16.03.2019 | 1. SŽNL
Mariborčanke čakajo dan, ko premagajo Olimpijo

S tekmami 14. kroga SŽNL se končuje druga tretjina domačega prvenstva. Piko na i temu mejniku bo dala tekma med ŽNK Maribor in ŽNK Olimpija Ljubljana, obračun iz mesta ob Dravi pa boste lahko od 11. ure naprej spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani www.nzs.si.

SŽNL, 14. krog, 17.3.
ŽNK Maribor – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Cerklje (13.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Krim Rolljet (15.00)
Ajdovščina – ŽNK Telemach GMT Beltinci (16.00)

„Na derbiju nas zanima zmaga,“ uvodoma pove trener Mariborčank Semir Šabotić. Ekipo je prevzel od Marinka Šarkezija, proti Olimpiji ga čaka sploh prva uradna tekma na domačem terenu.

Zagotovo ne obrambno

„Dobro smo trenirali, ekipa se popolnila, na bolniški ostajata Anisa Rola in Isabella Pleterski,“ nadaljuje Šabotić, ki se veseli tekme. Pričakuje, da bodo njegova dekleta odigrala dobro in hrabro.

„Ne bomo igrali obrambno,“ odvrne namige, da bi se doma tako postavili. Prepričan je, da bosta ekipi poskrbeli za gledljivo tekmo, kjer bo na terenu precej mladih igralk.

„Pozdravljam tudi spletni prenos, ki ga pripravlja Nogometna zveza Slovenije. To je super za popolurizacijo ženskega nogometa. Želel bi si, da bi bilo teh prenosov še več,“ sklene Šabotić.

Saša Peruš in Živa Hanžič sta vodilni strelki ekipe, nekaj svojih misli pa je z nami delila kapetanka Živa.
„V spomladanski del smo se podali z novim trenerjem, ki je vnesel potrebno energijo in predvsem mnogo taktičnih zamisli, ki jih želimo čim hitreje prenesti na zelenico,“ začne Živa Hanžič.

Kaljenje mladih

„Zavedamo se, da je Olimpija favorit,“ meni Živa, ki pa pozdravlja take tekme, ki so dobrodošle,. „Več kot rezultat nam pomeni kvaliteten izziv in pomembna kilometrina za naše mlade igralke, ki počasi prevzemajo pomembno vlogo v ekipi. Vsekakor verjamem, da bo kmalu prišel dan, ko se bo tudi na ženskem štajersko-ljubljanjskem derbiju rezultat končal v prid mariborskega kluba. Kdo ve, morda že jutri!“ sklene Živa.

Ekipi sta se dosedaj pomerili na sedmih tekmah – šest jih je dobila Olimpija, ena se je končala z remijem (2:2 – 31.10. 2015).

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.
 • 09.06.2022 | 1. SŽNL
  Gabor ostaja na krmilu prvakinj
  „Po osvojenem prvem mestu v državnem prvenstvu in deveti zvezdici za najboljšo ekipo v Sloveniji se veselim nadaljnjega sodelovanja z ženskim nogometnim klubom Nona Pomurje. Zahvaljujem se izvršnemu odboru in podpredsedniku Simonu Jakšiču za zaupanje, da lahko v novi sezoni vodim najboljši klub v Sloveniji,“ je povedal Gabor.
 • 23.05.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija v novo sezono z novim trenerjem
  Minulo nedeljo se je končalo 30. jubilejno državno prvenstvo članic. ŽNK Olimpija Ljubljana je zasedla 2. mesto, osvojila je pokal. Vodstvo ljubljanskega kluba pa se je odločilo za trenersko menjavo. Miki Kondić ni več trener članic ljubljanskega kluba.
 • 22.05.2022 | 1. SŽNL
  S tremi tekmami sklenili jubilejno sezono
  Končana je 30. jubilejna sezona SŽNL. Deveti naslov prvakinj so že v soboto osvojile igralke ŽNK None Pomurje Beltinci. Drugo mesto je z identičnim številom točk (58) dosegla Olimpija, 3. mesto je pripadlo Radomljam. Ana Milović je s 66 goli prva strelka tekmovanja.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.
 • 15.05.2022 | 1. SŽNL
  Štiri prepričljive zmage, poraženke brez gola
  Za nami je 20. krog SŽNL, ko so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Cerklje (tudi pred kamerami NZS), ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Ob pogledu na lestvico je jasno,  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana na (medsebojno) tekmo zadnjega kroga prihajata točkovno poravnani – oboji so zbrali 57 točk.

DELI NA