Matjaž Kek in Dejan Djuranovič tudi letos ambasadorja 12. igralca


Na akcijo »Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!« se je doslej prijavilo že več kot 350 kandidatov (prijave potekajo do nedelje), ki si želijo postati 12. igralec mariborske oziroma domžalske ekipe na finalni tekmi Hervis pokala Slovenije. Znano pa je tudi že, kdo bo imel vlogo ambasadorjev: tako kot lani bosta to vlogo opravljala Matjaž Kek, slovenski selektor in mariborski ambasador, ter Dejan Djuranovič, domžalski ambasador in eden najbolj trofejnih slovenskih nogometašev.

Odziv na akcijo »Postani 12. igralec in dvigni pokal Hervis tudi ti!«, kjer bo po en navijač Maribora in Domžal povsem od blizu spremljal dogajanje pred tekmo, med tekmo sedel na klopi za rezervne igralce, po tekmi pa dvignil pokal ali prejel priznanje za finalista, je zares velik. Doslej se je prijavilo že preko 350 kandidatov, ki se potegujejo za mesto 12. igralca in nepozabno izkušnjo.

Da bo izkušnja res takšna, bosta zagotovo poskrbela tudi ambasadorja akcije oziroma klubov, ki bosta na dan finalne tekme predstavljala vez med klubom in 12. igralcem, imela vlogo mentorja, srečnemu izžrebancu ali izžrebanki pa od blizu predstavila dogajanje pred finalno pokalno tekmo, ki se bo 25. maja odvila v Stožicah. In v to res ne gre dvomiti, saj bosta ambasadorja legendi slovenskega nogometa, ki sta takšno nalogo opravljala že lani. Pri Mariboru bo imel vlogo ambasadorja slovenski selektor Matjaž Kek, pri Domžalah pa Dejan Djuranovič, ki je osvojil številne lovorike, vlogo kapetana pa opravljal tako v Domžalah kot tudi Mariboru, s katerim je med drugim igral tudi v ligi prvakov.

»Velika čast je biti v vlogi ambasadorja kluba, v katerem sem končal igralsko kariero. Akcija je dobro zastavljena, način približevanja gledalcev finalistom pokala pa zelo spodbuden,« je že lani dejal Matjaž Kek, ki je lanskoletnemu 12. igralcu Maribora razkril marsikatero zanimivost.

Tudi domžalski ambasador Dejan Djuranovič se je z veseljem tudi letos odzval k sodelovanju. »Mislim, da je akcija za popularizacijo slovenskega nogometa odlična. Lani sem bil kot ambasador sam priča navdušenju dvanajstega igralca Domžal, ki je povsem od blizu spremljal našo ekipo, z njo preživel dan finalne tekme, sedel na klopi za rezerve igralce in bil dobesedno akter od začetka do konca,« je povedal Djuranovič, ki ga veseli, da je tudi letošnji odziv na akcijo zelo velik. »V veliko zadovoljstvo mi je, da so se Domžale uvrstile v finale pokala in da bom imel tudi tokrat vlogo ambasadorja. Verjamem, da bom pripomogel k nepozabnemu doživetju 12. igralca oziroma igralke in da bova skupaj stiskala pesti za zmago domžalske ekipe.«

Prijave na akcijo »Postani 12. igralec in dvigni pokal Hervis tudi ti!« bodo potekale do nedelje (15. t.m.), preko uradnega spletnega mesta pokalnega tekmovanja www.hervispokalslovenije.si. Med prispelimi prijavami bosta izžrebana po en srečnež oziroma srečnica vsakega kluba, ki bosta postala 12. igralec NK Maribora in NK Domžal na finalni tekmi Hervis pokala Slovenije. Lani je sreča doletela 17-letnega Gianluco Holderjana (Maribor) in 41-letnega Jožeta Korošca (Domžale). Koga bo sreča doletela letos, bomo izvedeli v začetku prihodnjega tedna.

Tekst: NZS
Foto: Arhiv NZS
?

SORODNE NOVICE

 • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
  V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.
 • 26.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Celjani so se opekli v Lendavi, Domžale izgubile v Novi Gorici, Podvinci izločili Tabor
  Med torkom in nedeljo smo dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union. Domžale so klonile v Novi Gorici, Nafta pa je izločila ekipo Celja. Presenečenje so pripravili tudi Podvinci, ki so na domačem igrišču premagali Tabor iz Sežane.
 • 06.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Na Brdu pri Kranju izžrebani pari tretjega kroga Pokala Pivovarna Union
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil 6. novembra 2023 izveden žreb šestnajstine finala enega najbolj pričakovanih tekmovanj v slovenskem nogometnem koledarju – Pokala Pivovarna Union.
 • 19.08.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pričenja se boj za pokalno lovoriko, prve tekme že danes
  Maja so se naslova pokalnih prvakov veselili nogometaši ljubljanske Olimpije, ki so v velikem finalu premagali ekipo Maribora, že danes pa se pričenjajo boji za pokalno lovoriko v sezoni 2023/24.
 • 06.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po dramatični končnici do dvojne krone
  Nogometaši Olimpije so po naslovu državnega prvaka osvojili tudi pokalni naslov. V finalu Pokala Pivovarne Union so v knežjem mestu po podaljšku z izidom 2:1 premagali Maribor.
 • 05.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pomembne informacije za obiskovalce pred finalom Pokala Pivovarna Union
  Za ogled finalne tekme Pokala Pivovarna Union vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo in se na prizorišče odpravijo pravočasno
 • 05.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Maribor in Olimpija napovedujeta odprto igro v pokalnem finalu
  V Celju bo v soboto na sporedu novo srečanje velikih nogometnih tekmecev Maribora in Olimpije, že peto te sezone, ki bo tokrat odločalo o pokalni lovoriki. Ljubljančani merijo na osvojitev dvojne krone, Mariborčani pa so odločeni, da jim to preprečijo in si v tej sezoni priigrajo vsaj eno lovoriko. Moštvi napovedujeta odprto igro.
 • 28.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Dvojni pokalni derbi: Vse informacije o vstopnicah
  6. maja bo v Celju potekal veliki finale Pokala Pivovarna Union. V ženskem finalu se bosta pomerili ekipi ŽNK Olimpije in ŽNK Mure Nona, medtem ko se bosta v moškem finalu udarila Olimpija in Maribor. Vstopnice so v prodaji.
 • 25.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  V finalu veliki derbi Maribora in Olimpije
  V majskem finalu Pokala Pivovarna Union se bodo za pokalno lovoriko udarili nogometaši Maribora in Olimpije. Zmaji so v Stožicah z goloma Aljaža Krefla in Timija Maxa Elšnika premagali Kidričane, ki so bili dostojen tekmec državnim prvakom.
 • 25.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Maribor s preobratom do pokalnega finala
  Maribor je prvi finalist Pokala Pivovarna Union! V Slovenski Bistrici so pripravili pravi nogometni praznik, gostitelji pa so v uvodu drugega polčasa povedli z golom Nina Kukovca, a so Mariborčani hitro prišli do preobrata. Ob avtogolu Janežiča sta za finale zadela še Marko Tolić in Aljaž Antolin.

DELI NA