06.04.2022 | WU19
Lov na Ligo A začele z zmago

Naša mladinska dekliška reprezentanca je z zmago proti Moldaviji (3:1) začela nastop na turnirju Lige B. Tekmovanje poteka v Sloveniji, zmagovalka skupine se bo uvrstila v evropsko reprezentančno elitno druščino. Na drugi današnji tekmi je Severna Makedonija porazila Lichtenstein (2:0). Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v soboto, 9.4., v Brežicah pomerile prav z zasedbo Lichtensteina, v torek, 12.4., pa še v Novem mestu s Severno Makedonijo.

LIGA B
SLOVENIJA – MOLDAVIJA 3:1
(2:0)
Brežice (Slovenija). Sodnice: Tiryaki (TUR), Aktan (TUR),  Gutschi (AVT), TSchon (AVT).
Strelke: 1:0 Eferl (13.), 2:0 Janež (25.), 2:1 Colnic (48.), 3:1 Gradišek (68.)
Rumeni kartoni: Rovšek; Covali
Rdeč karton: /
Slovenija: Kocijan, Kosirnik, Rojnik (Lobe od 93.), Janež, Dolenšek, Šenk, Eferl, Mc Quarrie (Hlebec od 55.), Šabotič (Erman od 46.), Rovšek, Gradišek (Feratovič od 73.)
Moldavija: Dumic, Brinza, Railean, Burdeniuc, Virlan (Osadcii od 69.), Covali, Chirica, Cernitu, Coceanovschi (Bordeniuc A. od 71.), Pesterean (Catarau od 40.), Colnic.

Videoposnetek tekme:



Slovenija je že v prvem polčasu navdušila in upravičila vlogo favorita, predvsem pa je bila naša igra raznovrstna, kombinatorna, zrela. Varovanke selektorice Petre Mikeln so podjetno začele, v prvi minuti se je pred moldavskim golom znašla Anja Eferl, v 6. minuti je merila Selma Šabotič. Domača pobuda se je stopnjevala, Moldavke pa so do sape prišle v 10. in 11.  minuti. Sprva je z desne merila Mihaela Burdeniuc, a je bila Iva Kocijan pozorna in prestregla podajo v sredino. V 11. minuti je Kocijanova dobro posredovala ob strelu, Moldavija je prišla do prvega kota na tekmi.

To pa je bilo od Moldavije tudi vse v prvem polčasu, v nadaljevanju je prevladovala Slovenija. V 13. minuti je sledila akcija z naše strani, z globinsko podajo v prazen prostor je Nina Mc Quarrie našla Anjo Eferl, ki je zadela za 1:0.

V 23. minuti so naše mladinke napadale po levi strani, sledil je predložek Selme Šabotič pred moldavski gol, v 25. minuti pa so naše reprezentantke povedle 2:0. Po akciji na desni strani je v kazenskem prostoru do žoge prišla Laura Šenk, ki je merila po tleh iz obrata v daljši kot za vodstvo 2:0. V 30. minuti je Slovenija skoraj ostala brez Selme Šabotič, ki je dobila močan udarec v gleženj, a je zdravniška služba naše reprezentance uredila, da je Selma lahko nadaljevala tekmo. Rezultat se do konca prvega polčasa ni menjal, je pa selektorica Moldavije v 39. minuti opravila sploh prvo menjavo na tekmi.

Drugi polčas se je začel z nesrečnim golom Slovenije, ko se je v 48. minuti žoga od ene od naših igralk odbila do moldavske igralke, ki je znižala na 2:1. Kot da je to dalo Moldavkam volje in želje, v nadaljevanju so odigralce precej odločneje, agresivnejše. Tudi Slovenija ni ostala dolžna: v 54. minuti je sledil solo prodor Anje Eferl, Moldavke so jo na koncu le ustavile. V 55. minuti je Anja Eferl udarila z glavo proti moldavskemu golu, v 57. minuti je bila pri strelu Sara Gradišek. Vmes je selektorica Petra Mikeln opravila prvo menjavo – v 55. minuti je zelenico zapustila Nina McQuarrie, zamenjala jo je klubska soigralka Tajda Hlebec.

Med 60. in 67. minuto so Moldavke dvakrat zapretile: prvič je bila na mestu Iva Kocijan, v 64. minuti pa sta družno Iva Kocijan in Margit Kosirnik rešili slovensko mrežo. V 68. minuti pa je naša ekipa prišla do 2. kota na tekmi, na drugi vratnici je bila najbolj spretna in vztrajna Sara Gradišek, ki je zadela za 3:1, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

»Prva tekma je za nami, led je prebit. Vedeli smo, da ne bo lahko. Pričakovali smo zaprto igro Moldavije, ki pa je presenetila s protinapadi, iz enega je tudi dosegla gol. Vse skupaj je dobra učna ura za nas, analiza sledi, da popravimo za naprej, veliko pa je bilo tudi dobrega,« je ocenila tekmo selektorica Petra Mikeln.

 »Prva tekma je vedno najtežja. Dobro smo prebili led, dosegle smo tri gole. Kar je bilo slabo, bomo izboljšale. Ponosna sem na vse, smo super ekipa. Če bomo šli tako naprej, lahko dosežemo vse, kar si želimo,« je dodala kapetanka Korina Lara Janež.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | WU19
    Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije
    Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.
  • 09.04.2024 | WU19
    Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
    Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
  • 06.04.2024 | WU19
    Dobro kljubovale Danski
    Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.
  • 06.04.2024 | WU19
    Pred kamerami proti Danski
    Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
  • 03.04.2024 | WU19
    Španija prevelik zalogaj
    V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj.
  • 03.04.2024 | WU19
    Mladinke pred kamerami proti Španiji
    V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.
  • 01.04.2024 | WU19
    Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
    Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
  • 22.03.2024 | WU19
    Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024
    Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
  • 23.02.2024 | WU19
    Z igro in goli do zmage v Dekanih
    Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.
  • 22.02.2024 | WU19
    V petek s Hrvaško v Dekanih
    Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je v sredo v Kopru odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem proti Hrvaški. V petek ob 11.30 pa se bo s Hrvaško pomerila vnovič, tekma bo v Dekanih.

DELI NA