19.08.2019 | 1. SŽNL
Ljubljančanke in Pomurke napovedale boj za vrh

S tekmami 1. kroga se je začelo državno prvenstvo članic. Uvodni krog sta obeležili visoki zmagi ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Osem zadetkov na eni tekmi je dosegla Ana Milović. Derbi pred kamerami Nogometne zveze Slovenije je pripadel Radomljankam, najbolj tesen rezultat pa je bil na tekmi v Mariboru.

SŽNL, 1. krog, 18.8.
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina 16:0
Koper Obala – ŽNK Pomurje Beltinci 0:8
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje 1:3
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Krim RollJet 1:2

SŽNL, 2. krog, 25.8.
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor Tabor (11.00)
ŽNK Nova Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Olimpija – Koper Obala (17.00)

Lestvica strelk po 1. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 8
Manja Rogan (ŽNK Olimpija) 2
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija) 2
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 2

Pomurke suvereno

Prvakinje iz Beltincev, vodil jih je trener Primož Rakovec, so zmagovito začele novo sezono. Z 8:0 so slavile na koprski Bonifiki proti zasedbi Koper Obala. Domačinke so dva gola zabile same, poleg tega pa se je še šest gostujočih igralk vpisalo med strelke. Svoj prvi prvoligaški zadetek je dosegla Ema Horvat, ki je v 71. minuti postavila končni rezultat tekme.

Izjemen dan Ane Milović

Še izdatnejšo zmago so dosegle igralke ŽNK Olimpije Ljubljana, ki so doma s 16:0 ugnale Ajdovke. Kar polovico zadetkov za domačinke je prispevala izredno razpoložena Ana Milović, ki je po štiri gole prispevala v prvem, štiri pa v drugem delu. Dvakrat sta se med strelke vpisali tudi kapetanka Olimpije Manja Rogan in Barbara Kralj.

Tri točke za krimovke

Precej bolj tesno pa je bilo v Mariboru, kjer je ŽNK Krim RollJet z 2:1 premagal domači ŽNK Maribor Tabor, ki je igral brez kapetanke Žive Hanžič. Gostje so povedle v 13. minuti, zadela je Nina Šmid, v 52. minuti je na 0:2 povišala Katja Turk. Za častni gol gostiteljic je poskrbela novinka Špela Pernek, ki je prav tako zabila svoj prvi gol na prvoligaški ravni.

Radomljanke začele z zmago

Kamere Nogometne zveze Slovenije so bile na tekmi v Cerkljah, kjer so gostje iz Radomelj slavile s 3:1. Zala Kuštrin je v 22. minuti izkoristila neodločnost domače obrambe, v 30. minuti pa je Kuštrinova povišala na 2:0. Pred odmorom je v 39. minuti Nika Koprivnikar poskrbela za domače upanje, ki pa je uplahnilo v 53. minuti, ko je zadela še druga novinka v dresu Radomelj. Tinkara Senica je postavila končni izid tekme – 3:1.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Pomurje

SORODNE NOVICE

 • 15.09.2019 | 1. SŽNL
  Le še dva na vrhu s popolnim izkupičkom
  Za konec smo pustili še tekmo v Bratoncih, ki so si jo ljubitelji nogometa lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Goli so prišli na vrsto v 2. polčasu. Prva je bila uspešna Kim Juršnik, sledil je evrogol Albine Čizmazije, za končnih 3:0 pa gredo zasluge pozorni in marljivi Špeli Kolbl.
 • 15.09.2019 | 1. SŽNL
  Danes SŽNL, v četrtek dan za pokal
  S tekmami 4. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, prenos srečanja bo iz Bratoncev, kjer Pomurke gostijo krimovke. Nov teden prinaša tudi četrtfinale ženskega pokala NZS, obračuni so na sporedu 19.9.
 • 14.09.2019 | 1. SŽNL
  Dober štart bi rade nadgradile proti prvakinjam
  Pred ekipo ŽNK Krim RollJet je nova tekma, nova preizkušnja – v 4. krogu Ljubljančanke odhajajo v goste pokalnim in državnim prvakinjam vrsti ŽNK Nova Pomurje Beltinci. Pred kamerami, prenos se začne ob 11.00, bomo videli ponovitev majskega finala pokala, ki je bil v Celju.
 • 13.09.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke pred TV kamerami proti krimovkam
  V nedeljo se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot v Bratoncih, kjer prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo zasedbo ŽNK Krim RollJet, prenos se začne ob 11.00.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Koprčanke s sedmico, krimovkam derbi
  Tretji krog SŽNL je prinesel tri zmage gostujočim ekipam, domačo čast je v derbiju rešil Krim RollJet. Vodilne tri strelke lige so izboljšale svoj izkupiček tudi to pot.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke po tri točke, za primat pred kamerami
  V minulih dneh smo pisali, da je v 3. krogu SŽNL na sporedu primorski derbi, ki ga bomo lahko od 11.00 naprej spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Danes pa se bo igralo še v Cerkljah, Mariboru in Ljubljani.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.
 • 06.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Kopra, Radomljanke hrabro v Ljubljano
  Po reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Nogometna zveza Slovenije nadaljuje s prakso: v vsakem krogu prenos ene od tekem SŽNL. Tokrat bodo kamere na Obali, kjer je na sporedu primorski derbi Obala Koper proti Ajdovščini.
 • 27.08.2019 | 1. SŽNL
  Polovica s popolnim izkupičkom, pol brez točke
  Kar tri tekme so se to pot končale z identičnim rezultatom – 6:0. Uvodoma smo v Ajdovščini, kjer so krimovke s 6:0 slavile proti domačinkam. S tremi zadetki se je izkazala Lucija Grad, ki je odigrala 254. tekmo v SŽNL, zdaj pa je pri 137 zadetkih
 • 25.08.2019 | 1. SŽNL
  Ob 11.00 prenos iz Bratoncev, Primorke okrepljene
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, 3. krog pa bo zavoljo reprezentančnih obveznosti na sporedu 8.9. Danes so na sporedu tekme v Ajdovščini, Radomljah, Bratoncih in Ljubljani.

DELI NA