09.02.2011 | U21
Mladi Slovenci remizirali s Hrvati
Oslabljena slovenska reprezentanca, ki zaradi klubskih priprav v tujini ni mogla računati na igralce Olimpije, Maribora in Kopra, tudi na drugi zaporedni tekmi s Hrvaško ni dosegla zmage. Obe reprezentanci sta se namreč srečali že ob koncu lanskega leta, ko so bili Hrvati v Zaprešiću boljši z 2:1.
V prvem polčasu so domačini pred več kot 1000 gledalci pokazali nekoliko več kot gosti, posebej navdahnjena sta bila Rene Krhin in Dejan Lazarevič, a niti ob njuni pomoči mladim slovenskim igralcem ni uspelo zatresti hrvaške mreže.
Po številnih menjavah na začetku drugega polčasa so povedli Hrvati po prostem strelu Zvonka Pamića v 65. minuti, le tri minute pozneje pa je po strelu Krhina izenačil Filip Valenčič, ki je v igro vstopil štiri minute pred tem.
Slovenija je igrala s postavo Oblak, Širok, Nejc Mevlja, Kampl, Delamea (od 46. Mitrovič), Krhin, Vinko (od 46. Jelenič), Črnčič (od 64. Valenčič), Lazarevič (od 78. Zamernik), Miha Mevlja (od 46. Fink) in Smukavec, Hrvati pa so na igrišče poslali zasedbo Delač, Celjak (od 59. Jakoliš), Jozinović (od 46. Rugašević), Andrijašević (od 46. Punčec), Kelić, Pavlović, Ademi, Ozobic (od 46. Pamić), Vukušić (od 46. Abdurahimi), Trebotić (od 46. Slišković) in Vujičević (od 46. Sačer).
Slovenski upi so sicer pred dnevi dobili tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2013 v Izraelu. Od marca letos dalje se bodo Kavčičevi nogometaši v skupini 2 merili s Švedsko, Finsko, z Ukrajino, Litvo in Malto.

Oslabljena slovenska reprezentanca, ki zaradi klubskih priprav v tujini ni mogla računati na igralce Olimpije, Maribora in Kopra, tudi na drugi zaporedni tekmi s Hrvaško ni dosegla zmage. Obe reprezentanci sta se namreč srečali že ob koncu lanskega leta, ko so bili Hrvati v Zaprešiću boljši z 2:1.

V prvem polčasu so domačini pred več kot 1000 gledalci pokazali nekoliko več kot gosti, posebej navdahnjena sta bila Rene Krhin in Dejan Lazarevič, a niti ob njuni pomoči mladim slovenskim igralcem ni uspelo zatresti hrvaške mreže. Po številnih menjavah na začetku drugega polčasa so povedli Hrvati po prostem strelu Zvonka Pamića v 65. minuti, le tri minute pozneje pa je po strelu Krhina izenačil Filip Valenčič, ki je v igro vstopil štiri minute pred tem.

Slovenija je igrala s postavo Oblak, Širok, Nejc Mevlja, Kampl, Delamea (od 46. Mitrovič), Krhin, Vinko (od 46. Jelenič), Črnčič (od 64. Valenčič), Lazarevič (od 78. Zamernik), Miha Mevlja (od 46. Fink) in Smukavec.

Hrvati pa so na igrišče poslali zasedbo Delač, Celjak (od 59. Jakoliš), Jozinović (od 46. Rugašević), Andrijašević (od 46. Punčec), Kelić, Pavlović, Ademi, Ozobic (od 46. Pamić), Vukušić (od 46. Abdurahimi), Trebotić (od 46. Slišković) in Vujičević (od 46. Sačer).

Slovenski upi so sicer pred dnevi dobili tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2013 v Izraelu. Od marca letos dalje se bodo Kavčičevi nogometaši v skupini 2 merili s Švedsko, Finsko, z Ukrajino, Litvo in Malto.

Tekst: STA
Foto: Domen Dolenc

 

SORODNE NOVICE

 • 22.03.2024 | U21
  Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
  Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
 • 21.03.2024 | U21
  Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
  Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
 • 13.03.2024 | U21
  Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
  Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
 • 17.11.2023 | U21
  Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
  Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
 • 16.11.2023 | U21
  Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
  Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
 • 14.11.2023 | U21
  Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
  V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
 • 07.11.2023 | U21
  Po uspešnem oktobru s Turčijo
  Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
 • 17.10.2023 | U21
  Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
  Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
 • 16.10.2023 | U21
  V Fazaneriji s severnimi sosedi
  Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
 • 13.10.2023 | U21
  Na Cipru do visoke zmage
  Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA