Maribor in Olimpija izgubila, Domžale do visoke zmage

Julijsko sredo, ki so jo marsikje po Sloveniji začinile nevihte, je za novo pripravljalno tekmo izkoristila peterica prvoligašev. Zmage so se razveselili zgolj Domžalčani, nogometaši Maribora, Mure, Olimpije in Triglava so morali čestitati tekmecu.

Mariborčani, ki so se v ponedeljek preselil v Moravske Toplice, so se v sosednji Avstriji udarili z Akmatom. Osmi klub ruskega prvenstva je bil boljši s 3:2, čeprav so Štajerci povedli že v deveti minuti. Po podaji Andreja Kotnika je svojega vratarja premagal Karin. Rusi so z golom Ponceja izenačili po pol ure igre, Ivanov in Beriša pa sta v drugem polčasu dokončala preobrat. Pod drugi zadetek Maribora, ki je zaigral brez Zahovića, Pirića, Hotića in Požega Vancaša, se je deset minut pred koncem tekme podpisal Tavares.

Olimpija se je v Lescah pomerila s Škendijo, barve katere branita Agim Ibraimi in Zeni Husmani. Dvoboj je pripadel makedonskemu prvaku, ki je slavil z golom Ennurja Totra. Ljubljanskemu strategu Safetu Hadžiću se je ob domačih mladcih dokazovalo tudi nekaj igralcev na preizkušnji.

Mura se je v Gornji Radgoni pomerila z madžarskim državnim prvakom. Ferencvaroš je bil boljši z izidom 4:1, mrežo zeleno-belih pa je ob koncu prvega polčasa zatresel mladi Kai Cipot, sicer sin nekdanjega reprezentanta Fabijana Cipota, ki je z izenačujočim zadetkom postavil izid polčasa. Madžari so kmalu po začetku drugega polčasa izkoristili najstrožjo kazen, v končnici srečanja pa sta zadela še Priskin in Signevič. Ob Daliću in Bubnjarju se je v črno-belem dresu predstavil še en nogometaš na preizkušnji, gre za hrvaškega branilca Marina Karamarka.

Domžalčani so na domači pomožni zelenici napolnili mrežo celjskega Šampiona. Tretjeligaš je prejel kar deset zadetkov, med strelce pa se je vpisalo kar devet nogometašev. Že v prvem polčasu je dvakrat zadel Dario Kolobarić, za visoko prednost šestih zadetkov pa so poskrbeli še Ibričić, Mujan, Repas in Musija. V nadaljevanju tekme so se med strelce vpisali še Žužek, Žinič, Pečnik in Gnezda Čerin.

Z državnim prvakom so se merili tudi Kranjčani, orli so se v Avstriji pomerili z bolgarskim Ludogorcem. Bolgari so bili boljši z izidom 4:0, trikrat so zadeli v nadaljevanju srečanja.

DOMŽALE - ŠAMPION CELJE 10:0

Strelci: Ibričić (3'), Kolobarić (17', 34'), Mujan (28'), Repas (40'), Musija (44'), Žužek (53'), Žinič (61'), Pečnik (73'), Gnezda Čerin (78')
Domžale - prvi polčas: Mulalić, Čorluka, Rom, Sikošek, Klemenčič, Vetrih, Repas, Ibričić, Musija, Mujan, Kolobarić. Drugi polčas: Mihelak, Žinič, Guček, Radovanović, Urbančič, Käit, Gnezda Čerin, Žužek, Podlogar, Pečnik, Vuk. Trener: Simon Rožman.

MARIBOR - AKMAT GROZNI 2:3

Strelci: Karin (9'/ag), Tavares (80'); Ponce (32'), Ivanov (48'), Beriša (73')
Maribor - prvi polčas: Handanović, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Pihler, Kotnik, Kramarič, Kronaveter, Mešanović. Drugi polčas: Cotman, Klinar, Rajčević, Cretu, Kolmanič, Dervišević, Ogrinec, Santos (68' Mulahusejnović), Žugelj, Bajde, Tavares. Trener: Darko Milanič. 

MURA - FERENCVAROŠ 1:4

Strelci: Cipot (41')
Mura - prvi polčas: Šafarić, Karničnik, Bošković, Laci, Šturm, Kozar, Lorbek, Horvat, Bobičanec, Cipot in Sirk. Drugi polčas: Gyergyek, Kous, Dalić, Karamarko, Pucko, Šporn, Maruško, Bubnjar, Kouter, Šušnjara in Maroša. Trener: Ante Šimundža.

OLIMPIJA - ŠKENDIJA 0:1

Strelci: Totre

LUDOGOREC - TRIGLAV 4:0

Strelci: Kovačev, Bakalov (2x), Biton
Triglav: Čadež, Kryeziu, Arh-Česen, Šalja, Udovič, Žurga, Rogelj, Hasanaj, Mertelj, Sekulić, Aliaga. Igrali so še: Alagič, Kuhar, Gajić, Tijanić, Majcen, Pokorn, Gojković, Lipovec, Botica, Jašaragić, Petric. Trener: Dejan Dončić.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA