Maribor le do točke proti Bravu

Maribor - Bravo 1:1 (0:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Mertik, Skok, Špur.
* Strelca: 0:1 Brekalo (21.), 1:1 Pihler (67.).
* Maribor: Jug, Felipe Santos, Peričić, Pihler, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Repas, Požeg Vancaš (od 88. Bajde), Mlakar, Matko (od 64. Tavares).
* Bravo: Vekić, Španring, Brekalo, Drkušić, Kurtović, Žinko, Ogrinec (od 74. Kirm), Kramarič, Maružin (od 74. Kancilija), Nukić, Tučić (od 90. Križan).
* Rumena kartona: Pihler; Kurtović.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Maura Camoranesija so spomladanski del sezone začeli z dvema remijema. Drugega so vpisali danes, ko so v drugem polčasu izničili prednost Brava, ki je neporažen devet tekem zapovrstjo. Maribor je z remijem ljubljanski Olimpiji ponudil možnost za skok na vrh lestvice, zeleno-beli za to potrebujejo zmago na nedeljski tekmi z Muro.

Mariborčani, ki so pogrešali kaznovanega Roka Kronavetra, so v prvem polčasu prevladovali v posesti žoge, toda prav posebej nevarni pa niso bili. Izjemi sta bila poskusa Rudija Požega Vancaša v sedmi in Aljoše Matka, novega "vijol'čnega bojevnika" v 12. minuti, ki pa prav tako nista posebej ogrozila gostujočega vratarja Igorja Vekića. Na drugi strani je Bravo unovčil svojo edino pravo priložnost, ko je v 21. minuti po podaji Sandija Ogrinca iz kota z desne strani z glavo zadel David Brekalo.

V uvodu drugega polčasa so bili spet nevarni gosti iz Ljubljane, ko je po kotu z desne strani na prvi vratnici z glavo poskusil Milan Tučić, ki je povzročil kar nekaj težav Ažbetu Jugu, a je ta na koncu le ukrotil žogo. V 50. minuti je na drugi stran z volejem iz bližine poskusil Rudi Požeg Vancaš, Vekić pa je dobro reagiral.

V 57. minuti je imel novo veliko priložnost Bravo, ko je Mustafa Nukić prišel pred Juga, toda Mariborov vratar je zgledno opravil svoje delo. Pobudo je nato vse bolj prevzemala domača vrsta, v 67. minuti pa je tudi izenačila. Tudi Štajerci so zadeli po kotu, le da z leve strani. Podal je Žan Kolmanič, z glavo pa zadel Aleks Pihler.

Ta je z glavo poskusil tudi v 83. minuti, a je bil precej manj natančen, tako da je žogo zletela čez gol. V 84. minuti pa je spet zagrozil tudi Bravo, od daleč je sprožil Andraž Kirm, Jug pa se je izkazal. V 89. minuti je bilo še bolj nevarno pred vrati Maribora, saj je pred Juga prišel Tučić, žogo poslal mimo vratarja, a je ta zadela le vratnico, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Maribor bo v 22. krogu prihodnjo soboto gostil Celje, Bravo pa Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Bravo
    Tako Mariborčani kot tudi Ljubljančani so v pomlad krenili z remijem. Bomo v soboto vendarle dobili zmagovalca?

DELI NA