19.07.2021 | WU19
Mladinke in kadetinje na priprave

Ob koncu meseca julija se bosta zbrali dekliški mladinski in kadetski reprezentanci. Selektorici Petra Mikeln in Tina Kelenberger sta obelodanili seznam igralk, ki so vabljene na priprave v Terme Čatež. Priprave bodo potekale med 26. in 29. julijem.

"Letos je bilo časa za pripravo ekipe malo, bomo pa v teh štirih dneh poskušali popraviti napake, ki so se dogajale na tekmah proti Bosni in Hercegovini prejšnji mesec. Glede na zahtevnost skupine v kvalifikacijah bo ekipa morala izjemno dobro delovati v fazi obrambe ter imeti hiter prehod v napad ter efektiven zaključek, temu pa bo v času treningov namenjenega največ časa," pred pripravami pove Petra Mikeln, selektorica U19.

Slovenija DU19, vabljene igralke:
Timea Rojnik (ŠK Slovan Bratislava SVK), Gaja Bizjak (ND Primorje), Ema Erman (NK Krim), Laura Šenk (NK Krim), Patricija Ham (NK Krim), Patria Steklačič (NK Krim), Tija Zakrajšek (NK Krim), Selma Šabotić (NK Maribor Tabor), Hana Feratovič (ŽNK Cerklje), Neža Forštnarič (ŽNK MSM Ptuj), Ana Fluher (ŽNK MSM Ptuj), Nika Bohinc (ŽNK Olimpija), Kristina Grujič (ŽNK Olimpija), Melina Muratović (ŽNK Olimpija), Anja Eferl (ŽNK Pomurje), Iva Kocijan (ŽNK Pomurje), Saša Kolar (ŽNK Pomurje), Nika Brumen (ŽNK Radomlje), Daša Dolenšek (ŽNK Radomlje), Lara Korina Janež (ŽNK Radomlje), Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Margit Kosirnik (ŽNK Radomlje), Nina Mele (ŽNK Radomlje), Nina Sofia McQuarrie (ŽNK Radomlje), Dairine Rovšek (ŽNK Radomlje), Živa Galjot (ŽNK Radomlje).

Slovenija DU17, vabljene igralke:
Viktoria Bittendorfer (SV Horn AVS), Žana Bjelkić (Gažon Obala), Vita Dodič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Zara Kramžar (NK Krim), Ines Rozman (ŽNK Cerklje), Varja Špiler (ŽNK Cerklje), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Tara Knego (ŽNK Olimpija), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Tia Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Lea Dolinar (ŽNK Radomlje), Ana Gerjol (ŽNK Radomlje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Radomlje), Niki Kobal (ŽNK Radomlje), Maša Osojnik (ŽNK Radomlje), Tisa Podkrajšek (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Taja Vrhovnik (ŽNK Radomlje) in Ana Lenka Bedrač Plazovnik (ŽNK Savinja).

Igralke na čakanju:
Gaja Zirnstein (Gažon Obala), Špela Bremec (ND Renče), Neža Čebašek (ŽNK Cerklje), Tonja Hojnik (ŽNK Radlje), Tija Krivic (ŽNK Radlje), Iza Svetlin (ŽNK Radomlje) in Tjaša Jasenc Jakop (ŽNK Savinja).

Kvalifikacije jeseni

Naše mladinke jeseni čaka nastop v kvalifikacijah za prihajajoče evropsko prvenstvo, ki bo na Češkem med 27.6. in 9.7. 2022. Nov format kvalifikacij je prilagojen trenutnim razmeram. Žreb je ekipe razdelil v Ligo A in Ligo B. V Ligi A bo nastopalo 28 reprezentanc, vključno s Slovenijo. Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v skupini A3 v kvalifikacijah merile z Nemčijo, Belgijo in Rusijo. Mesto v elitni Ligi A pa si je Slovenija priigrala na podlagi dobrih rezultatov v kvalifikacijah med letoma 2015 in 2019. Tekmovanje bo potekalo v dveh terminih: med 14. in 21.9. ter med 19. in 26.10. Prvi del tekmovanja bo odločil, kdo iz Lige B napreduje v Ligo A (šest prvakov skupin in najboljša drugouvrščena ekipa) in kdo se iz Lige A seli rang nižje (sedem četrtouvrščenih ekip po prvem krogu). Temu bo sledil nov žreb, v katerem bo 28 ekip vnovič deljenih v sedem skupin. Zmagovalke 2. kroga (posameznih skupin) se bodo ob Češki pomerile za naslov evropskih prvakinj.

