16.04.2022 | Prva liga Telemach
Minimalna zmaga Olimpije

Olimpija - CB24 Tabor Sežana 1:0 (0:0)

* Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Matković, Kordež, Gabrovec.
* Strelec: 1:0 Nukić (56.).
* Olimpija: Banić, Čabraja, Crnomarković, van Bruggen, Boakye, Elšnik, Pilj, Đurasek (od 60. Mudražija), Kvesić (od 57. Aldair), Ziljkić (od 83. Sešlar), Nukić (od 57. Prtajin).
* Tabor: Koprivec, Ristić, Briški, Koderman, Salkić (od 76. Iscaye), Grobry (od 76. Sušić), Mavretič, Ovsenek (od 69. Keita), Stanković (od 69. Tolić), Ndzengue (od 40. Monjac), Stančič.
* Rumena kartona: Nukić, Crnomarković.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je po porazu v Ljudskem vrtu gostila Kraševce, ki nujno potrebujejo točke v boju za obstanek. Slednji so, kljub temu, da je manjkal branilec Klemen Nemanič, v prvem polčasu dobro nevtralizirali sicer počasno igro domače vrste, ki je znova v svojih vrstah pozdravila Mustafo Nukića, v drugem pa jih je točkovnega izkupička stala izgubljena žoga na sredini igrišča in zadetek Nukića. Olimpija tako ostaja trdno na tretjem mestu, Tabor pa je deveti s štirimi točkami zaostanka za osmouvrščenimi Radomljami.

Ljubljančani so podjetneje začeli, prvič pa je resneje tekmečeva vrata ogrozil Mario Kvesić, ko je z roba kazenskega prostora za malo zgrešil cilj. Sicer pa posebnih priložnosti ob dokaj počasni igri domačih ni bilo, gosti so tako brez posebnih težav preprečevali potencialno nevarne akcije. V 42. minuti pa so prvič v okvir vrat streljali gosti, od daleč je poskusil Til Mavretič, Ivan Banić pa je bil na mestu.

V drugem polčasu je Banić moral posredovati po prostem strelu Matea Monjaca v 54. minuti, Olimpiji pa še naprej ni uspelo vzpostaviti konkretne igre. Kljub temu pa je takoj zatem, v 55. minuti, Tabor na sredini izgubil žogo, Nukić je stekel v prazen prostor, dobil žogo in z leve strani matiral Jana Koprivca.

Trener gostov Dušan Kosić je nato z menjavami poskusil preobrniti potek tekme, v 72. minuti pa bi lahko Ivan Prtajin odločil tekmo, a je zgrešil žogo v bližini gola. Pozneje je Tabor le prevzel pobudo, poskušal napadati, vendar so domači dobro opravljali svoje obrambne naloge. Na drugi strani je Timi Max Elšnik v 90. minuti prišel do odprtega strela, Koprivec pa je žogo odbil v kot.

Olimpija bo v 32. krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Kopru, Tabor pa bo dan prej gostil Maribor.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Tabor
    V zadnji sobotni tekmi se bosta v praznih Stožicah pomerila Olimpija in Tabor. Zmaji se bodo pobirali po porazu na derbiju, Kraševci pa bodo presenečenje v prestolnici napadali po prvi domači zmagi pomladi.

DELI NA