14.03.2023 | U21
Mlada reprezentanca v Turčiji s Slovaško in Azerbajdžanom

V drugi polovici marca se bo prvič v letu 2023 zbrala reprezentanca Slovenije do 21 let. Mlada izbrana vrsta bo med 19. in 27. marcem aktivna v Turčiji.

Priprave ob sredozemski obali bodo služile kot priprava na pričetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 potekalo na Slovaškem. Februarski žreb je mladim Slovencem namenil mesto v skupini H, v kateri so še Avstrija, Bosna in Hercergovina, Ciper ter Francija.

Marčevske priprave bodo nadaljevanje tistega, kar je nova generacija reprezentantov pod vodstvom selektorja Milenka Aćimovića pričela graditi že jeseni, s pripravljalnimi tekmami proti Bosni in Hercegovini, Črni gori in Bolgariji.

Na tokratnem seznamu je nekaj novih imen, saj bosta Mitja Ilenič in Srđan Kuzmić v istem terminu z mladinsko reprezentanco igrala elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo, Žan Vipotnik pa je bil povabljen v člansko izbrano vrsto. "Nadaljujemo na temeljih, ki smo jih postavili že jeseni, ko smo sestavili okostje ekipe z novo generacijo reprezentantov. Ogrodje moštva ostaja nespremenjeno, čeprav imajo nekateri obveznosti z mladinsko reprezentanco. Priložnost za dokazovanje bo tako dobilo nekaj fantov, ki so v preteklih tednih in mesecih z dobrim delom opozorili nase," ob predstavitvi seznama pravi selektor Aćimović.

Slovence na turških tleh čakata tudi dve pripravljalni preizkušnji. V sredo, 22. marca, bodo nasproti stali Slovaki, gostitelji prihodnjega evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let, štiri dni kasneje pa bo odigrana še tekma z Azerbajdžanci.

"Na treh jesenskih preizkušnjah smo pokazali veliko pozitivnega, tako pa moramo tudi nadaljevati do septembrskega pričetka kvalifikacij. V Turčijo bomo imeli odlične pogoje za delo, da vse skupaj še nadgradimo na treningih in odigramo dve kakovostni pripravljalni tekmi," še pravi selektor mlade izbrane vrste.

Reprezentanca do 21 let bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025 pričela jeseni. Sedmega septembra bo gostovala v Bosni in Hercegovini, 11. septembra pa na sončno stran Alp prihaja Francija.

Seznam vabljenih igralcev:

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 11.09.2023 | U21
  Francozi premočni za Ačimovićevo četo
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025, ki ga bo gostila Slovaška, danes izgubila doma v Kopru proti zasedbi Francije, ki jo vodi nekdanji reprezentančni napadalec Thierry Henry. Mladi Francozi so slavili z izidom 0:4 (0:1).
 • 11.09.2023 | U21
  Na Bonifiki z mlado reprezentanco Francije
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška, odprla s pomembno zmago v Sarajevu. Naslednji tekmec Slovencev bodo Francozi, ki kvalifikacije pod vodstvom Thierryja Henryja pričenjajo prav pri nas, na koprski Bonifiki.
 • 07.09.2023 | U21
  Po preobratu dobili uvodno tekmo kvalifikacij
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je po preobratu dobila otvoritveno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. V Sarajevu sta za tri točke v razmaku štirih minut zadela Tjaš Begić in Tio Cipot, Slovenci se bodo v ponedeljek v Kopru pomerili še s Francozi.
 • 06.09.2023 | U21
  V prestolnici BiH za prve točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025
  Mlada reprezentanca Slovenije s tekmo proti Bosni in Hercegovini pričenja kvalifikacijske boje za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška. Dvoboj na sarajevski Grbavici se bo pričel ob 18:45.
 • 05.09.2023 | U21
  Mlada reprezentanca odpotovala v Sarajevo, Jevšenak optimističen pred začetkom kvalifikacij
  Reprezentanca Slovenije do 21 let se od nedelje v Čatežu pripravlja na začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo septembra pomerila z Bosno in Hercegovino ter Francijo, ki jo bo gostila v Kopru.
 • 29.08.2023 | U21
  Aćimović razkril seznam igralcev za kvalifikacijski tekmi z BiH in Francijo
  Reprezentanca Slovenije do 21 let pričenja s kvalifikacijskimi boji za evropsko prvenstvo 2025. Mladi Slovenci bodo 7. septembra na sarajevski Grbavici gostje Bosne in Hercegovine, 11. septembra pa se bodo na koprski Bonifiki pomerili s Francijo. 
 • 20.06.2023 | U21
  V jesenske kvalifikacije z zmago
  Mlada reprezentanca Slovenije je na zadnji pripravljalni tekmi pred jesenskim pričetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ugnala finske vrstnike. Ob koncu prvega polčasa je po podaji Svita Sešlarja zadel David Flakus Bosilj.
 • 19.06.2023 | U21
  Pred jesenskim pričetkom kvalifikacij še s Finsko
  Mlada reprezentanca Slovenije s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025 pričenja septembra, selektor Milenko Aćimović pa bo junijski termin izkoristil za pripravljalno tekmo s Finsko.
 • 08.06.2023 | U21
  Aćimović predstavil seznam za Finsko
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo 20. junija ob 17.00 v Nacionalnem nogometnem centru Brdo odigrala prijateljsko tekmo s Finsko. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam vpoklicanih igralcev, ki se bodo zbrali 16. junija v Kranjski Gori, kjer bodo tudi trenirali.
 • 26.03.2023 | U21
  Mlada reprezentanca izgubila drugo pripravljalno tekmo
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je na drugem pripravljalnem obračunu v Turčiji kljub boljši igri priznala premoč vrstnikom iz Azerbajdžana.

DELI NA