06.04.2022 | WU19
Lov na Ligo A začele z zmago

Naša mladinska dekliška reprezentanca je z zmago proti Moldaviji (3:1) začela nastop na turnirju Lige B. Tekmovanje poteka v Sloveniji, zmagovalka skupine se bo uvrstila v evropsko reprezentančno elitno druščino. Na drugi današnji tekmi je Severna Makedonija porazila Lichtenstein (2:0). Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v soboto, 9.4., v Brežicah pomerile prav z zasedbo Lichtensteina, v torek, 12.4., pa še v Novem mestu s Severno Makedonijo.

LIGA B
SLOVENIJA – MOLDAVIJA 3:1
(2:0)
Brežice (Slovenija). Sodnice: Tiryaki (TUR), Aktan (TUR),  Gutschi (AVT), TSchon (AVT).
Strelke: 1:0 Eferl (13.), 2:0 Janež (25.), 2:1 Colnic (48.), 3:1 Gradišek (68.)
Rumeni kartoni: Rovšek; Covali
Rdeč karton: /
Slovenija: Kocijan, Kosirnik, Rojnik (Lobe od 93.), Janež, Dolenšek, Šenk, Eferl, Mc Quarrie (Hlebec od 55.), Šabotič (Erman od 46.), Rovšek, Gradišek (Feratovič od 73.)
Moldavija: Dumic, Brinza, Railean, Burdeniuc, Virlan (Osadcii od 69.), Covali, Chirica, Cernitu, Coceanovschi (Bordeniuc A. od 71.), Pesterean (Catarau od 40.), Colnic.

Videoposnetek tekme:Slovenija je že v prvem polčasu navdušila in upravičila vlogo favorita, predvsem pa je bila naša igra raznovrstna, kombinatorna, zrela. Varovanke selektorice Petre Mikeln so podjetno začele, v prvi minuti se je pred moldavskim golom znašla Anja Eferl, v 6. minuti je merila Selma Šabotič. Domača pobuda se je stopnjevala, Moldavke pa so do sape prišle v 10. in 11.  minuti. Sprva je z desne merila Mihaela Burdeniuc, a je bila Iva Kocijan pozorna in prestregla podajo v sredino. V 11. minuti je Kocijanova dobro posredovala ob strelu, Moldavija je prišla do prvega kota na tekmi.

To pa je bilo od Moldavije tudi vse v prvem polčasu, v nadaljevanju je prevladovala Slovenija. V 13. minuti je sledila akcija z naše strani, z globinsko podajo v prazen prostor je Nina Mc Quarrie našla Anjo Eferl, ki je zadela za 1:0.

V 23. minuti so naše mladinke napadale po levi strani, sledil je predložek Selme Šabotič pred moldavski gol, v 25. minuti pa so naše reprezentantke povedle 2:0. Po akciji na desni strani je v kazenskem prostoru do žoge prišla Laura Šenk, ki je merila po tleh iz obrata v daljši kot za vodstvo 2:0. V 30. minuti je Slovenija skoraj ostala brez Selme Šabotič, ki je dobila močan udarec v gleženj, a je zdravniška služba naše reprezentance uredila, da je Selma lahko nadaljevala tekmo. Rezultat se do konca prvega polčasa ni menjal, je pa selektorica Moldavije v 39. minuti opravila sploh prvo menjavo na tekmi.

Drugi polčas se je začel z nesrečnim golom Slovenije, ko se je v 48. minuti žoga od ene od naših igralk odbila do moldavske igralke, ki je znižala na 2:1. Kot da je to dalo Moldavkam volje in želje, v nadaljevanju so odigralce precej odločneje, agresivnejše. Tudi Slovenija ni ostala dolžna: v 54. minuti je sledil solo prodor Anje Eferl, Moldavke so jo na koncu le ustavile. V 55. minuti je Anja Eferl udarila z glavo proti moldavskemu golu, v 57. minuti je bila pri strelu Sara Gradišek. Vmes je selektorica Petra Mikeln opravila prvo menjavo – v 55. minuti je zelenico zapustila Nina McQuarrie, zamenjala jo je klubska soigralka Tajda Hlebec.

