07.11.2021 | Prva liga Telemach
Mura in Domžale z remijem

Mura - Domžale 1:1 (1:1)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Jug, Povšnar, Salkić.
* Strelca: 1:0 Maroša (27.), 1:1 Žinič (41.).
* Mura: Obradović, Pucko, Kozar (od 64. Ouro), Maruško, Horvat, Kous, Karamarko, Lorbek, Maroša, Karničnik, Lotrič (od 75. Mulahusejnović).
* Domžale: Mulalić, Žinič (od 56. Dobrovoljc), Vuklišević, Pišek, Klemenčič (od 84. Hodžić), Jurilj (od 74. Jakupović), Georgijević (od 84. Vuk), Ibričić, Šoštarič Karič, Alić, Husmani.
* Rumeni kartoni: Ouro, Karamarko; Georgijević, Jurilj, Klemenčič.
* Rdeč karton: /

Rezultatska kriza državnih prvakov se nadaljuje. Muraši že na peti zaporedni tekmi v vseh tekmovanjih in tretji prvenstveni niso okusili slasti zmage, tokrat so remizirali z Domžalčani. Obe ekipi sta poleg gola imeli še nekaj priložnosti, Prekmurci nekaj več, toda končni rezultat je glede na vse vendarle pravičen.

Prvi polčas je minil v enakovredni igri, v kateri pa so bili gostitelji vendarle nekoliko nevarnejši. V 11. minuti je prvo priložnost zapravil Mitja Lotrič, ki je z desne strani kazenskega prostora streljal mimo gola. V 23. minuti je Matic Maruško po kotu z glavo streljal mimo gola, v 27. minuti pa so domači povedli.

Protinapad je začel Tomi Horvat, na desni strani napada našel Lotriča, ta ni okleval s podajo v sredino, kjer Amadeju Maroši žoge ni bilo težko poslati v mrežo.

V 38. minuti je Horvat poskusil s strelom od daleč, vratar Ajdin Mulalić je njegov strel zaustavil, tri minute pozneje pa so gosti izenačili. Sven Šoštarič Karič je poslal žogo z leve strani pred vrata, kjer je iz drugega plana pritekel Andraž Žinič, presenetil domače branilce in dosegel svoj prvi gol v elitni konkurenci.

V 59. minuti bi Zeni Husmani lahko Domžalčane popeljal tudi v vodstvo, po podaji Alena Jurilja je z glavo streljal mimo gola. Enes Alić je v 70. minuti poskusil presenetiti s prostega strela, a Obradović je bil na mestu, že v nasprotnem napadu pa so bili blizu novega vodstva Sobočani, Horvat je s strelom od daleč zatresel prečko.

Kous je v 74. in 80. minuti zapravil novi priložnosti za Muro, ki je ob koncu pritisnila, toda Domžalčani niso bili brez ambicij, tudi oni so izpeljali nekaj nevarnih napadov, toda izid se ni spremenil.

V naslednjem krogu bo Mura gostovala pri Olimpiji, Domžale bodo gostile Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.11.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Domžale
    Zadnja tekma pred novembrskim reprezentančnim premorom bo odigrana v Fazaneriji. Mura bo skušala zmagovalni post prekiniti v dvoboju z Domžalami, ki bi se s tremi točkami povsem približale Sobočanom.

DELI NA