Maribor klonil v Glasgowu

Nogometaši Maribora bodo prihodnji četrtek v domačem Ljudskem vrtu napadli dva zadetka zaostanka. Glasgow Rangers je bil na kultnem Ibroxu boljši z izidom 3:1 in si pred povratnim srečanjem priigral pomembno prednost.

UEFA EVROPSKA LIGA - PRVA TEKMA TRETJEGA KROGA KVALIFIKACIJ:

GLASGOW RANGERS - MARIBOR 3:1 (1:1)

Stadion Ibrox, 48.001 gledalcev.
Sodniki: Reinshreiber, Krasikow in Biton (vsi Izrael).
Strelci: 1:0 Morelos (6.), 1:1 Viler (40.), 2:1 Tavernier (50./11-m), 3:1 Coulibaly (86.).
Rangers: McGregor, Tavernier, Goldson, Ejaria (od 78. Murphy), Flanagan, Katić, Morelos (od 88. Sadiq), Candeias, Coulibaly, Kent (od 87. McCrorie), Arfield.
Maribor: Handanović, Klinar, Šuler, Vrhovec, Pihler, Tavares (od 79. Vršič), Zahovič, Bajde (od 62. Mešanović), Dervišević, Viler, Ivković.
Rumeni kartoni: Flanagan, Ejaria; Šuler.
Rdeči karton: /.

Mariborski nogometaši so v Glasgowu na kultnem stadionu Ibrox navkljub porazu pokazali všečno igro, še ugodnejši rezultat pa bi lahko iztržili ob nekaj več zbranosti ob zaključkih. Rangersi bodo morali napredovanje potrditi čez teden dni v Ljudskem vrtu, kjer bodo skušali Mariborčani slovito škotsko ekipo iz evropskih tekmovanj izločiti še drugič v zgodovini.

Mariborčani, ki jih je na Škotskem bodrila manjša skupina Viol, so bili v prvem polčasu celo nevarnejši tekmec. Že v tretji minuti je po podaji iz kota streljal Marko Šuler, žogo pa poslal mimo leve vratnice. Tri minute kasneje so domačini dolgo časa držali žogo v svoji posesti, izkoristili nezbranost v mariborski obrambi, ki žoge nikakor ni spravila izpred svojega gola, na koncu pa jo je v gol spravil Alfredo Morales in spravil Ibrox, na katerem se je nocoj zbralo 48.001 ljudi, v ekstazo.

Prvo zelo nevarno priložnost Maribora je imel v 14. minuti Aleks Pihler, ki je proti golu udaril s kakšnih 20 metrov, Allan McGregor se je izkazal z lepo obrambo. V 25. minuti je Ibrox za nekaj trenutkov obmolknil, saj so Mariborčani odigrali lepo akcijo, prvi strel Amirja Derviševića je odbil McGregor, drugega Luke Zahoviča eden od škotskih branilcev. V 32. minuti je Dervišević podal s prostega strela, pred vratarjem pa se je v priložnosti znašel Saša Ivkovič, njegov strel z glavo je šel mimo desne vratnice. Sledil je razburljiv zaključek prvega polčasa.

V 36. minuti je slabo postavljeno škotsko obrambo pretekel Denis Klinar in se odločil za podajo nazaj proti Luki Zahoviću. Njegov strel je v bloku Rangersov. Maribor je prišel do kota, ki ga je izvajal Dervišević, z glavo je zaključil Saša Ivković in streljal mimo gola. V 39. minuti si je Jasmin Handanović privoščil napako, podal je v prazno, domači so prestregli žogo, Moralos jo je spravil v gol, a so ga izraelski sodniki zaradi nedovoljenega polčasa razveljavili. Le nekaj sekund kasneje je na drugi strani škotske navijače utišal Mitja Viler, ki je s pravim evrogolom z leve strani pod prečko izenačil na 1:1.

Po treh minutah nadaljevanja je bil na resni preizkušnji po strelu Lassane Coulibalyja Handanović, ki se je izkazal z lepo obrambo. Minuto kasneje je ob Klinarju v kazenskem prostoru padel Morelos, sodnik Roi Reinshrebier pa je brez oklevanja pokazal na belo točko. Kazenski strel je zanesljivo za drugi gol Rangersov unovčil kapetan James Tavernier.

Na krilih navijačev so Škoti, ki jih s klopi vodi nekdanji zvezdnik angleškega nogometa in Liverpoola Steven Gerrard, prevzeli pobudo, z roba kazenskega prostora je močno streljal Tavernier, Handanović je bil na pravem mestu. Štiri minute pred koncem rednega dela tekme so domači prišli do prostega strela, Mariborčani žogo pred Handanovičevim golom odbili, vendar le do Jamieja Murphyja, ki je podal do Lassane Coulibalyja, ta pa je še tretjič na noge dvignil Ibrox.

Darko Milanič, trener NK Maribor: "V prvem polčasu smo po naši veliki napaki v organizaciji igre dobili hiter zadetek. Igrali smo dober nogomet. V prvem polčasu smo izpeljali nekaj lepih akcij, nasprotnika smo dobro umirili. V drugem polčasu smo začeli slabo. Posledica je bil drugi zadetek. Nasprotnik je skozi naše napake dobival energijo. Tretji gol je otežil naš položaj. Glede na današnjo igro smo vseeno optimisti."

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?

DELI NA