24.09.2022 | 1. SŽNL
Mestni derbi v Ljubljani, prenos tudi na Planet TV

V 5. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje sta na sporedu tudi dva prenosa. Že dopoldan bo na spletni strani Nzs.si na ogled tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci, popoldan ob 16. uri pa na Planet TV2 še mestni derbi ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana. Takisto ob 16. uri se bo začela v Ljubljani tudi tekma Krim – ŽNK Radomlje Medex. Obračun Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ptuj je preložen.

SŽNL, 5. krog, 25.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00) (prenos na Nzs.si)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (16.00) (prenos na Planet TV 2)
Krim – ŽNK Radomlje Medex (16.00)

preloženo:
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ptuj

Izenačene na derbi

ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana prihajata na ljubljanski mestni derbi z zmagama, obe ekipi imata po 9 točk. Minuli vikend je Olimpija premagala Ajdovke, Ljubljana Radomljanke. V taboru Olimpije so v tem tednu registrirali dve novi igralki. V Ljubljano sta se preselili iz Beltincev. „Zelo smo se okrepili, prišli sta dve izvrstni igralki. Sara Makovec je reprezentantka Slovenije. Maja Dimitrijević je ena najboljših obrambnih igralk v SŽNL. Zelo sem vesel, ker sta obe prišli v Olimpijo,“ pa trener Olimpije Zlatko Gabor začenja svoje razmišljanje pred mestnim derbijem proti Ljubljani.

„V prvi vrsti sem vesel, ker imamo v ekipi dobro konkurenco. Vsi pa težimo k stabilni izvedbi tega, kar delamo na treningu. Predvsem pa si želim, da se držimo svojega načrta in dogovora. Rezultat pa mora biti posledica dominacije,“ nadaljuje Gabor, ki se potem povsem posveti Ljubljani in jutrišnji tekmi proti ŽNK Ljubljana.

„Ljubljana ima zelo dobro ekipo, ki jo dobro vodi trenerka Urška Žganec. Že s Pomurjem smo imeli težave z njimi. Prepričan sem, da nas čaka pravi derbi. Ljubljana je zmes izkušenj in mladosti, so zelo kompaktna ekipa. Vemo, da bo težko. A v Olimpiji hočemo na 1. mesto, zato gremo jutri na zmago. Pričakujem pa dobro in odprto tekmo,“ napove Gabor.

V taboru ŽNK Ljubljana se ogibajo visokoletečih napovedi, trenerka Urška Žganec je bila jasna že po zmagi proti Radomljam. „Časa za veselje ni, z mislimi smo že pri naslednji tekmi,“ je poudarila, tako pa je minil tudi ta teden.

Karić bi dodal enoto treninga

ŽNK Cerklje bodo pred kamerami Nogometne zveze Slovenije gostilo Pomurje. „Vsi vemo, da je Pomurje prava evropska ekipa. Pričakujemo jih z določenim spoštovanjem, bomo pa tudi skušali nekaj pokazati in odigrati in da čim dlje ohranimo mrežo nedotaknjeno,“ napoveduje Primož Štrajhar, trener ŽNK Cerklje.

Tekme na Gorenjskem se veseli tudi trener Pomurk Amir Karić. „Menim, da gre naše delo v pravo smer. V tem hipu me ne zanima rezultat, ampak način naše igre – da igramo napadalno, hitro, s čim manj dotiki. V določenih situacijah to na tekmah že precej dobro izgleda. Sedaj imamo na papirju nekaj lažje tekme in nekaj več časa, da naredimo korak naprej. Potem sledijo težje tekme,“ razmišlja Amir Karić, ki pohvali igralke za prizadevnost.

Želi pa si, da bi med tednom uvedli dodatno enoto treninga. „Igralke se v petek vračajo iz Ljubljane. Ker so tekme v nedeljo, lahko v soboto še kaj naredimo. Želel pa bi, da bi imeli še en skupen trening v torek,“ poudari Karić.

