Maribor dobil štajerski derbi

Maribor - Celje 1:0 (0:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Jug, Žunič in Kordež.
* Strelec: 1:0 Viler (49.).
* Maribor: Handanović, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Cretu, Požeg Vancaš (od 85. Kotnik), Hotić (od 69. Mešanović), Kronaveter, Zahović (od 88. Tavares).
* Celje: Rozman, Ćalušić, Stojinović, Zaletel, Vidmajer, R. Štraus, Benedičič, Kerin (od 84. Štusej), Lotrič, Božić, Vizinger.
* Rumeni kartoni: Mitrović; R. Štraus, Lotrič.
* Rdeči karton: /.

Maribor, pri katerem je zaradi kazni Aleksa Pihlerja od začetka tekme mesto v zvezni vrsti prvič po pokalnem finalu zavzel Amir Dervišević, si je v prejšnjem krogu privoščil blamažo v Sežani, tako da so si izbranci Darka Milaniča tokrat želeli popraviti vtis proti Celjanom, ki so zmagali na prvi medsebojni tekmi.

Če jim v prvem polčasu to popravljanje vtisa ni uspelo, pa so ga vsaj malce izboljšali v drugem, ko so prevladovali na igrišču in že kmalu v uvodu tudi odločili tekmo prek Mitje Vilerja. Maribor je tako zmagal prvič po dveh krogih, Celje pa je prekinilo niz neporaženosti na zadnjih štirih tekmah.

Prvi polčas je minil brez zadetkov. Konkretnejši pa so bili Celjani, ki so bili kar nekajkrat nevarni. Nekajkrat pa so domači, ki so jih gledalci v slačilnice ob polčasu pospremili z žvižgi, tudi nekaj sreče, da so se gostom prikradle napake ob zaključnih podajah, saj je obramba domačih delovala vse prej kot zanesljivo.

So pa imeli gostitelji prvi resnejšo priložnost, v šesti minuti je sprožil Dino Hotić z desne in zadel bližnjo vratnico ob posredovanju Matjaža Rozmana. Pri Celjanih, ki so večkrat streljali, pa je bil dvakrat nevaren Dario Vizinger.

V deveti minuti mu je strel obranil Jasmin Handanović, ki se je vrnil v vrata po 2. krogu v Velenju, v 19. pa je zgrešil cilj. Mariborski čuvaj mreže je moral posredovati tudi v 20. minuti, ko je odbil žogo čez prečko po močnem strelu Žana Benedičiča od daleč.

Uvod drugega polčasa je le pripadel domačim, najprej je Rudi Požeg Vancaš v 47. minuti prišel do strela v kazenskem prostoru, a iztržil le kot. Dve minuti pozneje pa so povedli, ko je Dervišević poslal dolgo žogo na levo stran, tam jo je sprejel Požeg Vancaš in oddal v sredino v kazenski prostor do vtekajočega Vilerja, ta pa jo je spravil pod prečko.

V 60. minuti je z roba kazenskega prostora streljal Rok Kronaveter, a Rozman ni imel težjega dela. Le malce zatem je neoviran z roba kazenskega prostora poskusil še Požeg Vancaš, Josip Ćalušić je strel blokiral, Hotićev strel pa je nato obranil celjski čuvaj mreže.

V 65. minuti je spet nase opozoril Vizinger s strelom od daleč, znova pa je bil na mestu izkušeni mariborski vratar. V 74. minuti je ne preveč nevarno z glavo poskusil Jasmin Mešanović, v 76. pa je prvi strel Kronavetra odbil Rozman, drugega pa je spet blokiral Ćalušić, tako kot v 85. minuti poskus Andreja Kotnika.

V 80. minuti je na drugi strani iz ugodnega položaja grdo zgrešil Ivan Božić, v 89. minuti pa so domači zahtevali še najstrožjo kazen zaradi igranja z roko Dušana Stojinovića, a neuspešno.

Mariborčani bodo v 16. krogu v soboto gostovali pri Bravu, Celjani pa bodo gostili Triglav.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Celje
    Vijoličaste po debaklu na Krasu čaka spopad s Celjani. Zadnji štajerski derbi je pripadel grofom, kdo se bo veselil tokrat?

DELI NA