Maribor z igralcem manj do zmage

Maribor - Gorica 3:1 (1:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Sagrković, Kovačič, Mikača.
* Strelec: 0:1 Velikonja (4.), 1:1 Matko (6.), 2:1 Matko (58.), 3:1 Felipe Santos (90.).
* Maribor: Jug, Peričić, Pihler, Martinović, Kolmanić, Vrhovec (od 86. Repas), Mihelič (od 80. Dervišević), Klinar, Kotnik (od 80. Požeg Vancaš), Mešanović (od 86. Felipe Santos), Matko (od 80. Kronaveter).
* Gorica: Likar, Bardanca (od 67. Marinič), T. Kavčič, Tomiček, M. Kavčič, Bjelica (od 67. Begić), Grudina, Širok, Cvijanović, Smajlagić (od 85. Colley), Velikonja.
* Rumeni kartoni: Martinović, Požeg Vancaš; Grudina, M. Kavčič, Smajlagić.
* Rdeči karton: Martinović (13.).

Mariborčani so v Ljudskem vrtu izkoristili remi Celja in Olimpije in po 16. krogu ostajajo na vrhu razpredelnice. Pred Muro imajo dve točki naskoka, pred Olimpijo, ki je v četrtek dobila derbi z 2:0, pa tri. Gorica ostaja zadnja.

Dvoboj s Primorci se za Štajerce ni začel po željah, saj je Gorica povedla že v četrti minuti. Aleks Pihler, ki je tokrat po sili razmer začel na mestu osrednjega branilca, ni bil dovolj čvrst v dvoboju z Etienom Velikonjo, ki ga je preigral, Ažbeta Juga pa premagal z natančnim strelom.

Že minuto kasneje je bil sam pred vrati Goričanov Aljoša Matko, ki pa mu ni uspelo ustaviti žoge, slab strel pa je nato Uroš Likar odbil. Ob koncu šeste minute je bil Matko uspešnejši, ko je za peti gol v prvenstvu z neposredne bližine izkoristil podajo Reneja Miheliča.

V burnem uvodu je bil Jasmin Mešanović ob koncu sedme minute blizu vodstva za Maribor, a je za las zgrešil zgornji desni kot Likarjevih vrat. V 13. minuti so vijoličasti doživeli nov šok, ko je po udarcu s komolcem drugi rumeni in s tem rdeči karton prejel Ilija Martinović, ki je prvič porumenel v šesti minuti.

Kljub igralcu manj na zelenici je imel Maribor več od igre. Matko je imel v 34. minuti na nogi vodstvo, ko je pred vratarja prišel po napaki goriške obrambe. Toda Likar je bil znova na mestu in odbil poskus mariborskega napadalca.

V drugem polčasu so v 57. minuti okvir svojih vrat stresli Goričani po navidez nenevarni podaji v kazenski prostor, le minuto kasneje pa je do drugega zadetka na tekmi prišel Matko, ko je njegov strel mimo Likarja preusmeril španski branilec Bardanca.

Veliko priložnosti si ekipi v nadaljevanju nista priigrali. Strel Andreja Kotnika v 68. minuti sicer je povzročil nekaj težav Likarju, a je ta pred vtekajočim Matkom le ukrotil žogo. Na drugi strani je bil Leon Marinič najvišji v skoku v 72. minuti, a je meril daleč mimo gola.

Semir Smajlagić je nekaj minut kasneje odlično udaril z glavo po predložku Matije Kavčiča, a se je s sijajnim posredovanjem izkazal Jug in ohranil vodstvo domačih. Do konca so nato gosti poskušali priti do izenačenja, a so vijoličasti v obrambi zdržali, za nameček pa zadeli še tretjič, ko je iz neposredne bližine zadel rezervist Felipe Santos.

V naslednjem krogu v soboto Mariborčane čaka gostovanje pri četrtouvrščenem Kopru, Novogoričani pa bodo doma gostili Celjane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Gorica
    Nedeljsko popoldne bo zaokrožil obračun prvo- in zadnjeuvrščene ekipe. Kdo bo zacelil svoje rane?

DELI NA