08.03.2011 | NZS
Marec 2011: Italija in Severna Irska
Nogometni marec 2011 bo zaznamoval kopico pomembnih dogodkov, kljub vsemu pa bodo vse oči uprte v kvalifikacijski tekmi A reprezentance, ki se bo v Ljubljani najprej merila z Italijo, nekaj dni kasneje pa v Belfastu s Severno Irsko.

Slovenija je trenutno na drugem mestu v kvalifikacijski skupini za nastop na Euru 2012, zaradi česar bo tekma v Stožicah derbi skupine v tistem najožjem pomenu besede. Slovenci imajo sicer z Italijani precej dobre izkušnje, tudi tokrat pa bodo pred polnimi Stožicami naskakovali kar prvo mesto v skupini. Tekma bo 25. marca ob 20.45.

Nekaj dni kasneje pa bo Slovenija odpotovala v Belfast, kjer bo naloga selektorja Keka in reprezentantov vse prej kot preprosta. Severni Irci so presenetili v Mariboru, Slovenija pa želi Severnim Ircem vrniti tudi za poraz v prejšnjih kvalifikacijah na Windsor Parku.

S 1. marcem se je sicer začela prodaja vstopnic za Euro 2012, o slednji smo poročali tudi na NZS.si, 4. in 5. marca pa so se v Portorožu zbrali sodniki in kontrolorji na rednem letnem izobraževanju. 5. marca so se na seminarju trenerjev in selektorjev srečali tudi delujoči v slovenskem ženskem nogometu, ter s skupnimi močmi tlakovali pot v boljši jutri ženskega nogometa.

Z minulim vikendom se je nadaljeval tudi spomladanski del v prvenstvih U14 in 2. SNL, kjer je Interblock kljub remiju z Aluminijem zadržal tri točke prednosti pred Belo krajino in Dravinjo.

12. marca se bodo na praktičnem delu šolanja za naziv Trener Futsal C mudili kandidati za futsal trenerje, šolanje bo potekalo v Kidričevem.

Dan kasneje bosta na sporedu prvi polfinalni tekmi ženskega pokala NZS, ko se bodo pomerili ŽNK Maribor in ŽNK Jevnica v prvem paru, ter ŽNK Krka in ŽNK Pomurje Beltinci v drugem paru.

Mlada futsal reprezentanca bo ponovno dejavna 14. in 15. marca, ko se bodo fantje v Amsterdamu dvakrat pomerili z Nizozemsko, 14. do 17. marca pa bo selektor Miloš Kostič v Mariboru zbral reprezentanco do 17 let (letnik 1995) v okviru priprav na Euro 2012 U-17.

Sicer pa se na nogometna igrišča po polfinalu pokala vrača tudi žensko ligaško tekmovanje, kjer po prvih desetih krogih Krka prepričljivo vodi s prednostjo sedmih točk pred ekipo Slovenj Gradca. Tekme 11. kroga bodo odigrane 20. marca.

Isti dan kot se bosta pomerili članski izbrani vrsti Slovenije in Italije, pa bo Tomaž Kavčič z mlado reprezentanco odigral prijateljsko tekmo z Makedonci v Skopju. Tekma bo selektorju služila kot priprava na kvalifikacijske obračune za EP 2013, ki se začnejo junija.

26. marca se bo z 9. krogom nadaljevalo tudi prvenstvo deklet do 17 let, marec pa se bo zaključil z rokom za oddajo licenčne dokumentacije prosilcev za licenco za tekmovanja pod okriljem UEFA in 1. SNL, ter izpitom za agente igralcev, ki bo na sedežu Nogometne zveze Slovenije.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 29.05.2023 | NZS
  Izvršni odbor potrdil strateški projekt sofinanciranja trenerjev mlajših ekip
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 35. seji obravnaval in potrdil izvedbo strateškega projekta NZS, ki želi v svojem temelju dvigniti nivo tistega dela stroke, ki skrbi za največje število perspektivnih igralcev, obenem pa izboljšati pogoje za delo trenerjev in igralcev do 13. leta starosti. 
 • 08.05.2023 | NZS
  Odziv NZS po sobotnem finalu
  Nogometna zveza Slovenije je v soboto organizirala finalni dogodek slovenskega pokalnega tekmovanja, Pokala Pivovarna Union v ženski in moški konkurenci.
 • 24.04.2023 | NZS
  V prihodnjih letih v ospredju infrastruktura
  Nogometna zveza Slovenije je na Brdu pri Kranju izvedla redno letno skupščino NZS, delegati in prisotni gostje pa so podrobneje spoznali delo NZS v preteklem letu, kakor tudi glavne usmeritve v prihodnje. Proračun NZS je uravnotežen, poudarek na seji Skupščine pa je bil tokrat na vložkih v infrastrukturo, enakopravnosti žensk v vodstvenih strukturah in sprejetju Etičnega kodeksa NZS.
 • 21.04.2023 | NZS
  Razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2023
 • 05.04.2023 | NZS
  Čeferinu nov mandat na čelu Uefe
  Aleksander Čeferin je bil na današnjem kongresu Uefe v Lizboni izvoljen za nov mandat na čelu evropske nogometne zveze. Petinpetdesetletni slovenski odvetnik, ki je prvi mandat dobil 14. septembra 2016, bo po današnji izvolitvi krovno celinsko zvezo vodil do leta 2027.
 • 30.03.2023 | NZS
  Vrata odpira 11teamsports Ljubljana
  Nogometna zveza Slovenije in 11teamsports, uradni opremljevalec reprezentance, sta združila moči in v Ljubljani odpirata največjo nogometno trgovino v Sloveniji, 11teamsports Ljubljana. Ta bo vrata v Hali A nakupovalnega središča BTC odprla jutri ob 10.uri, obiskovalci pa bodo prva dva dneva lahko izkoristili 20% otvoritveni popust.
 • 30.03.2023 | NZS
  Nogometna zveza Slovenije uspešno izvedla poslovni dogodek za spodbujanje ESG
  Pred prvo domačo tekmo kvalifikacij za Euro 2024 v Nemčiji proti reprezentanci San Marina, ki je potekala na največjem slovenskem stadionu Stožice v Ljubljani, je Nogometna zveza Slovenije organizirala poslovno druženje za največje partnerje reprezentance. Na dogodku so bili prisotni glavni predstavniki sponzorjev, minister za gospodarstvo, turizem in šport, g. Matjaž Han, ter gostitelj dogodka, predsednik Nogometne zveze Slovenije, g. Radenko Mijatović.  
 • 04.03.2023 | NZS
  Odziv NZS na zadnje dogodke
  S strani NK Kalcer Radomlje smo bili obveščeni o napadu na člane njihove navijaške skupine Mlinarji. Dogodek se je zgodil po zadnji domači tekmi na parkirišču, ko so se navijači že vračali domov. V incidentu je prišlo do hujših poškodb nekaterih domačih navijačev.
 • 02.03.2023 | NZS
  Podkast NZS: Radenko Mijatović o vlogi predsednika NZS
  Po selektorju članske reprezentance Matjažu Keku je kot drugi gost v podkastu Nogometne zveze Slovenije gostoval prvi mož NZS Radenko Mijatović. 
 • 23.02.2023 | NZS
  Po 31. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju so se na 31. seji sestali člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Potem ko so prisluhnili poročilom selektorjev in selektoric reprezentanc za leto 2022 in pregledali izvršitev sklepov organov NZS v letu 2022, so sprejeli še nekaj pomembnih sklepov.

DELI NA