Ludogorec napredoval, Muro čaka Žalgiris

Slovenski prvak je bil v Razgradu blizu preboja v tretji krog kvalifikacij UEFA Lige prvakov, a Ludogorec z dvema zadetkoma v končnici tekme ni dovolil presenečenja. Domači so zmago potrdili v končnici tekme, Sobočani pa se selijo v kvalifikacije UEFA Evropske lige.

KVALIFIKACIJE UEFA LIGE PRVAKOV - DRUGA TEKMA DRUGEGA KROGA

LUDOGOREC - MURA 3:1 (1:0)

Stadion: Arena Ludogorec, 5000 gledalcev, sodniki: Di Bello, Tegoni in Vivenzi (vsi Italija).
Strelci: Sotiriu (4.), Manu (82.), Cauly Souza (90.); Horvat (64.).
Rumeni kartoni: Tekpetey, Despodov, Cauly Souza.
Rdeči karton: /.
Ludogorec: Kahlina, Nedjalkov, Verdon, Plastun, Ikoko, Santana (od 65. Badji), Goncalves, Cauly Souza (od 90. Jankov), Tekpetey (od 46. Wanderson), Sotiriu (od 77. Manu), Despodov (od 90. Tchibota).
Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Šturm (od 85. Pucko), Kous (od 84. T. Cipot), Horvat, Kouter, Bobičanec, Klepač (od 85. Maroša), K. Cipot (od 58. Mandić).

Izbranci Anteja Šimundže so proti favoriziranemu Ludogorcu drago prodali kožo, a na koncu vendarle ostali brez nadaljevanja v ligi prvakov. Slovenski prvak bo evropsko pot nadaljeval v 3. krogu kvalifikacij evropske lige, tam se bo meril z litovskim Žalgirisom, ki je izgubil dvoboj 2. kroga kvalifikacij lige prvakov proti Ferencvarosu Mihe Blažiča. Ludogorec pa v tretjem krogu kvalifikacij lige prvakov čaka grški Olympiacos.

Prvi polčas je minil v boljši igri Ludogorca v prvih 20 in zadnjih 15 minutah, vmesno obdobje pa je pripadlo Muri. Bolgari pa so povedli že v četrti minuti, ko je Pieros Sotiriu zadel za 1:0 z vrha kazenskega prostora. Sicer pa so domači poskusili tudi v šesti minuti, ko je strel Bernarda Tekpeteyja obranil Matko Obradović, pet minut pozneje pa je Alex Santana zgrešil od daleč.

Prav Santana je poskusil tudi v 34. minuti, spet je bil na mestu Obradović, tako kot po poskusu Caulyja Souze v 44. minuti. Tik pred glavnim premorom je zgrešil še Sotiriu.

Mura pa je nase opozorila predvsem med 25. in 29. minuto. Najprej je Nino Kouter močno sprožil, toda vratar Ludogorca Kristjan Kahlina je dobro posredoval. Minuto pozneje je z leve strani žogo proti golu poslal Žan Karničnik in zadel prečko, v 29. minuti pa je sam v bližino gola na desni strani prišel Mihael Klepač, a je žogo poslal čez gol.

V drugem polčasu je Mura začela pogumneje, v 59. minuti je imel Klepač priložnost, a na koncu ni prišel do pravega strela, Kahlina je pravočasno posredoval. V 64. minuti pa so se Sobočani vrnili v igro, ko je po podaji Žige Kousa z desne strani v osrčju kazenskega prostora zadel Tomi Horvat. Ta je poskusil tudi v 79. minuti od daleč, toda žogo poslal čez gol.

Minuto pozneje je bilo vroče tudi v Murinem kazenskem prostoru, ko je Jan Gorenc žogo izbil malce pred golovo črto. V 82. minuti pa so domači spet povedli, Elvis Manu je zaključil iz bližine, potem ko je bil Nino Kouter malce nepazljiv pred svojimi vrati in mu je Cauly Souza žogo odvzel. Bolgari so pot v tretji krog potrdili v 90. minuti, ko je po protinapadu zadel Cauly Souza.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Mura bo po visokem porazu z Mariborom v Fazaneriji gostila Koper, ki ga je pred dnevi izločila iz pokalnega tekmovanja. Kdo bo dobil ligaško "revanšo"?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Goliada v Domžalah pripadla Muri
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Mura
    Petkov spored sklepa spopad domžalske in soboške ekipe, ki ju na sredini lestvice ločita le dve točki. Komu bo pripadel?

DELI NA