10.04.2022 | Prva liga Telemach
Maribor do zmage na derbiju

Maribor na večnem derbiju z Olimpijo zmagal z 1:0

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 8250, sodniki: Kajtazović, Klančnik, Vukan.
* Strelec: 1:0 Mudrinski (75.).
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Repas, Žugelj (od 63. Alvir), Kronaveter (od 63. Sellouki), Ivanović (od 85. Antolin), Mudrinski (od 79. Sirk).
* Olimpija: Banić, Boakye, Ratnik (od 46. Crnomarković), Van Bruggen, Čabraja, Pilj, Elšnik (od 85. Mudražija), Kvesić, Ziljkić (od 63. Matko), Aldair (od 69. Đurasek), Prtajin.
* Rumeni kartoni: Mudrinski, Repas; Aldair.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani so prekinili dolg niz devetih tekem brez zmage na večnih derbijih. Ob tem, ko so Olimpijo doma prvič premagali po novembru 2017 in prvič nasploh po septembru 2019, so na 52. večnem derbiju z "novo" Olimpijo prišli do treh točk, ki so po eni strani Olimpijo bržčas izločile iz boja za prvaka, po drugi pa so Štajerce utrdile na mestu, ki jim prinaša 16. prvenstveno zvezdico. Zdaj je pravi tekmec Maribor praktično le še Koper, ki ob tekmi manj zaostaja za šest točk, Olimpija, ki je sicer dobila dva večna derbija v sezoni in na enem igrala neodločeno, pa že za deset. Do konca sezone je še šest krogov.

Mariborčani so že po dobre pol minute prvič poskusili, streljal je Đorđe Ivanović, Ivan Banić pa je bil na mestu. Nov nevaren strel je 8250 gledalcev na stadionu, kar je bila maksimalna dovoljena kapaciteta po omejitvah in kaznih, videlo v 14. minuti, takrat je bil z roba kazenskega prostora premalo natančen Jan Repas.

Ljubljančani so prvič opozorili nase v 25. minuti, ko je po protinapadu streljal Almedin Ziljkić, toda žogo poslal mimo vrat, tako kot v 27. minuti Ivan Prtajin. Oba sta streljal malce izven kazenskega prostora, le da prvi z leve, drugi pa malce z desne strani. V 37. minuti je do strela s približno enajstih metrov prišel Mario Kvesić, toda tudi on žogo poslal mimo vrat.

Repas je imel pri domačih v 44. minuti novo lepo priložnost, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, toda žogo je v kot preusmeril Eric Boakye. A tega domači dolgo niso mogli izvesti, saj so navijači Olimpije Green Dragons takrat zmetali na igrišče nekaj stolov.

V uvodu drugega je Martin Milec toliko blokiral nevaren strel Ziljkića, da je žoga zletel čez gol in ne vanj. Mirnejše obdobje je v 67. minuti prekinil Timi Max Elšnik, ki se je odločil za strel od daleč in zadel vratnico. Pet minut pozneje je veliko navijačev domače vrste že videlo žogo v mreži, ko je prodrl in streljal Marko Alvir, toda na koncu je žogo poslal mimo gola.

So pa mariborski ljubitelji nogometa lahko v zrak skočili v 75. minuti, ko je najboljši strelec lige Ognjen Mudrinski z natančnim strelom z 20 metrov matiral ljubljanskega vratarja za 1:0 in svoj 15. gol v sezoni. V 86. minuti so se za trenutek gola veselili tudi gosti, toda Đorđe Crnomarković je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu in zmagi domačih.

Maribor bo v 31. krogu v petek gostil Radomlje, Olimpija pa dan pozneje Tabor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Olimpija
    Pod Kalvarijo bomo priča zadnjemu večnemu derbiju v letošnji sezoni. Kdo bo boljši?

DELI NA