Mura boljša od albanskega prvaka

Olimpija je po odpovedi Radničkega ostala brez pripravljalne tekme, Maribor pa je vknjižil visoko zmago v Slovenskih Konjicah. Mura je v Beltincih premagala albanskega prvaka Partizanija, Bravo pa je remiziral z malteškim Balzanom. Domžale so ugnale zagrebško Lokomotivo, Tabor je izgubil z Omanom.

Mariborčani so bili ob dvajsetletnici Viol iz Slovenskih Konjic gostje Dravinje, vijolice pa so tretjeligašu zabile deset zadetkov. S tremi zadetki je bil najučinkovitejši Martin Kramarič, dvakrat sta bila natančna Nardin Mulahusejnović in Nino Žugelj, festival zadetkov pa so dopolnili še Jasmin Mešanović, Marcos Tavares in Gregor Bajde, ki je načel domačo mrežo. Darko Milanič je v Slovenskih Konjicah pogrešal poškodovane Zahovića, Požega Vancaša, Koblarja in Uskokovića, po udarcu na ponedeljkovi tekmi je manjkal tudi Milec. 

Mura se je v Beltincih pomerila z albanskim prvakom Partizanijem iz Tirane in ga premagala z 2:1. Črno-beli so povedli v 22. minuti, ko je po podaji Klemna Šturma zadel Amadej Maroša, sredi drugega polčasa pa je prednost podvojil Matic Maruško, ki je izkoristil podajo Nika Lorbka. Albanci so po menjavah v soboški zasedbi zadeli v sodniškem dodatku, ko je Šafarića premagal Çinari.

Domžalčani so na domači zelenici pričakali zagrebško Lokomotivo in hrvaškega prvoligaša premagali z golom Adama Gnezde Čerina. Vezist rumenih je po predložku Mateja Podlogarja zadel v levi spodnji kot zagrebškega gola. V domžalski ekipi so manjkali Tonči Mujan, Branko Ilić in Shamar Nicholson, ki je ponoči dosegel še drugi zadetek na ameriškem Zlatem pokalu. Na preizkušnji se dokazujejo Dino Musija, Sven Karić in Elvir Hadžić.

Ljubljanski Bravo, ki se v teh dneh pripravlja v Čatežu, se je meril z malteškim Balzanom, ki bo julija tekmec Domžal v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Dvoboj ni postregel z zmagovalcem, tekmeca sta se razšla z izidom 1:1. Sežanci so izgubili prvo pripravljalno tekmo, v sosednji Italiji je bila s 3:0 boljša izbrana vrsta Omana.

BRAVO - BALZAN 1:1

DOMŽALE - LOKOMOTIVA 1:0

Strelec: Gnezda Čerin (20')
Domžale - prvi polčas: Mulalić, Rom, Dobrovljc, Klemenčič, Sikošek, Vetrih, Ibričić, Gnezda Čerin, Podlogar, Repas, Vuk. Drugi polčas: Sorčan, Čorluka, Guček, Karić, Žinič, Käit, Urbančič, Radovanović, Pečnik, Musija, Kolobarić, Hadžić. Trener: SImon Rožman.

DRAVINJA - MARIBOR 0:10

Strelci: Bajde (8'), Kramarič (29', 38', 50'), Tavares (31'), Žugelj (40', 45'), Mulahusejnović (42', 80'), Mešanović (90)
Maribor: Cotman (46' Irgolič), Kramarič (74' Klinar), Rajčević (74' Ivković), Cretu (62' Vrhovec), Kolmanič (74' Viler), Dervišević, Ogrinec (74' Pihler), Žugelj (74' Mešanović), Bajde (74' Hotić), Tavares (62' Kotnik), Mulahusejnović. Trener: Darko Milanič.

MURA - PARTIZANI 2:1

Strelci: Maroša (22'), Maruško (71'); Çinari (93')
Mura: Šafarić, Karničnik, Maruško, Karamarko, Šturm, Šporn, Lorbek, Bubnjar, Horvat, Bobičanec. Maroša. Igrali so še: Kous, Bošković, Laci, Pucko, Kozar, Kouter, Šušnjara, Cipot, Marič. Trener: Ante Šimundža.

OMAN - TABOR SEŽANA 3:0

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA