23.02.2012 | Pokal Terme Olimia
Med vikendom zaključni turnir futsal pokala

V Novi Gorici je potekala prva novinarska konferenca pred finalnim turnirjem pokala Slovenije, ki ga 3. in 4. marca gosti Oplast Kobarid.

Uvodna beseda je pripadla gostitelju Branku Veliščku, predsedniku KMN Oplast Kobarid: »Gre za finalni turnir pokala Slovenije, kjer bodo igrale v tem hipu po mnenju večine najboljše slovenske ekipe. Verjamem, da bo ta predstavitev dvignila temperaturo in bo pravi uvod.« Prvi mož kluba je povedal, da bo na turnirju bogat spremljevalni program, kjer ne bo manjkalo animacij in nagradni iger za gledalce. V enem od odmorov se bo v Kobaridu predstavila tudi evropska prvakinja v kotalkanju Lucija Mlinarič.

»Čim prej naj si zagotovijo vstopnico,« je opomnil Velišček vse futsal navdušence in spomnil, da so na tekmah in turnirjih v Kobaridu gledalci že ostali brez vstopnic. V Kobaridu jih bodo prodajali v treh različicah – za prvi dan (dve polfinali) 9 evrov, za finalni dan 6 evrov, skupna vstopnica za oba dneva pa bo stala 13 evrov. Vstopnice se bodo prodajale od sobote, 25.2., na treh mestih v Kobaridu in v Tolminu. V dvorani je na voljo 500 sedežev. V klubu so poskrbeli tudi za dodatna parkirišča.

Dve tekmi bo prenašala športna televizija Šport TV; v soboto se bo prenašala tekma Oplast – Predilnica Litija (18.00) ter še nedeljski finale (18.00). 

Matej Kavčič, trener Puntarja, se veseli finalnega turnirja: »Tekmovalno še nismo povsem pri pokalu, smo pa v klubu že naredili nekaj korakov k angažiranju navijačev. Prepričan sem, da bo dvorana premajhna za vse!«

Svoj pogled na finalni turnir je podal tudi Stane Kokalj, izvršni sekretar za futsal pri NZS: »Futsal pokal je eden od vrhuncev, morda kar največji višek, to se je izkazalo v zadnjih devetih letih. V sezoni 2003/03 je KMN pri NZS s skepso sprejela odločitev, da se pokalno tekmovanje zaključni s finalnim turnirjem. Te odločitve ni KMN pri NZS nikoli obžalovala. Vsak zaključek turnirja je prinesel novo futsal zgodbo in pravi futsal presežek. Ob pogledu na lestvico1. SFL je jasno, da bodo na letošnjem turnirju zaigrale štiri vodilne zasedbe. Povrh vsega pa je ob pogledu na sezname ekip jasno, da bo tu zbrana celotna futsal reprezentanca. Na tem mestu vabim vse gledalce v čim večjem številu Kobarid, tako v soboto, kot v nedeljo!«

V soboto bo pred prvim polfinalom na sporedu tudi ekshibicijska tekma med nekdanjimi reprezentanti in novinarsko vrsto, za katero bosta zaigrala tudi Jurij Završnik in Sandi Škvarč. Med potrjenimi imeni so že sedanji selektorAndrej Dobovičnik, futsal legendi Zoran Tesko, Damjan Drole.

»Naj zmaga futsal, naj vse mine v duhu fair playa,« pa je za konec dodal še predstavnik Puntarja Julijan Drago.

Prihodnji teden se bodo na novinarski konferenci predstavili predstavniki vseh štirih udeležencev.

Zaključni turnir futsal pokala Slovenije / okvirni spored tekem

Sobota, 3.3. / polfinale
18.00 / Oplast Kobarid - Predilnica Litija
20.30 / Puntar - Dobovec Trgovine Jager

Nedelja, 4.3.
Finale tekmovanja mladih U15
18.00 / Finale pokala Slovenije

Tekst in foto: DP/futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA