05.10.2021 | A
Ljudski vrt za nov zagon

Slovenska nogometna reprezentanca je danes v mariborskem Ljudskem vrtu opravila drugi trening pred prihajajočima kvalifikacijskima tekmama z Malto in Rusijo. Selektor Matjaž Kek je razpolagal z vsemi nogometaši, ki so odločeni popraviti vtis iz septembrske reprezentančne akcije. Rdeča nit treninga v mariborskem svetišču je bila namenjena koncentraciji v zaključku akcij, kjer je imela slovenska reprezentanca na predhodnih obračunih še precej rezerve.

Sandi Lovrič se je na šestih kvalifikacijskih tekmah dvakrat vpisal med strelce. Lahko svoj izkupiček oplemeniti oktobra? »Proti Malti in Rusiji pričakujem dve težki tekmi, kljub dejstvu da imamo tokrat nekaj več časa za pripravo. Mislim da nas čaka veliko borbe in intenzivnih dvobojev. Potrudili se bomo, da zmagamo,« pravi vezist Lugana, ki še vedno verjame v slovenske možnosti za napredovanje.

»V napredovanje ne verjamem samo jaz, temveč celotna ekipa. Začeti moramo zmagovati. Gremo do konca, dali bomo vse od sebe in videli bomo, kaj nam bo to prineslo,« dodaja Lovrič, ki je ponosen, da nosi dres s slovenskim državnim grbom. »Nič ne bi spremenil. Srečen sem, da sem del slovenske reprezentance in zelo hvaležen, da lahko pomagam ekipi na terenu. Z igro in s karakterjem.«

Slovenija bo najprej gostovala na Malti, ki je v aktualnih kvalifikacijah že pokazala svojo vrednost prav proti vsem reprezentancam. »Pričakujemo težjo tekmo, kot smo jo imeli doma, saj bo nasprotnik zelo agresiven. Maltežani bodo zagotovo dodatno motivirani pred domačimi navijači,« pred gostovanjem na otoku razmišlja Jaka Bijol, ki je prepričan, da se lahko slovenska reprezentanca še vedno uvrsti na svetovno prvenstvo 2022.

»Vse bomo naredili, da zmagamo vse tekme do konca. Težko bo, tega se zavedamo, a verjamemo, da nam lahko uspe,« pravi Bijol, ki vidi možnost za rezultatski preobrat tudi v Ljudskem vrtu. »Osebno se zelo veselim igranja v Ljudskem vrtu. Mislim, da nam to lahko prinese nov zagon. Imel sem že ogromni prošenj za vstopnice, tako da se že sedaj veselim obračuna«, dodaja Bijol, ki po novem v klubu in reprezentanci opravlja vlogo osrednjega branilca. »Mislim da mi gre na tem položaju dobro, tako da je to za mene nova realnost. Kljub temu pa še zagotovo nisem pozabil vloge vezista.«

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenci podaljšali pozitivno serijo, v Stožicah ugnali Črnogorce
  Nogometna reprezentanca Slovenije je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 pred več kot 11 tisoč gledalci dobila pripravljalno srečanje s Črno goro. Za zmago Slovenije je pred več kot 11 tisoč gledalci zadel Miha Zajc.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenija danes s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek z 2:1 zmagali v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah začel ob 15. uri.
 • 19.11.2022 | A
  Slovenski nogometaši leto 2022 končujejo s tekmo s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek zmagali z 2:1 v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah pred približno 10.000 gledalci začel ob 15. uri.
 • 18.11.2022 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Črno goro
  Za nedeljsko tekmo med Slovenijo in Črno goro v Stožicah vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 17.11.2022 | A
  Z odličnim prvim polčasom do nove zmage
  Reprezentanca Slovenije je z odlično predstavo v prvem polčasu pripravljalnega srečanja premagala Romunijo. Slovenci so pozitivno serijo podaljšali z goloma Benjamina Šeška in Andraža Šporarja.
 • 17.11.2022 | A
  Slovenija danes z Romunijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 17.30 odigrala pripravljalno tekmo v Cluju z Romunijo. Naši fantje želijo nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 16.11.2022 | A
  Reprezentanca prispela v Romunijo
  Nogometna reprezentanca Slovenije je po popoldanskem letu v Cluj prispela v Romunijo, kjer bo jutri, ob 17:30, odigrala prvo od dveh novembrskih prijateljskih tekem.
 • 16.11.2022 | A
  Tekmi z Romunijo in Črno goro kot uvod za prihajajoče kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

DELI NA