Radomljanke po zmago

ŽNK Radomlje Medex, ekipa trenerja Aljaža Gornika, bo novo zmago lovila na Kodeljevem, v dvoboju z ŽNK Krim. Mlade Ljubljančanke še čakajo na prve točke, nič kaj starejše Radomljanke pa bodo napadale četrto ligaško zmago v sezoni 2022/23. Ana Gerjolj pred novo preizkušnjo priznava, da bo po prvem porazu prisotne še nekaj dodatne želje:

„Zagotovo je prisotnega še nekaj več motiva in zagnanosti, kar bomo na igrišču tudi prikazale. Igrale bomo po svojih najboljših zmožnostih in izkoristile čim več priložnosti,“ v pogovoru za klubsko spletno stran napove Ana Gerjolj. S soigralkami je minuli vikend klonila proti ŽNK Ljubljana.

„Naprej gledamo z dvignjeno glavo. Zavedamo se svojih napak in stvari, ki jih lahko izboljšamo. Vemo, da lahko z maksimalnim pristopom in zbranostjo v nadaljevanju jesenskega dela lige iztržimo veliko,“ je jasna Ana Gerjolj.

Krimovke odločno nadaljujejo s sezono, kjer na prvo točko (in prvi dosežen gol) še čakajo.
„Pred nami sta izredno težki tekmi, na katerih želim, da smo najboljša verzija sebe. Zavedamo se, da igramo proti ekipi z zgornjega dela lestvice, zato gremo v tekmo brez kakršnega koli pritiska. Vzdušje v garderobi je odlično, stremimo proti temu, da izpolnimo zadane individualne in ekipne cilje in pa seveda  stremimo k borbeni predstavi vsake posameznice,“ še doda Žiga Grgasovič, trener Krima.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zmaga na 200. tekmi, v nedeljo dva prenosa
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. V soboto sta se zmag veselila ŽNK Ptuj in ŽNK Radomlje Medex. Pred nami pa nedelja, ki prinaša dva prenosa in zanimivo popoldne.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zaključek jeseni pred kamerami, danes na Ptuju in Radomljah
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. Sobota prinaša tekmi na Ptuju in v Radomljah, jutri pa še tekmi v Ljubljani in Bratoncih. Tekmo iz Ljubljane si boste lahko ogledali na Planet TV-ju 2, tekma iz Bratoncev pa v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 20.11.2022 | 1. SŽNL
  Gorenjke po preobratu, Ljubljani derbi proti Radomljam
  V predzadnjem jesenskem krogu, 11. po vrsti, je ŽNK Ljubljana premagal ŽNK Radomlje Medex, vodilne Pomurke so bile prevelik zalogaj za Krim, Olimpija pa za Ajdovke. Pred kamerami Planet TV-ja zmaga Gorenjk na Ptuju.
 • 19.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju
  Pred ekipami v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je 11. krog, tudi tokrat s televizijskim prenosom. Kamere Planet TV-ja bodo na Ptuju, kjer gostuje ekipa ŽNK Cerklje. Ob tem velja omeniti še tri tekme – dve v Ljubljani in ena v Ajdovščini.
 • 06.11.2022 | 1. SŽNL
  Zgornji dom upravičil vlogo favorita
  Pred reprezentančnim premorom, jutri se bo zbrala ženska članska reprezentanca, je bil na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Prve štiri ekipe s prvenstvene lestvice so bile prepričljivo boljše od ekip s spodnjega doma. Prvenstvo se nadaljuje v soboto, 19. novembra.
 • 05.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere v Radomljah in Ljubljani
  Pred reprezentančnim premorom je v nedeljo na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, ki prinaša tekme v Radomljah, Bratoncih in Ljubljani. Vključno z dvema prenosoma – iz Radomelj in Ljubljane.
 • 30.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke do nove zmage, nepremagane že 16 tekem
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je v soboto začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo je ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 8:1 v gosteh premagal ŽNK Ljubljano, ŽNK Radomlje Medex pa so v Cerkljah z 2:0 porazile gorenjske ligašice. Tekma Primorje Gaia Naturelle – Krim je bila preložena.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno, ŽNK Ljubljana želi do točk proti Pomurkam
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo pa sledita dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija želi na Ptuju začeli zmagoviti niz
  Jutri v nedeljo sta na sporedu kar dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.
 • 23.10.2022 | 1. SŽNL
  ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje do treh točk
  Nedelja je prinesla še dve ligaški tekmi v 8. krogu Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Do prepričljivih zmag sta prišla ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje. Že v petek je vodilna ekipa ŽNK Pomurje Nona Beltinci porazila ŽNK Olimpijo Ljubljano. Tekma ŽNK Ptuj – ŽNK Radomlje Medex je bila preložena.

DELI NA