22.03.2023 | U19
Mladinci na prvi tekmi elitnega kroga iztržili remi

Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Tekma z Belgijo se je končala brez zadetkov.

ELITNI KROG KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO U19 2023 - PRVA TEKMA

BELGIJA U19 - SLOVENIJA U19 0:0 (0:0)

Kraj: Bremen (Nemčija)
Strelci: /
Rumeni kartoni: /
Rdeči kartoni: /
Belgija U19: Peersman - Dony ©, Lagae, Spileers, Sadiki - Mbangula, Vermeeren, Wasinski, Canak (od 64' Godts) - Vermant (od 78' Mbamba), Stassin (od 64' Bassette). Selektor: Thierry Siquet.
Slovenija U19: Štubljar - Milić, Zulić, Klašnja, Kuzmić ©, Ilenič - Lorber, Selan (od 72' Turudija), Krupić (od 55' Kamenšek Pahič) - Marsetič (od 55' Černe), Čuber Potočnik (od 72' Ivanšek). Selektor: Anton Žlogar.

V Bremnu so prvi zapretili Slovenci, ko je v 14. minuti srečanja poskušal Ilenič, a meril premalo natančno. V 21. minuti je za Slovenijo poskušal Krupić, vendar je belgijski čuvaj mreže njegov strel ubranil. Belgijci so prvič s strelom na vrata Slovenije poskušali v 34. minuti, a je bil vratar Štubljar zanesljiv. Prvi polčas se je končal brez zadetkov.

V drugem delu so bili bolj nevarni Belgijci, ki so si v 67. in 71. minuti priigrali dve priložnosti, vendar so obakrat zgrešili okvir vrat Štubljarja. Vratar slovenske izbrane vrste se je izvrstno izkazal v 74. minuti, ko je dvakrat zapored ubranil poskusa nasprotnika. Vezist belgijske izbrane vrsta Wasinski je imel v 81. minuti novo priložnost, a je meril preširoko in ostalo je pri začetnemu izidu. Kljub razburljivi končnici, v kateri so Belgijci proti vratom Sloveniji sprožili še nekaj strelov, se je tekma končala brez zadetkov.

Z osvojeno točko smo zelo zadovoljni, saj smo igrali proti zelo kvalitetni reprezentanci Belgije. Naš nasprotnik je imel skozi celotno tekmo pobudo, bi pa vseeno izpostavil, da smo si v prvem delu priigrali več priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. V drugem delu smo igrali proti vetru, kar nam je seveda otežilo igro in nasprotnik si je na ta način priigral več priložnosti za zadetek. Kljub temu smo se uspeli uspešno ubraniti, dvakrat nas je lepo rešil vratar Štubljar in lahko rečem, da je osvojena točka zaslužena. Želel bi čestitati fantom za prikazano igro, saj so se borili do zadnjega atoma moči. Pomembno je izpostaviti, da igramo v zelo težki skupini, kjer nam nasproti stojijo zelo kvalitetni nasprotniki in le z igro, ki smo jo prikazali danes, smo lahko na koncu uspešni. Sedaj nas čakata dva dni počitka ter priprave na nadaljevanje kvalifikacij, saj je že v soboto na sporedu naslednja tekma, ” je bil po tekmi zadovoljen selektor izbrane vrste do 19 let Anton Žlogar.

Slovenski mladinci se bodo v soboto, ob 12. uri, pomerili z Italijani, ki so danes ugnali gostitelje turnirja Nemce. 

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 12.09.2023 | U19
  Žlogar: Zaključen turnir nam je prinesel veliko dobrih stvari
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnjo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Varovanci Antona Žlogarja so morali tokrat priznati premoč Islandiji. 
 • 09.09.2023 | U19
  Slovenija remizirala z Mehiko
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Z Mehiko so se varovanci Antona Žlogarja kljub vodstvu razšli z neodločenim izidom 1:1. 
 • 06.09.2023 | U19
  Slovenija boljša od Savdske Arabije
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Od Savdske Arabije so bili varovanci Antona Žlogarja boljši s 3:0. V soboto proti Mehiki.
 • 28.08.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za mednarodni turnir
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let bo v sklopu mednarodnega Slovenia Nations Cup 2023 prihodnji mesec v Brežicah in Ljubljani odigrala tri prijateljske tekme. Nasprotniki bodo Savdska Arabija, Mehika in Islandija.
 • 28.03.2023 | U19
  Žlogar: Turnir zapuščamo z dvignjenimi glavami
  Mladinska reprezentanca Slovenije je zaključila elitni krog kvalifikacij za evropsko prventsvo do 19 let. Na zadnjem srečanju je klonila proti Nemčiji.
 • 27.03.2023 | U19
  Žlogar: Dali bomo vse od sebe
  Slovenska mladinska reprezentanca bo jutri odigrala odločilno srečanje proti gostiteljici Nemčiji. Z morebitno zmago se lahko varovanci Žlogarja uvrstijo na zaključni turnir.
 • 25.03.2023 | U19
  Mladinci remizirali tudi v drugo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je drugo tekmo elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo odigrala proti Italiji. Srečanje z zahodnimi sosedi se je končalo brez zadetkov.
 • 24.03.2023 | U19
  Žlogarjevi varovanci v pripravi na obračun z Italijo
  Slovenska mladinska reprezentanca je pred dnevi pričela elitni krog kavlifikacij za preboj na evropsko prvenstvo do 19 let. Jutri mlade reprezentante čaka nov obračun, ko jim bo nasproti stala izbrana vrsta Italije.
 • 21.03.2023 | U19
  Mladinska reprezentanca elitni krog začenja proti Belgiji
  Slovenska mladinska reprezentanca je včeraj odpotovala v Nemčijo, natančneje v Bremen, kjer bo v naslednjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let.

DELI NA