Matjaž Kek in Dejan Djuranovič tudi letos ambasadorja 12. igralca


Na akcijo »Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!« se je doslej prijavilo že več kot 350 kandidatov (prijave potekajo do nedelje), ki si želijo postati 12. igralec mariborske oziroma domžalske ekipe na finalni tekmi Hervis pokala Slovenije. Znano pa je tudi že, kdo bo imel vlogo ambasadorjev: tako kot lani bosta to vlogo opravljala Matjaž Kek, slovenski selektor in mariborski ambasador, ter Dejan Djuranovič, domžalski ambasador in eden najbolj trofejnih slovenskih nogometašev.

Odziv na akcijo »Postani 12. igralec in dvigni pokal Hervis tudi ti!«, kjer bo po en navijač Maribora in Domžal povsem od blizu spremljal dogajanje pred tekmo, med tekmo sedel na klopi za rezervne igralce, po tekmi pa dvignil pokal ali prejel priznanje za finalista, je zares velik. Doslej se je prijavilo že preko 350 kandidatov, ki se potegujejo za mesto 12. igralca in nepozabno izkušnjo.

Da bo izkušnja res takšna, bosta zagotovo poskrbela tudi ambasadorja akcije oziroma klubov, ki bosta na dan finalne tekme predstavljala vez med klubom in 12. igralcem, imela vlogo mentorja, srečnemu izžrebancu ali izžrebanki pa od blizu predstavila dogajanje pred finalno pokalno tekmo, ki se bo 25. maja odvila v Stožicah. In v to res ne gre dvomiti, saj bosta ambasadorja legendi slovenskega nogometa, ki sta takšno nalogo opravljala že lani. Pri Mariboru bo imel vlogo ambasadorja slovenski selektor Matjaž Kek, pri Domžalah pa Dejan Djuranovič, ki je osvojil številne lovorike, vlogo kapetana pa opravljal tako v Domžalah kot tudi Mariboru, s katerim je med drugim igral tudi v ligi prvakov.

»Velika čast je biti v vlogi ambasadorja kluba, v katerem sem končal igralsko kariero. Akcija je dobro zastavljena, način približevanja gledalcev finalistom pokala pa zelo spodbuden,« je že lani dejal Matjaž Kek, ki je lanskoletnemu 12. igralcu Maribora razkril marsikatero zanimivost.

Tudi domžalski ambasador Dejan Djuranovič se je z veseljem tudi letos odzval k sodelovanju. »Mislim, da je akcija za popularizacijo slovenskega nogometa odlična. Lani sem bil kot ambasador sam priča navdušenju dvanajstega igralca Domžal, ki je povsem od blizu spremljal našo ekipo, z njo preživel dan finalne tekme, sedel na klopi za rezerve igralce in bil dobesedno akter od začetka do konca,« je povedal Djuranovič, ki ga veseli, da je tudi letošnji odziv na akcijo zelo velik. »V veliko zadovoljstvo mi je, da so se Domžale uvrstile v finale pokala in da bom imel tudi tokrat vlogo ambasadorja. Verjamem, da bom pripomogel k nepozabnemu doživetju 12. igralca oziroma igralke in da bova skupaj stiskala pesti za zmago domžalske ekipe.«

Prijave na akcijo »Postani 12. igralec in dvigni pokal Hervis tudi ti!« bodo potekale do nedelje (15. t.m.), preko uradnega spletnega mesta pokalnega tekmovanja www.hervispokalslovenije.si. Med prispelimi prijavami bosta izžrebana po en srečnež oziroma srečnica vsakega kluba, ki bosta postala 12. igralec NK Maribora in NK Domžal na finalni tekmi Hervis pokala Slovenije. Lani je sreča doletela 17-letnega Gianluco Holderjana (Maribor) in 41-letnega Jožeta Korošca (Domžale). Koga bo sreča doletela letos, bomo izvedeli v začetku prihodnjega tedna.

Tekst: NZS
Foto: Arhiv NZS
?

SORODNE NOVICE

 • 11.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koprčani so pokalni prvaki
  Nogometaši Kopra so pokalni prvaki sezone 2021/22. Primorci, ki vodijo tudi v državnem prvenstvu, so v drugem polčasu finalnega dvoboja strli odpor Brava ter ga z zadetki Lamina Colleyja in Andreja Kotnika premagali z izidom 3:1.
 • 10.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Danes za pokalno lovoriko
  Danes bo v knežjem mestu okronan novi pokalni prvak. Bodo novo pokalno lovoriko dvignili nogometaši Kopra ali Brava? Primorci lovijo četrti naslov, Ljubljančani bodo v velikem finalu zaigrali prvič v zgodovini kluba.
 • 09.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalisti samozavestni pred pokalnim dnem v Celju
  V sredo, 11. maja se bo v Celju odvijal veliki finale pokalnega tekmovanja v ženski in moški konkurenci. V moškem finalu se bodo ob 20.30 pomerili nogometaši Kopra in Brava, v ženskem pa igralke ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije.
 • 06.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalni dan Pokala Pivovarna Union v znamenju trajnostnih aktivnosti
  V sredo bomo dobili novega pokalnega prvaka, novo lovoriko bodo v knežjem mestu dvignili nogometaši Kopra ali Brava. Finalni obračun na Stadionu Z'dežele bo minil v znamenju trajnostnih aktivnosti.
 • 05.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koper po četrtega, Bravo po prvega
  V sredo, 11. maja, bomo v Celju dobili novega zmagovalca Pokala Pivovarna Union. V velikem finalu se bosta pomerili ekipi Kopra in Brava, ki bosta na prestolu skušali nadomestiti nogometaše Olimpije.
 • 28.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  V prodaji vstopnice za finale pokalnega tekmovanja
  V Celju bosta 11. maja oddani prvi lovoriki za sezono 2021/22. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija, medtem ko bomo v moškem finalu spremljali dvoboj med Koprom in Bravom. Vstopnice so že v prodaji.
 • 22.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Znane prvoimenovane ekipe Pokala Pivovarna Union
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je danes potekal žreb prvoimenovanih ekip v finalu Pokala Pivovarna Union za sezono 2021/22.
 • 21.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Tudi na Bonifiki odločil zaključek tekme, Osuji junak Kopra
  Nogometašem Brava so se v finalu Pokala Pivovarna Union pridružili še Koprčani. Zanimiv spopad na Bonifiki je bil odločen globoko v sodniškem podaljšku, ko je Bede Amarachi Osuji zadel z bele točke. Domači vratar David Adam je v drugi minuti dvoboja zaustavil enajstmetrovko Ivana Božića.
 • 20.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Bravo z norim preobratom do zgodovinskega finala
  Kakšen dvoboj v Šiški. Domžale so po polčasu vodile z goloma Senijada Ibričića in Tilna Klemenčiča, Bravo pa je v nadaljevanju dvoboja zaigral kot prerojen in si z norim preobratom priigral zgodovinski finale. Ljubljanski junaki so Luka Marjanac, Martin Kramarič in Gregor Bajde, ki je zadel v četrti minuti podaljška.
 • 19.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Pred pokalno tekmo: Koper - Celje
  Prvega finalista Pokala Pivovarna Union bo dal dvoboj v prestolnici, v četrtkovem večeru pa se bosta za drugo finalno vstopnico udarili ekipi Kopra in Celja. Primorci so v igri za dvojno krono, Štajerci bodo imeli motiv več, saj bo majski finale odigran v knežjem mestu.

DELI NA