08.01.2017 | U18
Mladinci v Rusiji branijo lansko slavje

Izbrano vrsto do 18 let jutri popoldne čaka uvodna preizkušnja v letošnjem letu. Kot je že v navadi, bo generacija vhodnih mladincev leto odprla z gostovanjem v ruskem St. Petersburgu, na memorialnem turnirju Valentina Granatkina.

Lani so turnir osvojili prav varovanci selektorja Igorja Benedejčiča, ki ima z gostovanji v Rusiji dobre izkušnje, saj se je leto pred tem domov vrnil s tretjim mestom. Tako leta 2015 kot tudi 2016 so bili mladi Slovenci v svoji zadnji tekmi turnirja boljši od domače selekcije St. Petersburga. Le-ta je v lanskoletnem finalu padla po golu Roka Bužinela, Slovenci pa so se v četrtem poskusu veselili prestižne zmage.

Domača ekipa St. Petersburga bo letos Sloveniji nasproti stala že v skupinskem delu tekmovanja, a Benedejčičeve varovance še pred petkovo tekmo z gostitelji čakata še dva dvoboja. V ponedeljek ob 14:30 po slovenskem času se bodo Slovenci pomerili z Moldavci, ki so prav tako stari znanci turnirja, dva dni kasneje pa bo ob istem času nasproti stal še Iran, ki se po dvoletnem premoru vrača v Rusijo. S petkovo tekmo Slovenije in St. Petersburga bo sklenjen skupinski del tekmovanja, v katerem bo odigrani 24 tekem, ponovitev finalnega obračuna izpred enega leta se bo pričelo ob 17. uri.

Format tekmovanja je sicer doživel nekaj sprememb, saj se bosta za razliko od lanskega turnirja, ko se je v boj za prestižno lovoriko podalo 14 moštev, letos s tekmeci merili še dve reprezentanci več. Posledično je prišlo tudi do spremembe v izločilnih bojih, saj se bodo le-ti pričeli s četrtfinalnimi tekmami in ne polfinalnimi, v katerem so Slovenci lani preskočili Fince.

Igor Benedejčič je dvajseterico reprezentantov zbral že na tretji dan novega leta, v Rusiji pa bo lahko zaigrala osemnajsterica nogometašev. Ne glede na uvrstitev v skupini D bodo Slovenci na turnirju odigrali šest tekem. Izločilni boji se bodo pričeli 14. januarja, v primeru uvrstitve v četrtfinale pa bo slovenska reprezentanca polfinalno vozovnico lovila 16. januarja.

Selektor Benedejčič je sicer že ob razkritju reprezentančnega seznama dejal, da rezultat tokrat ne bo v prvem planu, v ospredju pa bosta uigravanje in spoznavanje. Vse tekme si bo moč ogledati tudi v neposrednem prenosu na spletni strani turnirja.

RAZPORED TEKEM V SKUPINSKEM DELU:

9. januar, ob 14.30: Moldavija - Slovenija
11. januar, ob 14.30: Iran - Slovenija
13. januar, ob 17.00: Slovenija - St. Petersburg

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 09.06.2022 | U18
    V Čatežu premagali Severno Makedonijo
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA