08.12.2023 | WU17
Mladinke gostijo turnir, kadetinje v Bolgarijo

Danes je bil uvodoma na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, opravljen žreb skupin za nadaljevanje kvalifikacij kadetskih dekliških reprezentanc, zatem je sledil še žreb skupin mladinskih dekliških reprezentanc.

WU17

Ekipe v Ligi A se borijo za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Švedskem. Reprezentance v Ligi B pa se bodo merile za mesta, ki vodijo nazaj v Ligo A. Slovenska reprezentanca U17 bo igrala v Ligi B, kjer je bila izžrebana v skupino 2. Tam bodo poleg Slovenije še Bolgarija, Moldavija in Azerbajdžan. Turnir bo med 14.3. in 20.3. prihodje leto gostila Bolgarija, kadetsko reprezentanco Slovenije bo vodila selektorica Anja Milenkovič

"Prav gotovo je cilj uvrstitev v ligo A in v kvalifikacije vstopamo s to mislijo. Za dosego tega pa bo potrebno vse tri tekme odigrati zelo dobro," je po žrebu povedala selektorica Anja Milenkovič.

WU19

Po žrebu kadetinj so prišle na vrsto mladinke. V Nyonu je svoje tekmice dobila tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki bo igrala v Ligi A, kjer se reprezentance borijo za nastop na evropskem prvenstvu v Litvi. Slovenija, vodila jo bo selektorica Tina Kelenberger, bo igrala v skupini A1, poleg nje pa še Španija (tudi aktualne evropske prvakinje), Grčija in Danska. Prav Slovenija pa bo med 3.4. in 9.4. turnir tudi gostila.

"Vsekakor težka skupina z zelo elitnimi nasprotnicami. To je za razvoj deklet in članov strokovnega vodstva zelo dobrodošlo. Imajo pa tako ta dekleta kot tudi strokovno vodstvo že izkušnje z najboljšimi v Evropi. V ligi A so tako samo kvalitetne ekipe in močne tekme," je po žrebu povedala selektorica Tina Kelenberger.

Kvalifikacije za EP 2024, WU17, Liga B:

skupina 1:
Belorusija, Črna gora, Litva, Andora

skupina 2:
Bolgarija, Slovenija, Moldavija, Azerbajdžan

skupina 3:
Romunija, Ferski otoki, Latvija, Gruzija

skupina 4:
Bosna in Hercegovina, Estonija, Armenija, Kazahstan

skupina 5:
Severna Irska, Malta, Luksemburg

skupina 6:
Republika Irska, Izrael, Albanija

Šest zmagovalk skupin in drugouvrščena z najboljšim rezultatom proti ekipam, ki bodo končale na prvem in tretjem mestu v svoji skupini, bodo napredovale v Ligo A za 1. krog 2024/25.

Kvalifikacije za EP 2024, WU19, Liga A:

Skupina A1:
Španija, Danska, Grčija, Slovenija

Skupina A2:
Avstrija, Islandija, Republika Irska, Hrvaška

Skupina A3:
Anglija, Italija, Portugalska, Švica

Skupina A4:
Francija, Češka, Norveška, Ukrajina

Skupina A5:
Srbija, Belgija, Belorusija, Slovaška

Skupina A6:
Nizozemska, Finska, Poljska, Bosna in Hercegovina

Skupina A7:
Nemčija, Švedska, Madžarska, Romunija

Sedem zmagovalck skupin se skupaj z gostiteljico Litvo uvrsti na finalni turnir, četrtouvrščene ekipe turnirjev pa se bodo selile v Ligo B.

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

 • 07.06.2024 | WU17
  Dekleta do 17 let dobila tekmice v kvalifikacijah za EP 2025
  Evropsko prvenstvo bo prihodnje leto na Ferskih otokih. Letošnja izvedba je že končana. Evropske prvakinje so postale Španke, ki so v finalu s 4:0 porazile Anglijo.
 • 20.03.2024 | WU17
  Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
  Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
 • 19.03.2024 | WU17
  Pripravljene na Bolgarijo
  „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
 • 17.03.2024 | WU17
  Do druge zanesljive zmage
  Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
 • 17.03.2024 | WU17
  Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
  „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
 • 14.03.2024 | WU17
  Prepričljiv uvod kadetinj proti Moldaviji
  Dekliška kadetska reprezentanca je s prepričljivo zmago začela nastop v Ligi B, kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 6:0 premagale Moldavijo.
 • 14.03.2024 | WU17
  Proti Moldaviji začenjajo lov na Ligo A
  „Ogledali smo si tekme nasprotnic, ki premorejo določeno kakovost in so lahko zelo nevarne. Naš cilj je prikazati dobro igro, z idejami, ki smo jih v igro vpeljevali v zadnjem obdobju. Če bo tako, bo tudi končni rezultat tak, kot si ga želimo,“ napove selektorica Anja Milenkovič.
 • 11.03.2024 | WU17
  V Bolgarijo po Ligo A
  Jutri se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki potuje v Bolgarijo. Od četrtka, 14.3., naprej bodo varovanke selektorice Anje Milenkovič tekmovale na turnirju Lige B.
 • 16.02.2024 | WU17
  Kadetinje končale turnir v Srbiji
  Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
 • 14.02.2024 | WU17
  Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
  Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.

DELI NA