19.05.2015 | Tekmovanja mladih
Mladinski pokal: Aluminij prepušča vlogo favorita Domžalam

V Mladinskem pokalu pričakujemo novega zmagovalca, saj so se branilci naslova iz Kopra poslovili že v polfinalu. Rablji zadnjih pokalnih prvakov so bili nogometaši Domžal, ki bodo skušali upravičiti vlogo favoritov tudi proti Aluminiju.

Domžalčani so v zadnjem času superiorni v mladinski konkurenci, kar so dokazali z ubranitvijo naslova državnih prvakov. “Vloga favorita pripada Domžalam, ki imajo zadnji dve leti najboljšo ekipo v tej starostni kategoriji,” spoštuje tekmeca Bojan Špehonja, ki je z Aluminijem že izpolnil glavni cilj.

Za nas predstavlja velik uspeh že sama uvrstitev v veliki finale. V Koper se odpravljamo sproščeni, saj nimamo kaj izgubiti. V vsakem primeru bo šlo za pravi praznik slovenskega nogometa, na katerem se bomo skušali predstaviti v najboljši luči,” pred jutrišnjim obračunom razmišlja trener Kidričanov.

Napeto vzdušje vlada tudi v slačilnici Domžal, kjer poveljuje Darko Birjukov. “Pričakovanja so takšna, kot tudi morajo biti za tako pomembno tekmo. V obračun z Aluminijem se bomo podali na zmago, saj bi z naslovom pokalnih zmagovalcev dosegli zgodovinski uspeh. V Domžalah namreč te lovorike še nimamo,” je predstavil pomemben razlog za dodatno motivacijo strateg Domžal, ki samozavest črpa iz odličnih ligaških predstav svojih nogometašev.

Smo v dobri formi, kar potrjuje tudi naslov državnih prvakov. To seveda še nič ne pomeni, saj ima tudi Aluminij zelo dobro ekipo. Ocenjujem, da imamo oboji enake možnosti za uspeh,” zaključi Birjukov.

Aluminij in Domžale se v finalu Mladinskega pokala ne bosta predstavila v kompletnih zasedbah. Kidričani bodo pogrešali kaznovanega Nejca Brodnjaka, medtem ko zaradi nabranih kartonov nima pravice nastopa niti Domžalčan Dominik Ivkič.

Finale Mladinskega pokala 2014/15:

20.5. ob 18h: Aluminij – Domžale

Stadion: Atletski stadion Bonifika
Sodniki: Nejc Kajtazovič, Davor Brezar, Miha Kalan, David Šmajc
Delegat: Otmar Komel
Prepoved nastopa: Nejc Brodnjak (Aluminij) in Dominik Ivkič (Domžal)
Video prenos: NZS.si

Tekst: MKo
Foto: nkdomzale.si

SORODNE NOVICE

 • 29.05.2020 | Tekmovanja mladih
  Izvršni odbor odločil o sestavi mladinskih lig
  Izvršni odbor je na današnji 48. seji sprejel sklep o sestavi mladinskih lig v organizaciji NZS v tekmovalnem letu 2020/21, potem ko je letošnjo sezono prekinila epidemija COVID-19. Zmagovalcev v mladniskih kategorijah za sezono 2019/20 se ne razglasi, slovenski nogomet v UEFA mladinski ligi pa bo predstavljala ŠD NK Olimpija, ki je bila prva na skupni lestvici 1.SML/SKL ob zaključku prvenstva.
 • 02.03.2020 | Tekmovanja mladih
  Znani pari Mladinskega pokala NZS in kvalifikacij za UEFA Pokal regij
  Prvi ponedeljek v mesecu marcu je v prostorih Nogometne zveze Slovenije minil tudi v znamenju žreba parov Mladinskega pokala NZS in kvalifikacijskega tekmovanja za UEFA Pokal regij.
 • 16.04.2019 | Tekmovanja mladih
  Remi Slovencev in Severnih Makedoncev
  V Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju sta popoldne moči merili reprezentanci Slovenije in Severne Makedonije do 14 let. Tako kot marca, ko sta se v Stožicah srečali članski izbrani vrsti, obračun ni ponudil zmagovalca.
 • 02.10.2017 | Tekmovanja mladih
  Tudi letos U11 za dekleta
  Tudi v novi sezoni bomo lahko spremljali tekmovanje deklet v kategoriji U11, prvi turnirji pa so že za nami, sodeluje 12 ekip. Ekipe so razdeljene v tri igralne skupine.
 • 25.06.2017 | Tekmovanja mladih
  Intervju s prvakom: Milan Žurman
  Ljudski vrt je v sezoni 2016/17 spominjal na pravo zbiralnico lovorik. Po sanjski pomladi, ko so točko oddali zgolj Rudarju, so se lahko v Mariboru veselili še šestega naslova kadetskega državnega prvaka. Kaj je po osvojeni lovoriki dejal mariborski strateg Milan Žurman?
 • 24.06.2017 | Tekmovanja mladih
  Intervju s prvakom: Miha Žnidaršič
  Ponujamo vam nov intervju s prvakom. Miha Žnidaršič je bil spomladi del strokovnega štaba kranjskega Triglava, v taboru katerega so se po zadnjem krogu mladinskega prvenstva veselili naslova državnega prvaka.
 • 07.06.2017 | Tekmovanja mladih
  Maribor najboljši tudi v konkurenci U15
  Po članskem, mladinskem in kadetskem prvaku smo dobili še končno odločitev v tekmovanju za nogometaše do 15 let. Naslova se veselijo upi Maribora, ki pa so morali za slavje malce tudi trepetati, saj je povratni dvoboj z Domžalčani postregel s pravcato dramo, ki pa je pripadla Štajercem.
 • 03.06.2017 | Tekmovanja mladih
  Maribor v povratni obračun s prednostjo
  Včeraj je bila odigrana prva finalna tekma državnega prvenstva za nogometaše do 15 let, ki so v Rogozi dobili Mariborčani. Vijoličasti so bili s 3:0 boljši od Domžal in si pred povratno tekmo zagotovili zajetno prednost.
 • 02.06.2017 | Tekmovanja mladih
  Domžale in Maribor v lov na novo lovoriko
  V članski konkurenci smo nad tekmovalnimi boji za sezono 2016/17 že spustili zastor, v fantovski konkurenci pa, vsaj kar se tiče tekmovanj na državnem nivoju, čakamo le še na eno končno odločitev. V prihodnjem tednu bomo namreč dobili še državnega prvaka v konkurenci do 15 let.
 • 25.05.2017 | Tekmovanja mladih
  Dekleta U11 se bodo zbrala v Ajdovščini
  Po uspešnem turnirju v Mariboru se prihodnji vikend, v nedeljo, 4. junija, nadaljujejo turnirji za dekliške ekipe U11. Tokrat bo gostitelj turnir mestni štadion v Ajdovščini, kjer bo domači klub ŽNK Primorje Ajdovščina pripravili vse za izvrstno izvedbo turnirja mladih upov.

DELI NA