Tudi v primeru kadetskih reprezentanc je evropska nogometna zveza Uefa format kvalifikacij prilagodila razmeram v svetu. V kvalifikacijah bo sodelovalo rekordno število ekip, kar 49, prvič tudi Luksemburg. Na podlagi uspešnosti v kvalifikacijah med letoma 2015 in 2019 je Uefa razdelila ekipe v dve ligi. V Ligi A tekmuje 28 ekip (sedem skupin po 4), v Ligi B pa 21 (6 skupin; 3 po 4, 3 po 3). Slovenija bo v prvem delu kvalifikacij (začnejo se konec septembra) zavoljo izvrstnih rezultatov preteklosti nastopala v Ligi A, v skupini A2 pa bodo ob njej igrale še Nizozemska, Češka in Škotska. Turnir bo gostila Nizozemska.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 02.08.2021 | WU19
  Po pripravah mladink in kadetinj
  Selektorici Petra Mikeln in Tina Kelenberger sta optimalno izkoristile dneve za trening, odigrana pa je bila tudi medsebojna tekma. Priprave so potekale med 26. in 29. julijem, obe reprezentančni selekciji pa septembra oz. oktobra čaka prvi krog kvalifikacij za EP 2022.
 • 25.06.2021 | WU19
  Korak do remija
  Dekliška mladinska reprezentanca je s tekmo proti Bosni in Hercegovini sklenila priprave v Čatežu. Tudi v drugo je odšla zmaga v goste, 1:2 je bilo za Bosno in Hercegovino.
 • 23.06.2021 | WU19
  Po dobrem polčasu slabše nadaljevanje
  Dekliška mladinska reprezentanca je v Čatežu, kjer je na pripravah, odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine. Uvodna tekma je pripadla gostjam, ki so slavile zmago s 4:2, ob polčasu je vodila Slovenija 2:0.
 • 23.06.2021 | WU19
  Najprej NZS center DU17, potem še tekma proti BiH
  Po reprezentanci članic se v teh dneh v Čatežu mudi tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki bo danes ob 18. uri odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti Bosni in Hercegovini. Druga tekma bo v petek, 25.6., ob 11. uri.
 • 17.06.2021 | WU19
  Mladinke dvakrat proti Bosni in Hercegovini
  V prihodnjih dneh se bo zbrala dekliška mladinska reprezentanca, pred katero sta dve pripravljalni tekmi proti vrstnicam iz Bosne in Hercegovine. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa. Tekmi proti BiH sta na sporedu v sredo, 23.6., ob 18. uri in v petek, 25.6., ob 11. uri.
 • 11.03.2021 | WU19
  Mladinke proti Nemčiji, Belgiji in Rusiji
  Na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa je bil opravljen tudi žreb kvalifikacij za mladinke, ki se bodo na Češkem med 27.6. in 9.7. 2022 pomerile za naslov evropskih prvakinj. V kvalifikacijah se bo merilo 52 držav.
 • 29.07.2020 | WU19
  Kadetinje in mladinke na priprave
  Prihodnji teden bosta z delom nadaljevali dekliški kadetska in mladinska vrsta, ki bosta med 3. in 6. avgustom trenirali na Rogli. Selektorici Petra Mikeln in Tina Kelenberger sta obelodanili seznama vabljenih igralk.
 • 23.06.2020 | WU19
  Uspela NZS centra DU19 in DU17
  Minuli teden so se prvič po prekinitvi aktivnosti zbrale tudi igralke, kandidatke za reprezentanci do 17 in 19 let. Trenirale so pod taktirko selektoric Petre Mikeln (DU19) in Tine Kelenberger (DU17).
 • 08.10.2019 | WU19
  Kvalifikacije sklenile z visoko zmago
  Dekliška mladinska reprezentanca je s zmago proti Estoniji (5:0) sklenila kvalifikacije za Euro 2020. K zmagi so gole prispevale Ana Milovič, Eva Potočnik in Mirjam Kastelec (3).

DELI NA