18.10.2017 | Ženska A
Mateja Zver se veseli obračuna v Domžalah

Slovenska ženska članska reprezentanca se pripravlja na nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2019 v Franciji. Slovenska izbrana vrsta bo v petek, 20.10., ob 18. uri v Domžalah gostila Češko. Varovanke selektorja Damirja Roba upajo, da bo na tribunah čim več gledalcev (vstop je prost). Tisti, ki pa bodo ostali doma, pa bodo lahko na spletni strani Nzs.si spremljali neposredni prenos tekme iz domžalskega športnega parka.

Kvalifikacije za SP 2019, 2. krog, 20.10.
Slovenija – Češka (18.00) (prenos na www.nzs.si)

Poškodba že preteklost

Kako se bo pomlajena vrsta Slovenije odrezala, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre izkušene legionarke Mateje Zver, ki igra v dresu avstrijskih prvakinj. Na priprave je prišla z bolečino v mišici (zadnja loža). „Malce sem imela težav. Za mano je nekaj terapij, dobro okrevam. Povsem realno je, da v petek zaigram,“ nas je razveselila Zverova, ki je nekaj treningov opravila tudi z ekipo.

„Imamo kar nekaj novih mladih igralk. Upam, da se dobro počutijo. Verjamem, da bodo znale izkoristiti priložnost, ki se jim bo ponudila,“ nadaljuje Mateja, ki se z ekipo pripravlja na 2. obračun v tem delu kvalifikacij. „Poudarek je na dobri taktični pripravi. Čehinje bodo zagotovo zaigrale v svojem tradicionalnem sistemu 4-3-3, ki ga bo treba pametno zapreti,“ pove Mateja in spomni, da ima sama precej stika s češkim ženskim nogometom.

Češki napad

Njena ekipa avstrijski pokalni in državni prvak FSC Simacek St. Pölten često igra pripravljalne tekme z ekipama Slavije in Sparte, tu pa nastopa glavnina čeških reprezentantk. Dve pa igrata v Nemčiji – v Jeni in Bayernu. „Paziti bo treba uvodnih 20 minut. Pričakujem, da nas bodo Čehinje napadle in skušale stisniti. Naša naloga je, da zbrano zdržimo ta uvodni nalet, potem pa iščemo priložnost v nadaljevanju,“ je še dodala izkušena Zverova, ki za konec doda še tole: "Želimo si, da se zbere čim več gledalcev. Potem bo tudi naši ekipi lažje!"

Slovenija za obračun s Češko:
Zala Meršnik (ŽNK Teleing Pomurje), Špela Rozmarič (ŽNK Teleing Pomurje), Špela Kolbl (ŽNK Teleing Pomurje), Anja Prša (ŽNK Teleing Pomurje), Barbara Kralj (ŽNK Radomlje), Ana Milovič (ŽNK Radomlje), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), Katarina Gadnik (ŽNK Radomlje), Nika Babnik (ŽNK Krim), Maruša Sevšek (ŽNK Olimpija), Evelina Kos(ŽNK Olimpija), Laura Škvorc (ŽNK Olimpija), Sonja Čevnik (NK Fužinar), Manja Rogan (ŽNK Split HRV), Kaja Eržen(UPC Tavagnacco ITA), Dominika Čonč (Espanyol ŠPA), Lara Prašnikar (1. FFC Turbine Potsdam NEM), Mateja Zver(FC Simacek St. Pölten).

Tekst: D.P.
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.
 • 08.03.2020 | Ženska A
  Podcenjevanju prepovedan vstop v reprezentanco
  Zadnje tedne je selektor Borut Jarc, z njim pa vsi ljubitelji nogometa, pogledoval v Avstrijo, kjer uspešno igra kapetanka naše reprezentance Mateja Zver. Zadnjih sedem tednov je ni bilo na zelenici zavoljo poškodbe gležnja. Zdaj je na srečo to preteklost.

DELI NA