravi beži za deset točk, a imajo Ptujčani tekmo manj, Ilirija je s 15 točkami na 13. mestu lestvice.

V Dekanih smo spremljali primorski spopad Jadrana in Brd, tudi v tem obračunu pa je zmaga ostala doma. Gostitelji so že ob polčasu vodili z dvema goloma prednosti. Brici so se v zaostanku znašli v 29. minuti, ko je Matijo Radikona premagal Jan Palčič, sedem minut kasneje pa je vodstvo Dekančanov podvojil Matjaž Babič. Četa gostujočega stratega Tončija Žlogarja je v 77. minuti uspela znižati zaostanek, a je Bricem za še drugi zadetek zmanjkalo časa. Jadran je z zmago vsaj začasno skočil na četrto mesto, Brda pa sledijo Iliriji.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA