08.03.2011 | NZS
Marec 2011: Italija in Severna Irska
Nogometni marec 2011 bo zaznamoval kopico pomembnih dogodkov, kljub vsemu pa bodo vse oči uprte v kvalifikacijski tekmi A reprezentance, ki se bo v Ljubljani najprej merila z Italijo, nekaj dni kasneje pa v Belfastu s Severno Irsko.

Slovenija je trenutno na drugem mestu v kvalifikacijski skupini za nastop na Euru 2012, zaradi česar bo tekma v Stožicah derbi skupine v tistem najožjem pomenu besede. Slovenci imajo sicer z Italijani precej dobre izkušnje, tudi tokrat pa bodo pred polnimi Stožicami naskakovali kar prvo mesto v skupini. Tekma bo 25. marca ob 20.45.

Nekaj dni kasneje pa bo Slovenija odpotovala v Belfast, kjer bo naloga selektorja Keka in reprezentantov vse prej kot preprosta. Severni Irci so presenetili v Mariboru, Slovenija pa želi Severnim Ircem vrniti tudi za poraz v prejšnjih kvalifikacijah na Windsor Parku.

S 1. marcem se je sicer začela prodaja vstopnic za Euro 2012, o slednji smo poročali tudi na NZS.si, 4. in 5. marca pa so se v Portorožu zbrali sodniki in kontrolorji na rednem letnem izobraževanju. 5. marca so se na seminarju trenerjev in selektorjev srečali tudi delujoči v slovenskem ženskem nogometu, ter s skupnimi močmi tlakovali pot v boljši jutri ženskega nogometa.

Z minulim vikendom se je nadaljeval tudi spomladanski del v prvenstvih U14 in 2. SNL, kjer je Interblock kljub remiju z Aluminijem zadržal tri točke prednosti pred Belo krajino in Dravinjo.

12. marca se bodo na praktičnem delu šolanja za naziv Trener Futsal C mudili kandidati za futsal trenerje, šolanje bo potekalo v Kidričevem.

Dan kasneje bosta na sporedu prvi polfinalni tekmi ženskega pokala NZS, ko se bodo pomerili ŽNK Maribor in ŽNK Jevnica v prvem paru, ter ŽNK Krka in ŽNK Pomurje Beltinci v drugem paru.

Mlada futsal reprezentanca bo ponovno dejavna 14. in 15. marca, ko se bodo fantje v Amsterdamu dvakrat pomerili z Nizozemsko, 14. do 17. marca pa bo selektor Miloš Kostič v Mariboru zbral reprezentanco do 17 let (letnik 1995) v okviru priprav na Euro 2012 U-17.

Sicer pa se na nogometna igrišča po polfinalu pokala vrača tudi žensko ligaško tekmovanje, kjer po prvih desetih krogih Krka prepričljivo vodi s prednostjo sedmih točk pred ekipo Slovenj Gradca. Tekme 11. kroga bodo odigrane 20. marca.

Isti dan kot se bosta pomerili članski izbrani vrsti Slovenije in Italije, pa bo Tomaž Kavčič z mlado reprezentanco odigral prijateljsko tekmo z Makedonci v Skopju. Tekma bo selektorju služila kot priprava na kvalifikacijske obračune za EP 2013, ki se začnejo junija.

26. marca se bo z 9. krogom nadaljevalo tudi prvenstvo deklet do 17 let, marec pa se bo zaključil z rokom za oddajo licenčne dokumentacije prosilcev za licenco za tekmovanja pod okriljem UEFA in 1. SNL, ter izpitom za agente igralcev, ki bo na sedežu Nogometne zveze Slovenije.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 25.02.2020 | NZS
  Licenčni seminar NZS
  V ponedeljek, 24.2.2020, so se predstavniki klubov Prve lige Telekom Slovenije in Slovenske ženske nogometne lige na Brdu pri Kranju udeležili vsakoletnega licenčnega seminarja Nogometne zveze Slovenije.
 • 16.02.2020 | NZS
  Delegatski seminar NZS
  V soboto, 15.2.2020, je v Ljubljani, v okviru vsakoletnega usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
 • 01.02.2020 | NZS
  Uspešen zaključek Uefa CFM izobraževanja
  V sredo se je v Ljubljani zaključilo devetmesečno Uefa CFM izobraževanje (Certificate in Football Management), ki ga je letos gostila Nogometna zveza Slovenije.
 • 22.01.2020 | NZS
  Poslovil se je Peter Žagar
  Nogometno Slovenijo je pretresla žalostna vest, da je v 81. letu starosti umrl Peter Žagar, ki je v nogometu pustil neizbrisen pečat kot generalni sekretar NK Olimpija, generalni sekretar AŠZ Olimpija in dolgoletni sodelavec Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.01.2020 | NZS
  NZS in Big Bang izbrala prva eReprezentanta Slovenije
  Na Brdu pri Kranju se je konec decembra s finalnim dogodkom zaključil izbor »Postani eReprezentant«, ki sta ga organizirala Nogometna zveza Slovenije in Big Bang.
 • 20.12.2019 | NZS
  NZS zaključila leto s tradicionalnim novoletnim sprejemom
  Nogometna zveza Slovenije je v Ljubljani priredila tradicionalni novoletni sprejem, na katerem so se spomnili dogodkov iz minulega leta ter napovedali tudi pestro dogajanje v letu 2020.
 • 23.10.2019 | NZS
  Pričakujemo le spoštljiv odnos
  Na Nogometni zvezi Sloveniji smo ogorčeni nad izjavo državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Aleša Cantaruttija, ki je na okrogli mizi pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Zveze športnih zvez izjavil, da je zadovoljen, da se slovenski nogometni reprezentanci ni uspelo uvrstiti na UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu leta 2020. Kot razlog je Cantarutti navedel, da bi se v primeru uvrstitve preveč sponzorskih sredstev vložilo v nogomet in ne v ostale športe.
 • 04.10.2019 | NZS
  Urbanistično arhitekturna delavnica študentov v NNC Brdo
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se danes zaključuje petdnevna urbanistično arhitekturna delavnica – Športni parki 3, ki poteka v organizaciji Nogometne zveze Slovenije, Inštituta za športne gradnje (IŠG) in Fakultete za arhitekturo (UL FA).
 • 01.10.2019 | NZS
  Licenčni seminar za klube SŽNL
  V ponedeljek je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal licenčni seminar za klube SŽNL.
 • 28.09.2019 | NZS
  Zapustil nas je Suad Beširević
  Nogometna Slovenija žaluje. V 57-letu starosti je umrl Suad Beširević, ki je v slovenskem nogometnem prostoru pustil neizbrisen pečat.

DELI NA