08.03.2011 | NZS
Marec 2011: Italija in Severna Irska
Nogometni marec 2011 bo zaznamoval kopico pomembnih dogodkov, kljub vsemu pa bodo vse oči uprte v kvalifikacijski tekmi A reprezentance, ki se bo v Ljubljani najprej merila z Italijo, nekaj dni kasneje pa v Belfastu s Severno Irsko.

Slovenija je trenutno na drugem mestu v kvalifikacijski skupini za nastop na Euru 2012, zaradi česar bo tekma v Stožicah derbi skupine v tistem najožjem pomenu besede. Slovenci imajo sicer z Italijani precej dobre izkušnje, tudi tokrat pa bodo pred polnimi Stožicami naskakovali kar prvo mesto v skupini. Tekma bo 25. marca ob 20.45.

Nekaj dni kasneje pa bo Slovenija odpotovala v Belfast, kjer bo naloga selektorja Keka in reprezentantov vse prej kot preprosta. Severni Irci so presenetili v Mariboru, Slovenija pa želi Severnim Ircem vrniti tudi za poraz v prejšnjih kvalifikacijah na Windsor Parku.

S 1. marcem se je sicer začela prodaja vstopnic za Euro 2012, o slednji smo poročali tudi na NZS.si, 4. in 5. marca pa so se v Portorožu zbrali sodniki in kontrolorji na rednem letnem izobraževanju. 5. marca so se na seminarju trenerjev in selektorjev srečali tudi delujoči v slovenskem ženskem nogometu, ter s skupnimi močmi tlakovali pot v boljši jutri ženskega nogometa.

Z minulim vikendom se je nadaljeval tudi spomladanski del v prvenstvih U14 in 2. SNL, kjer je Interblock kljub remiju z Aluminijem zadržal tri točke prednosti pred Belo krajino in Dravinjo.

12. marca se bodo na praktičnem delu šolanja za naziv Trener Futsal C mudili kandidati za futsal trenerje, šolanje bo potekalo v Kidričevem.

Dan kasneje bosta na sporedu prvi polfinalni tekmi ženskega pokala NZS, ko se bodo pomerili ŽNK Maribor in ŽNK Jevnica v prvem paru, ter ŽNK Krka in ŽNK Pomurje Beltinci v drugem paru.

Mlada futsal reprezentanca bo ponovno dejavna 14. in 15. marca, ko se bodo fantje v Amsterdamu dvakrat pomerili z Nizozemsko, 14. do 17. marca pa bo selektor Miloš Kostič v Mariboru zbral reprezentanco do 17 let (letnik 1995) v okviru priprav na Euro 2012 U-17.

Sicer pa se na nogometna igrišča po polfinalu pokala vrača tudi žensko ligaško tekmovanje, kjer po prvih desetih krogih Krka prepričljivo vodi s prednostjo sedmih točk pred ekipo Slovenj Gradca. Tekme 11. kroga bodo odigrane 20. marca.

Isti dan kot se bosta pomerili članski izbrani vrsti Slovenije in Italije, pa bo Tomaž Kavčič z mlado reprezentanco odigral prijateljsko tekmo z Makedonci v Skopju. Tekma bo selektorju služila kot priprava na kvalifikacijske obračune za EP 2013, ki se začnejo junija.

26. marca se bo z 9. krogom nadaljevalo tudi prvenstvo deklet do 17 let, marec pa se bo zaključil z rokom za oddajo licenčne dokumentacije prosilcev za licenco za tekmovanja pod okriljem UEFA in 1. SNL, ter izpitom za agente igralcev, ki bo na sedežu Nogometne zveze Slovenije.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 01.04.2020 | NZS
  Prestavljen junijski reprezentančni termin, prestavljena tekma s Portugalsko
  UEFA je na današnji video konferenci z generalnimi sekretarji petinpetdesetih nogometnih zvez predstavila posodobljen terminski načrt možnih nadaljevanj tekmovanj pod svojim okriljem. Zaradi epidemije korona virusa COVID-19 je izvršni odbor UEFA sprejel odločitev o prestavitvi junijskega reprezentančnega termina, ko bi Slovenija morala igrati s Portugalsko.
 • 27.03.2020 | NZS
  Mijatović: Vsi se soočamo z izpadom prihodkov, NZS v stiku s klubi
  Tako kot po svetu je tudi nogomet v Sloveniji v primežu pandemije. Tekmovanja so prekinjena, zaradi velike negotovosti pa so vse posledice še neznane. Nekateri klubi so že najavili nižanje plač. Vse to namreč vpliva na prihodke, pravi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović, ki je pozval tudi državo, naj ne pozabi na šport.
 • 25.03.2020 | NZS
  Miran Pavlin od 1. aprila v vlogi direktorja reprezentanc
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 45. seji, ki je zaradi pandemije koronavirusa potekala dopisno, sprejel sklep, da na mesto direktorja reprezentanc s 1. 4. prihaja nekdanji reprezentant in strelec odločilnega zadetka za uvrstitev Slovenije na prvo veliko tekmovanje, Euro 2000, Miran Pavlin.
 • 23.03.2020 | NZS
  NZS o nadaljevanju klubske sezone
  Nogometna zveza Slovenije je na seji odbora za nujne zadeve sprejela sklep, da se prekinitev vseh tekmovanj pod okriljem NZS podaljša do preklica. V najboljšem primeru nadaljevanje Prve lige v začetku maja.
 • 17.03.2020 | NZS
  Video: Uefa preložila člansko EP na leto 2021
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je po videokonferenčnem sestanku s članicami zveze in drugimi nogometnimi deležniki ter po odločitvi izvršnega odbora tudi uradno preložila evropsko prvenstvo 2020 na leto 2021, in sicer med 11. junijem in 11. julijem. Vzrok za preložitev je pandemija novega koronavirusa.
 • 12.03.2020 | NZS
  Tekmovanja prekinjena do konca marca
  Nogometna zveza Slovenije z današnjim dnem prekinja vsa tekmovanja pod svojim okriljem, potem ko je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) včeraj razglasila pandemijo koronavirusa, širom Slovenije pa se s ponedeljkom zapirajo tudi vse izobraževalne ustanove.
 • 03.03.2020 | NZS
  Čeferin na kongresu Uefe poudaril pomen enotnosti
  Predsednik evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na letnem kongresu krovne organizacije danes v Amsterdamu poudaril pomen enotnosti evropskega nogometa. Pri tem je ocenil, da je ključno ohranjati dušo nogometa pred dobičkom.
 • 28.02.2020 | NZS
  Priporočila Nogometne zveze Slovenije klubom in obiskovalcem tekem
  Ker v javnosti v zadnjih dneh kroži veliko informacij o koronavirusu (COVID-19) in so v Sloveniji na sporedu javni športni dogodki, razmere in ukrepi za zajezitev virusa pa se hitro spreminjajo, podajamo nekatera osnovna priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).
 • 25.02.2020 | NZS
  Licenčni seminar NZS
  V ponedeljek, 24.2.2020, so se predstavniki klubov Prve lige Telekom Slovenije in Slovenske ženske nogometne lige na Brdu pri Kranju udeležili vsakoletnega licenčnega seminarja Nogometne zveze Slovenije.
 • 16.02.2020 | NZS
  Delegatski seminar NZS
  V soboto, 15.2.2020, je v Ljubljani, v okviru vsakoletnega usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.

DELI NA