Med 60. in 67. minuto so Moldavke dvakrat zapretile: prvič je bila na mestu Iva Kocijan, v 64. minuti pa sta družno Iva Kocijan in Margit Kosirnik rešili slovensko mrežo. V 68. minuti pa je naša ekipa prišla do 2. kota na tekmi, na drugi vratnici je bila najbolj spretna in vztrajna Sara Gradišek, ki je zadela za 3:1, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

»Prva tekma je za nami, led je prebit. Vedeli smo, da ne bo lahko. Pričakovali smo zaprto igro Moldavije, ki pa je presenetila s protinapadi, iz enega je tudi dosegla gol. Vse skupaj je dobra učna ura za nas, analiza sledi, da popravimo za naprej, veliko pa je bilo tudi dobrega,« je ocenila tekmo selektorica Petra Mikeln.

 »Prva tekma je vedno najtežja. Dobro smo prebili led, dosegle smo tri gole. Kar je bilo slabo, bomo izboljšale. Ponosna sem na vse, smo super ekipa. Če bomo šli tako naprej, lahko dosežemo vse, kar si želimo,« je dodala kapetanka Korina Lara Janež.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 31.05.2022 | WU19
  Kadetinje in mladinke dobile tekmice v kvalifikacijah
  Kadetinje so bile izžrebane v skupino A5, ob njih pa še Nemčija, Srbija in Turčija. Turnir bo potekal v Sloveniji, varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo doma predstavile med 19. in 25. oktobrom.
 • 12.04.2022 | WU19
  S tretjo zmago ekspresno v Ligo A
  Na zadnji tekmi so varovanke selektorice Petre Mikeln z 1:0 in golom kapetanke Korine Lare Janež porazile Severno Makedonijo. Na drugi tekmi današnjega dne je v Brežicah Moldavija s 3:1 premagala Liechtenstein.
 • 11.04.2022 | WU19
  Želijo se vrniti v Ligo A
  Torek bodo obeležile tudi naše mladinke, ki jutri v Novem mestu ob 16.30 končujejo domači turnir Lige B. Varovanke selektorice Petre Mikeln so po dveh tekmah pri dveh zmagah, za konec pa jih ob spletnem prenosu na Nzs.si čaka še Severna Makedonija, ki na tekmo prihaja takisto z identičnim številom točk (6) kot Slovenija.
 • 09.04.2022 | WU19
  S suvereno zmago korak do Lige A
  Dekliška mladinska reprezentanca je zmagala tudi na drugi tekmi turnirja Lige B. Varovanke selektorice Petre Mikeln so bile v Brežicah prepričljivo boljše od Liechtensteina (7:0). Na drugi tekmi sta igrali Moldavija in Severna Makedonija (1:2). Prav Severna Makedonija bo zadnji tekmec naših deklet.
 • 09.04.2022 | WU19
  Po 2. zmago
  »Vse skupaj je dobra učna ura za nas, analiza sledi, da popravimo za naprej, veliko pa je bilo tudi dobrega,« je bila selektorica Petra Mikeln vesela treh točk, misli pa je usmerila že na današnjo tekmo. Liechtenstein je uvodno tekmo izgubil, z 2:0 ga je premagala Severna Makedonija.
 • 06.04.2022 | WU19
  Pred kamerami upravičiti pričakovanja
  Ob Sloveniji se za prvo mesto, ki vodi nazaj v elitno Ligo A dekliškega mladinskega evropskega reprezentančnega nogometa, borijo še reprezentance Moldavije, Lichtensteina in Severne Makedonije.
 • 05.04.2022 | WU19
  Mladinke v Brežicah in Novem mestu
  arovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v konkurenci Moldavije, Lichtensteina in Severne Makedonije merile za 1. mesto in povratek v evropsko reprezentančno Ligo A.
 • 25.03.2022 | WU19
  Domač teren dodaten motiv za mladinke
  Kadetinje s tekmo proti Nemčiji jutri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Evropski izzivi pa so pred mladinkami, ki bodo med 6. in 12. aprilom v Sloveniji gostile turnir Lige B, kjer se bodo ob Sloveniji merile še reprezentance Moldavije, Lichtensteina in Severne Makedonije.
 • 18.02.2022 | WU19
  Po torkovem remiju pričakovale več
  Domačinke, to pot se je igralo na Madžarskem, so izkoristile nezbranost in v 1. in 4. minuti povedle 1:0 oz. 2:0. Najprej je gol dosegla Mirtill Nemeth, potem še Nora Lelovics. V nadaljevanju je Slovenija ostala še brez Laure Šenk, ki je bila izključena v 64. minuti.

DELI NA