08.03.2011 | NZS
Marec 2011: Italija in Severna Irska
Nogometni marec 2011 bo zaznamoval kopico pomembnih dogodkov, kljub vsemu pa bodo vse oči uprte v kvalifikacijski tekmi A reprezentance, ki se bo v Ljubljani najprej merila z Italijo, nekaj dni kasneje pa v Belfastu s Severno Irsko.

Slovenija je trenutno na drugem mestu v kvalifikacijski skupini za nastop na Euru 2012, zaradi česar bo tekma v Stožicah derbi skupine v tistem najožjem pomenu besede. Slovenci imajo sicer z Italijani precej dobre izkušnje, tudi tokrat pa bodo pred polnimi Stožicami naskakovali kar prvo mesto v skupini. Tekma bo 25. marca ob 20.45.

Nekaj dni kasneje pa bo Slovenija odpotovala v Belfast, kjer bo naloga selektorja Keka in reprezentantov vse prej kot preprosta. Severni Irci so presenetili v Mariboru, Slovenija pa želi Severnim Ircem vrniti tudi za poraz v prejšnjih kvalifikacijah na Windsor Parku.

S 1. marcem se je sicer začela prodaja vstopnic za Euro 2012, o slednji smo poročali tudi na NZS.si, 4. in 5. marca pa so se v Portorožu zbrali sodniki in kontrolorji na rednem letnem izobraževanju. 5. marca so se na seminarju trenerjev in selektorjev srečali tudi delujoči v slovenskem ženskem nogometu, ter s skupnimi močmi tlakovali pot v boljši jutri ženskega nogometa.

Z minulim vikendom se je nadaljeval tudi spomladanski del v prvenstvih U14 in 2. SNL, kjer je Interblock kljub remiju z Aluminijem zadržal tri točke prednosti pred Belo krajino in Dravinjo.

12. marca se bodo na praktičnem delu šolanja za naziv Trener Futsal C mudili kandidati za futsal trenerje, šolanje bo potekalo v Kidričevem.

Dan kasneje bosta na sporedu prvi polfinalni tekmi ženskega pokala NZS, ko se bodo pomerili ŽNK Maribor in ŽNK Jevnica v prvem paru, ter ŽNK Krka in ŽNK Pomurje Beltinci v drugem paru.

Mlada futsal reprezentanca bo ponovno dejavna 14. in 15. marca, ko se bodo fantje v Amsterdamu dvakrat pomerili z Nizozemsko, 14. do 17. marca pa bo selektor Miloš Kostič v Mariboru zbral reprezentanco do 17 let (letnik 1995) v okviru priprav na Euro 2012 U-17.

Sicer pa se na nogometna igrišča po polfinalu pokala vrača tudi žensko ligaško tekmovanje, kjer po prvih desetih krogih Krka prepričljivo vodi s prednostjo sedmih točk pred ekipo Slovenj Gradca. Tekme 11. kroga bodo odigrane 20. marca.

Isti dan kot se bosta pomerili članski izbrani vrsti Slovenije in Italije, pa bo Tomaž Kavčič z mlado reprezentanco odigral prijateljsko tekmo z Makedonci v Skopju. Tekma bo selektorju služila kot priprava na kvalifikacijske obračune za EP 2013, ki se začnejo junija.

26. marca se bo z 9. krogom nadaljevalo tudi prvenstvo deklet do 17 let, marec pa se bo zaključil z rokom za oddajo licenčne dokumentacije prosilcev za licenco za tekmovanja pod okriljem UEFA in 1. SNL, ter izpitom za agente igralcev, ki bo na sedežu Nogometne zveze Slovenije.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 04.10.2019 | NZS
  Urbanistično arhitekturna delavnica študentov v NNC Brdo
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se danes zaključuje petdnevna urbanistično arhitekturna delavnica – Športni parki 3, ki poteka v organizaciji Nogometne zveze Slovenije, Inštituta za športne gradnje (IŠG) in Fakultete za arhitekturo (UL FA).
 • 01.10.2019 | NZS
  Licenčni seminar za klube SŽNL
  V ponedeljek je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal licenčni seminar za klube SŽNL.
 • 28.09.2019 | NZS
  Zapustil nas je Suad Beširević
  Nogometna Slovenija žaluje. V 57-letu starosti je umrl Suad Beširević, ki je v slovenskem nogometnem prostoru pustil neizbrisen pečat.
 • 24.09.2019 | NZS
  Slovenija ponovno v ligi C
  Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (UEFA) je na zasedanju v Ljubljani spremenil sestavo lige narodov. Po novih kombinacijah bo Slovenija v ligi narodov jeseni 2020 namesto v najnižji ligi spet v ligi C.
 • 24.09.2019 | NZS
  Uefa v Ljubljani zagnala program Nogomet v šolah
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Ljubljani zagnala štiriletni program za otroke Nogomet v šolah. Zagon projekta, za katerega bo Uefa prek programa HatTrick v obdobju 2020-2024 namenila 11 milijonov evrov, so pospremili s festivalom nogometa na trgu Republike.
 • 23.09.2019 | NZS
  Izvršni odbor UEFA na obisku v NNC Brdo
  Izvršni odbor UEFA, ki bo jutri zasedal na redni seji v Ljubljani, se je danes mudil na obisku sedeža Nogometne zveze Slovenije.
 • 12.09.2019 | NZS
  V NNC Brdo drugi del Uefa CFM izobraževanja
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se je v preteklih dneh odvijal drugi dvodnevni seminar Uefinega izobraževanja CFM (Certificate in Football Management).
 • 03.09.2019 | NZS
  Dva pomembna dogodka Uefe v Ljubljani
  Evropska nogometna zveza (Uefa) bo 24. septembra v Ljubljani gostila dva pomembna dogodka. Tega dne bo namreč v slovenski prestolnici potekal Izvršni odbor Uefe, ob tem pa se bo na Trgu republike odvijal tudi Uefa festival šolskega nogometa.
 • 12.07.2019 | NZS
  Izvršni odbor NZS potrdil sestavo ženskih lig
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji potrdil sestavi 1. slovenske ženske nogometne lige in lige deklet do 17. let. V vsaki bo nastopilo po osem klubov.
 • 09.07.2019 | NZS
  UEFA.tv – nova brezplačna OTT platforma
  Evropska nogometna zveza je predstavila novo Over The Top (OTT) platformo za pretakanje video vsebin. Ponuja bogato zbirko arhivskih posnetkov na zahtevo, kakor tudi prenos izbranih tekmovanj v živo.

DELI NA