11.05.2019 | 1. SŽNL
Mariborčanke bodo čakale na napako prvakinj

S tekmo v ŠRC Ankaran se danes začenja dvodnevje SŽNL, saj bo 19. krog na sporedu od danes do jutri. Obalne prvoligašinje gostijo ljubljanski ŽNK Krim Rolljet, ostale tri tekme bodo v nedeljo.

SŽNL, 19. krog, 11.5.
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Krim RollJet (17.00)

12.5.
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Maribor (11,.00)
Ajdovščina – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)

Lestvica strelk po 18. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 41
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 30
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 28

Računajo na presenečenje

Spremembe v ŽNK Ankaran Obala so dale prve sadove, če ne drugega se to vidi na pristopu in voljnem momentu, klub se je ujel v začaran krog, iz katerega se rešuje. Tudi današnja tekma bo priložnost za nov korak v pravo smer. „Današnji tekmec je definitivni boljši. Težko ocenim, koliko možnosti imamo. Vem pa, da znamo doseči gol, a ga žal tudi hitro dobimo. Predvsem bomo morali biti zbrani v obrambi, v napadu pa zadeti, kar se ponudi. Pustimo se presenetiti,“ tekmo s pokalnimi finalistkami napove Miha Gaberc, pomočnik v obalnem ligašu.

Krimovke so med tednom igralk z novimi državnimi prvakinjami, tokrat pa na Obalo, ki pa bo še ena od tekem v funkciji priprave na pokalni finale, ki bo 30. maja. Krimovke imajo in igrajo definitivno najboljšo sezono v članski konkurenci.

Čakajoč napake

Prvakinje se bodo prvič po matematični potrditvi naslova predstavile doma, v goste pa jim prihaja ŽNK Maribor. „Pogumno se podajamo na pot. Pri sestavi ekipe imam kar precej težav zaradi poškodb, a ne glede na to, imamo ambicije in svojo idejo. Zagotovo se bomo postavili malce bolj obrambno, potem pa iz protinapadov iskali pot do gola Pomurk. Morda pa tudi prvakinje storijo kako napako. Naša naloga je, da to izkoristimo,“ opozori trener Mariborčank Semir Šabotič. Poznavajoč razmišljanje in filozofijo trenerke prvakinj Nuše Ladinek bo tudi na tokratnem srečanju od svojih varovank zahtevala visoko stopnjo zbranosti in profesionalnosti - z jasno željo po novih treh točkah.

Lani sta se ekipi ŽNK Olimpije Ljubljane in ŽNK Moje-lece.si Radomlje borili za naslov, Radomljanke tudi za pokalni naslov. Primat za prevlado v ljubljanski kotlini je lani pripadel Olimpiji (drugič zapored je osvojila državni naslov), danes pa gre za obračun 2. in 3. ekipe lige, zadnje tekme sezone pa oboji izkoriščajo za popolnitev kadrovske križanke v novi sezoni, Ljubljančanke v igralskem kadru, Radomljanke tudi v trenerskih vrstah. Ob medsebojni tekmi v tej sezoni sta se končali v korist Olimpije (2:1, 4:1). „Kljub mladosti pričakujem dobro tekmo. Ne glede na vse pa smo boljša ekipa in pričakujem zmago,“ obračun napove trener Olimpije Andrej Janežič.

ŽNK Cerklje se spogleduje z novimi tremi točkami pred gostovanjem v Ajdovščini. Ekipa trenerja Primoža Štrajharja pa je tudi na pragu tega, da še dodatno točkovno preseže lansko sezono (12 točk, letos jih imajo že 14). Ajdovke doma lovijo 2. zmago v sezoni, ko so že ugnale ekipo iz Ankarana.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke skočile na 3. mesto
  V predzadnjem dejanju sezone so štirje favoriti upravičili vlogo favoritinj. Pomurke so v 2. polčasu napolnile mrežo Radomljank, Maribor Ankarančank. Krimovke so že prvem polčasu opravile z Gorenjkami, Olimpija pa z Ajdovkami.
 • 18.05.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje iz Budimpešte na derbi v Radomlje
  Še dva kroga nas ločita do konca sezone v ženski elitni ligi SŽNL, kjer dilem praktično ni več: ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak, Špela Kolbl pa ima na prvem mestu lestvice strelk 11 golov naskoka pred prvo spremljevalko.
 • 15.05.2019 | 1. SŽNL
  Dočakale naslov, zdaj pred misijo ligo prvakinj
  Nogometašice ŽNK Telemach GMT Beltinci so tri kroge pred koncem osvojile naslov državnih prvakinj. Ekipo je do sedme tovrstne lovorike pripeljala trenerka Nuša Ladinek, ki je po aktivni karieri igralke leta 2007 začela z delom v mlajših selekcijah, kjer je nanizala štiri naslove državnih prvakinj (U12 leta 2013, U13 2014, U15 2015, U17 2017), dvema pokaloma (2017 in 2018) je dodala še letošnji naslov državnih prvakinj.
 • 12.05.2019 | 1. SŽNL
  Nov mejnik Tjaše Tibaut, remi na derbiju
  V 19. krogu SŽNL so najvišjo zmago dosegle igralke ŽNK Krim Rolljet, s sedmico v mreži pa so aktualne prvakinje domov pospremile Mariborčanke. V Ljubljani remi, tekmo v Ajdovščini preprečila burja.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 06.05.2019 | 1. SŽNL
  Olimpiji točke v Mariboru, v Ljubljani v sredo
  Kar 27 zadetkov je prinesel nepopolni 18. krog SŽNL. Ob zmagah Olimpija, Radomelj in Cerkelj je bila zavoljo dežja predstavljena tekma v Ljubljani. Domači ŽNK Krim Rolljet in ŽNK Telemach GMT Beltinci se bosta pomerila v sredo, 8. maja.
 • 04.05.2019 | 1. SŽNL
  Prva zaključna žoga za vodilne Pomurke
  Tretja in druga ekipa lige, ŽNK Maribor in ŽNK Olimpija Ljubljana, se bosta udarili v mestu ob Dravi. Olimpija ima 11 točk naskoka, za nameček pa jih Mariborčanke še niso ugnale v SŽNL. Ekipi sta se dosedaj pomerili na osmih tekmah – sedem (vključno z zadnjo – 0:2) jih je dobila Olimpija, ena se je končala z remijem (2:2 – 31.10. 2015).
 • 26.04.2019 | 1. SŽNL
  Prva za Ajdovke, Olimpiji mestni derbi
  V SŽNL je doseženih po 6,38 gola na tekmo v tej sezoni. Kljub temu pa se zgodi tekma, ko se mreži ne zatreseta. To se je zgodilo v Radomljah, kjer sploh prvič v tej sezoni ni bilo zadetka na eni od tekem SŽNL, v kateri je bilo v tej sezoni že 68 srečanj. Radomljanke in Mariborčanke so si razdelile plen.
 • 25.04.2019 | 1. SŽNL
  Za 3. mesto in primat v Ljubljani ter na Primorskem
  Domače prvenstvo za nogometašice se nadaljuje v pospešenem ritmu, danes so na sporedu štiri tekme 17. kroga, igra pa se v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in Ajdovščini.

DELI NA