19.03.2022 | 1. SŽNL
Motivacije jim ne manjka, od 15. ure prenos na nzs.si

Tokratni 14. krog SŽNL prinaša ob 15. uri tudi prenos tekme iz Bratoncev, kjer vodilna ekipa lige ŽNK Nona Pomurje Beltinci gosti ŽNK Olimpijo Ljubljano. Na derbi tretji letošnji skupaj drugi ligaški, prihajajo Pomurke s tremi točkami naskoka.

SŽNL, 14. krog, 20.3.
ŽNK Radomlje – Krim (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Doxakey (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) (spletni prenos na Nzs.si)
ŽNK Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle (17.00)

Taktično za nedeljo

»Zadnji trening je za nami, tu smo se osredotočili na taktične postavitve. Imamo malce težav, da dejansko nekatere igralke pridejo šele v petek na trening, prej ni mogoče zaradi obveznosti. A to ne menja dejstva, vse delamo po identičnem principu, ustaljenih praks ne menjamo,« nam uvodoma zaupa trener Pomurk Marjan Rajbar, ki morda malce drugače gleda na nedeljsko tekmo.

»Osebno ne ločujem tekem na derbije in ostale. Igralke so same dovolj motivirane, sam pa pritiska ne čutim, niti ga ne nalagam igralkam. Sam menim, da je pomembna vsaka tekma posebej. Kaj nam pomaga, če v nedeljo zmagam, a potem katero izmed tekem izgubimo,« nadaljuje Rajbar.

»Derbi je taka tekma, ko nobena od ekip ne pokaže vsega, kar zna. To bo taktična tekma. Odločale bodo nianse. Kdor bo naredil manj napak, bo bližje zmagi. Odloča lahko en kot, ena žoga, ena podaja… Pretirane lepote igre derbi ne bo ponudil,« še dodaja Rajbar.

Dokončna vrnitev Ive Kocijan

»Vesel sem, ker je Iva Kocijan z nami, ker je okrevala. To je pomembna vest za nas. Tu smo imeli cele priprave težave,« se Rajbar ozre na igralski kader, na voljo pa bo imel vse razpoložljive sile.

»Srečali se bosta dve enaki ekipi, niti ne vidim razlike med nami. Vsi se zavedamo, kaj nam prinaša jutrišnji rezultat. Če izgubimo, bo prvenstvo do konca izenačeno. Pa tudi če ne izgubimo, nimamo pravice podceniti nikogar: tudi Radomlje ali Ljubljana nista mačji kašelj,« še pove Rajbar, ki se veseli tekme, saj bo prva, ko dejansko ne bo ovir pri obisku na tribunah.

»Jutri je tak urnik tekem, da bi se lahko resnično zbralo veliko ljudi. Beltinci in Mura ne igrata doma, nižje lige se še niso začele, zato se nadejamo lepemu obisku. Pa verjamem tudi, da bodo polne tribune vzpodbuda, ne pa pritisk za našo ekipo,« sklene Rajbar.

Nikoli remi

Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 17 tekem (enajst zmag Pomurja, šest Olimpije). Prva medsebojna tekma je bila na sporedu 23.8. 2015, z 10:0 so zmagale Pomurke. Zadnja medsebojna tekma datira v 7. krog letošnje sezone, 0:2 je bilo v Ljubljani za Pomurke.

V pokalu NZS sta se ekipi pomerili petkrat: prve tri tekme so dobile Pomurke (0:3 2018/2019; 3:5 2017/2018 in 0:3 2016/2017), v zadnjem finalu pokala pa so se veselile Ljubljančanke (5:3 2020/21), ki so bile uspešnejše tudi v četrtfinalu letošnjega pokala (3:5 2021/22).

Verjetno je to eden redkih, če ne kar edini derbi na svetu, kjer ob koncu tekme še ni bilo remija, ampak je vsakič nekdo zmagal. Pod izjeme lahko štejemo le lanski finale pokala, ki je bil po 90 minutah neodločen (1:1), na koncu pa je šel naslov v Ljubljano.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2022 | 1. SŽNL
  Pomurkam jesenski naslov
  Za konec nogometne jeseni v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje smo videli danes še dve tekmi 12. kroga. V Bratoncih je ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 9:0 premagala ŽNK Cerklje in potrdila naslov jesenskih prvakinj, mestni derbi pa je z zmago 7:2 pripadel ŽNK Olimpiji, ki je bila boljša od ŽNK Ljubljane. Dve tekmi sta bili v soboto, ko je ŽNK Radomlje Medex z 11:0 odpravil Krim, Ptuj pa s 3:2 Primorje Gaia Naturelle.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zmaga na 200. tekmi, v nedeljo dva prenosa
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. V soboto sta se zmag veselila ŽNK Ptuj in ŽNK Radomlje Medex. Pred nami pa nedelja, ki prinaša dva prenosa in zanimivo popoldne.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zaključek jeseni pred kamerami, danes na Ptuju in Radomljah
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. Sobota prinaša tekmi na Ptuju in v Radomljah, jutri pa še tekmi v Ljubljani in Bratoncih. Tekmo iz Ljubljane si boste lahko ogledali na Planet TV-ju 2, tekma iz Bratoncev pa v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 20.11.2022 | 1. SŽNL
  Gorenjke po preobratu, Ljubljani derbi proti Radomljam
  V predzadnjem jesenskem krogu, 11. po vrsti, je ŽNK Ljubljana premagal ŽNK Radomlje Medex, vodilne Pomurke so bile prevelik zalogaj za Krim, Olimpija pa za Ajdovke. Pred kamerami Planet TV-ja zmaga Gorenjk na Ptuju.
 • 19.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju
  Pred ekipami v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je 11. krog, tudi tokrat s televizijskim prenosom. Kamere Planet TV-ja bodo na Ptuju, kjer gostuje ekipa ŽNK Cerklje. Ob tem velja omeniti še tri tekme – dve v Ljubljani in ena v Ajdovščini.
 • 06.11.2022 | 1. SŽNL
  Zgornji dom upravičil vlogo favorita
  Pred reprezentančnim premorom, jutri se bo zbrala ženska članska reprezentanca, je bil na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Prve štiri ekipe s prvenstvene lestvice so bile prepričljivo boljše od ekip s spodnjega doma. Prvenstvo se nadaljuje v soboto, 19. novembra.
 • 05.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere v Radomljah in Ljubljani
  Pred reprezentančnim premorom je v nedeljo na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, ki prinaša tekme v Radomljah, Bratoncih in Ljubljani. Vključno z dvema prenosoma – iz Radomelj in Ljubljane.
 • 30.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke do nove zmage, nepremagane že 16 tekem
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je v soboto začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo je ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 8:1 v gosteh premagal ŽNK Ljubljano, ŽNK Radomlje Medex pa so v Cerkljah z 2:0 porazile gorenjske ligašice. Tekma Primorje Gaia Naturelle – Krim je bila preložena.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno, ŽNK Ljubljana želi do točk proti Pomurkam
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo pa sledita dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija želi na Ptuju začeli zmagoviti niz
  Jutri v nedeljo sta na sporedu kar dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.

DELI NA