Maribor slavil še tretjič v nizu, uspešni tudi grofje

Četrtek za Domžale, Gorico in Olimpijo prinaša prvi uradni obračun, Celjani, Kranjčani in Mariborčani pa so sredo izkoristili za nove pripravljalne boje. Štajerski dvojec je vknjižil zmago, medtem ko so se Gorenjci z gostovanja v Avstriji vrnili poraženi.

Kranjčani so se pri severnih sosedih pomerili z ruskim prvoligašem Amkarjem, ki je bil pred dnevi boljši že od Aluminija. V mreži Triglava so končali trije zadetki, a se izid v uvodni uri igre ni spremenil. Tudi po zaslugi nekaj odličnih posredovanj vratarja Matea Barukčića so orli držali stik z rusko zasedbo, ki pa je v nadaljevanju, po nekaj rošadah v kranjskem moštvu, po številnih priložnostih le prišla do vodstva. Najprej je mladega Jalna Arka z bližine premagal Prokofjev, šest minut kasneje je bil po kotu najvišji Konde, končni izid obračuna pa je sedem minut pred koncem dvoboja postavil Kostjukov, ki je natančno meril v daljši kot kranjskih vrat.

Bolje je šlo Mariborčanom, ki so v Limbušu vknjižili že tretjo zaporedno zmago. Po ruskem Uralu in makedonskem Vardarju je bila četa trenerja Darka Milaniča boljša še od bukareškega Dinama, tretje ekipe romunskega prvenstva. Tako kot v primeru Triglava, se tudi v tekmi Maribora mreži v prvem polčasu nista tresli. Najlepšo priložnost je v prvem delu srečanja zapravil Blaž Vrhovec, ki je dvoboj sklenil predčasno, saj je v 69. minuti prejel še drugi rumeni karton. Že pred tem so si vijoličasti zagotovili dva zadetka prednosti. V 55. minuti je Luka Zahović izsilil najstrožjo kazen in jo sam pretvoril v zadetek, vsega štiri minute po uvodnem golu pa je po prostem strelu Ahmedija v polno meril še Marko Šuler. Romuni so z igralcem več znižali zaostanek z zadetkom Costacheja, a jim kljub številčni prevladi ni uspelo priti do izenačenja.

Celjani so morali v uvodu priprav priznati premoč ruskemu Rubinu in romunskemu prvaku Viitorulu, v tretji preizkušnji pa so vknjižili prvo zmago. Grofje so gostovali v Brežicah in pri lanskoletnem novincu v drugoligaški druščini slavili z 2:0. Domača zasedba se je v prvem polčasu dobro upirala ekipi Tomaža Petroviča, a so grofje kljub vsemu na odmor odšli z rezultatsko prednostjo. V končnici prvega polčasa je v polno meril mladi Matic Marcius. Kmalu po nadaljevanju srečanja so Celjani zadeli še drugič, z glavo je v polno meril Rok Jazbec, zadnjih nekaj sezon član Radomelj. Le nekaj minut zatem je bil blizu zadetka tudi Bian Paul Šauperl, neizkoriščeni sta ostali tudi priložnosti Lupete, pri udarcu Cveka se je izkazal vratar, Šauperl pa je žogo poslal mimo vrat.

 

BREŽICE - CELJE 0:2 (0:1)

Strelca: Marcius (43'), Jazbec (56')
Celje: Lojen, Pfeifer, Mitchell, Štraus, Cikaqi, Pirtovšek, Pungaršek, Marcius, Pečnik, Zalokar, Bizjak. Igrali so še: Jurhar, Vidmajer, Travner, Jazbec, Brecl, Pišek, Cvek, Lupeta, Šušnjara, Šauperl. Trener: Tomaž Petrovič.

 

MARIBOR - DINAMO BUKAREŠTA 2:1 (0:0)

Strelci: Zahović (55'/11m), Šuler (59'); Costache (74')
Maribor: Handanović (46' Obradović), Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Kabha (65' Pihler), Vrhovec, Hotić (46' Tavares), Ahmedi (83' Kramarič), Bajde (75' Ogrinec), Zahović (75' Mešanović). Trener: Darko Milanič.

 

AMKAR PERM - TRIGLAV KRANJ 3:0 (0:0)

Strelci: Prokofjev (60'), Konde (66'), Kostjukov (83')
Triglav: Barukčić, Zec, Gvardjančič, Kopač, Smajić, Robnik, Poplatnik, Mlakar, Arh-Česen, Ahačič, Ovsenek. Igrali so še: Arko, Kryeziu, Zupan, Šalja. Trener: Tonči Žlogar.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Prva liga Telemach
    Remi na štajerskem derbiju
    Nogometaši Celja in Maribora so se v 25. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).
  • 07.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Maribor
    Vrhunec 25. kroga se bo odvil v knežjem mestu, kjer se bosta pomerila Celje in Maribor. Kako se bo razpletel štajerski derbi?
  • 16.01.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani boljši od Osijeka, Maribor premagal Nafto
    Nogometaši Celja so bili v hrvaški Istri boljši od Osijeka, Mariborčani pa so pred selitvijo v Turčijo v Lendavi premagali Nafto.
  • 12.11.2023 | Prva liga Telemach
    Celjanom pripadel štajerski derbi
    Nogometaši Celja so v tekmi 16. kroga Prve lige Telemach v gosteh premagali Maribor z 1:0 (0:0).
  • 09.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Celje
    Štajerski derbi Maribora in Celja bo vrhunec 16. kroga Prve lige Telemach. Kakšen bo odziv grofov po domačem porazu z Olimpijo? Se lahko Maribor z zmago še bolj približa vodilni ekipi prvenstva?
  • 03.09.2023 | Prva liga Telemach
    Celjanom derbi proti vijolicam
    Nogometaši Celja so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor z 2:0 (1:0).
  • 02.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Maribor
    Po Mariboru je evropsko sezono zaključilo še Celje, štajerska rivala pa se bosta ob vstopu v september pomerila za ligaške točke in vrh lestvice. Kdo bo boljši v štajerskem derbiju?
  • 17.06.2023 | Prva liga Telemach
    Celje in Maribor do zmage, Domžale klonile v Zagrebu
    Celjani so na drugi pripravljalni tekmi napolnili mrežo trboveljskega Rudarja, Mariborčani so bili ob proslavi 50-letnice kluba iz Limbuša in Peker z 0:5 boljši od četrtoligaša, Domžalčani pa so v Zagrebu izgubili z Lokomotivo.
  • 29.04.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili derbi in skočili na drugo mesto
    Nogometaši Celja so v 33. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 28.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Maribor
    Naslov državnega prvaka je oddan Olimpije, še vedno pa je odprta bitka za drugo mesto med Celjem in Mariborom. Kdo ga bo zasedal po zadnjem štajerskem derbiju letošnje sezone?

DELI NA