Mura klonila v Celju

Celje - Mura 1:0 (1:0)

* Arena Z'dežele, sodniki: Kajtazović, Švarc in Salkić.
* Strelec: 1:0 Božić (31.).
* Celje: Rozman, Travner, Ćalušić, Zaletel, Stojinović, Plantak, Benedičič, Lotrič (od 90. Štusej), Kerin (od 63. Koritnik), Božić, Vizinger.
* Mura: Obradović, Pucko, Karamarko, Maruško, Kous, Kouter, Šporn, Horvat (od 58. Karničnik), Šušnjara (od 68. Žižek), Bubnjar (od 61. Cipot), Maroša.
* Rumeni kartoni: Kerin, Travner, Benedičič, Plantak; Maroša, ŠPorn.
* Rdeči karton: /.

Petouvrščeni Celjani so prišli do pomembne zmage nad četrtouvrščeno Muro, ki so se ji zdaj približali na zgolj točko zaostanka. Ekipi imata sicer po treh medsebojnih tekmah identičen izkupiček - zmago, poraz in neodločen izid. Muraši, ki so med tednom posodobili grb in mu dodali zlato obrobo, so bili tokrat premalo konkretni.

Celjani so bili v prvem polčasu nekoliko bolj aktivni in večkrat streljali, posebej nevarno pa ni bilo ne za enega ne drugega vratarja vse do 31. minute. Takrat pa so gostitelji tudi povedli, ko je po podaji Mitje Lotriča z leve strani Dario Vizinger z glavo žogo podaljšal pred gol, kjer je bil Ivan Božić in iz prve zadel za 1:0.

V uvodu drugega polčasa so imeli nekaj več priložnosti črno-beli, v 47. minuti je Jon Šporn sprožil z leve strani, Matjaž Rozman pa je bil na mestu, tako kot tudi po prostem strelu Andrije Bubnjarja v 60. minuti.

Izbranci Dušana Kosića, ki so se bolj osredotočali na branjenje vodstva, so bili v tem delu igre dokaj nenevarni, v 78. minuti pa je vseeno moral posredovati Matko Obradović po Lotričevem strelu. Božić je bil v 85. minuti manj nevaren in natančen ob strelu z leve strani. V zadnjih minutah so znova bolj pritisnili Sobočani. Celjani pa bi lahko v sodniškem dodatku še povečali prednost, a so v končnici nespretno izvedli napad, potem ko Obradovića niti ni bilo v vratih.

Celjani bodo v 20. krogu v sredo gostovali v Sežani, Sobočani pa bodo dan pozneje gostili Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Mura
    Celjani in Sobočani so v zadnjih tednih malce popustili pri nabiranju točk, v soboto pa se bosta soseda na lestvici Prve lige Telekom Slovenije udarila v knežjem mestu.

DELI NA