08.03.2011 | NZS
Marec 2011: Italija in Severna Irska
Nogometni marec 2011 bo zaznamoval kopico pomembnih dogodkov, kljub vsemu pa bodo vse oči uprte v kvalifikacijski tekmi A reprezentance, ki se bo v Ljubljani najprej merila z Italijo, nekaj dni kasneje pa v Belfastu s Severno Irsko.

Slovenija je trenutno na drugem mestu v kvalifikacijski skupini za nastop na Euru 2012, zaradi česar bo tekma v Stožicah derbi skupine v tistem najožjem pomenu besede. Slovenci imajo sicer z Italijani precej dobre izkušnje, tudi tokrat pa bodo pred polnimi Stožicami naskakovali kar prvo mesto v skupini. Tekma bo 25. marca ob 20.45.

Nekaj dni kasneje pa bo Slovenija odpotovala v Belfast, kjer bo naloga selektorja Keka in reprezentantov vse prej kot preprosta. Severni Irci so presenetili v Mariboru, Slovenija pa želi Severnim Ircem vrniti tudi za poraz v prejšnjih kvalifikacijah na Windsor Parku.

S 1. marcem se je sicer začela prodaja vstopnic za Euro 2012, o slednji smo poročali tudi na NZS.si, 4. in 5. marca pa so se v Portorožu zbrali sodniki in kontrolorji na rednem letnem izobraževanju. 5. marca so se na seminarju trenerjev in selektorjev srečali tudi delujoči v slovenskem ženskem nogometu, ter s skupnimi močmi tlakovali pot v boljši jutri ženskega nogometa.

Z minulim vikendom se je nadaljeval tudi spomladanski del v prvenstvih U14 in 2. SNL, kjer je Interblock kljub remiju z Aluminijem zadržal tri točke prednosti pred Belo krajino in Dravinjo.

12. marca se bodo na praktičnem delu šolanja za naziv Trener Futsal C mudili kandidati za futsal trenerje, šolanje bo potekalo v Kidričevem.

Dan kasneje bosta na sporedu prvi polfinalni tekmi ženskega pokala NZS, ko se bodo pomerili ŽNK Maribor in ŽNK Jevnica v prvem paru, ter ŽNK Krka in ŽNK Pomurje Beltinci v drugem paru.

Mlada futsal reprezentanca bo ponovno dejavna 14. in 15. marca, ko se bodo fantje v Amsterdamu dvakrat pomerili z Nizozemsko, 14. do 17. marca pa bo selektor Miloš Kostič v Mariboru zbral reprezentanco do 17 let (letnik 1995) v okviru priprav na Euro 2012 U-17.

Sicer pa se na nogometna igrišča po polfinalu pokala vrača tudi žensko ligaško tekmovanje, kjer po prvih desetih krogih Krka prepričljivo vodi s prednostjo sedmih točk pred ekipo Slovenj Gradca. Tekme 11. kroga bodo odigrane 20. marca.

Isti dan kot se bosta pomerili članski izbrani vrsti Slovenije in Italije, pa bo Tomaž Kavčič z mlado reprezentanco odigral prijateljsko tekmo z Makedonci v Skopju. Tekma bo selektorju služila kot priprava na kvalifikacijske obračune za EP 2013, ki se začnejo junija.

26. marca se bo z 9. krogom nadaljevalo tudi prvenstvo deklet do 17 let, marec pa se bo zaključil z rokom za oddajo licenčne dokumentacije prosilcev za licenco za tekmovanja pod okriljem UEFA in 1. SNL, ter izpitom za agente igralcev, ki bo na sedežu Nogometne zveze Slovenije.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.02.2024 | NZS
  Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe
  Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, razkril, da čez tri leta ne bo več kandidiral za prvega moža evropske zveze.
 • 08.02.2024 | NZS
  Na kongresu Uefe sprejeli spremembo statuta
  Evropska nogometna zveza Uefa je na 48.rednem kongresu v Parizu z veliko večino potrdila spremembo statuta, ki potencialno omogoča, da bi zdajšnji predsednik krovne evropske zveze Aleksander Čeferin lahko kandidiral tudi za predsedniško mesto v obdobju od leta 2027 do 2031.
 • 03.02.2024 | NZS
  Delegatski seminar na Brdu pri Kranju
  V soboto, 3.2.2024, je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
 • 15.01.2024 | NZS
  Razpis za delo trenerja v dekliškem nogometnem oddelku NZS
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 13.01.2024 | NZS
  Po 43. seji IO NZS
  Na sedežu NZS se je odvila 43. seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije.  V uvodu seje so izvršniki najprej potrdili zapisnikoe prejšnjih sej, potem pa obravnavali točko o imenovanju selektorjev mlajših reprezentanc, razpravljali o UEFA solidarnostnih sredstvih, pravilih za UEFA Pokal regij, strategiji "Nogomet za vse 2024-2028", spremembah vrednotenja programov "Nogomet za vse" in pravilniku o nogometnih agentih. 

DELI NA