14.06.2020 | 1. SFL
Litija z novim trenerjem, v ekipi Totošković in Jamnik

45-letni Tomislav Horvat se vrača na trenersko klop FC Litije, kjer sta v minuli sezoni sedela Bojan Žunko, v drugi polovici pa Gašper Vrhovec. Zdaj so Litijani rešitev našli v svojem nekdanjem igralcu in trenerju, ki je v zadnji sezoni 2019/2020 vodil Škofjeločane v 1. SFL ter Makarsko v hrvaški ligi ter ligi prvakov.

Prvič leta 2010

Ljubljančan je prvič na klop Litije sedel v sezoni 2010/11 in s klubom kot trener osvojil tri državne naslove, dva pokalna in tri superpokalne naslove. Ekipo je v sezoni 2012/13 popeljal tudi do največjega uspeha našega kluba v Evropi – 6. mesto v ligi prvakov, Litijani pa so se tedaj še posebej izkazali v igri proti Barceloni, tekmo v Laškem pa si je ogledalo 3000 gledalcev.

V nadaljevanju trenerske kariere je bil Tomislav Horvat selektor reprezentance U21, vodil pa je Škofjeločane in Mariborčane, preizkusil se je na tujem (Hrvaška).

Visoki cilji

„V Litiji mi je bilo vedno lepo, ker je to moj klub in vedno bo. To mesto je moj dom, celo kariero sem igral v Litiji in bil tudi trener. Vedno sem si želel biti trener tukaj in ko se je ponovno ponudila priložnost, sem jo sprejel. Pravijo, da se je vedno lepo vrniti domov,“ je ob vrnitvi v Litijo povedal Horvat, ki se je že ozrl v novo sezono: „Cilj so vedno najvišji! Litija mora slej ko prej ponovno osvojiti naslov državnega prvaka in to je naš cilj v novi sezoni! Ekipa naj bi bila vrhunska in mislim, da bomo imeli realne možnosti, da ta cilj tudi dosežemo."

Novinca Totošković in Jamnik

Horvat je potrdil, da FC Litija nadaljuje sodelovanje s Kairatom, znani pa sta že dve okrepitvi za novo sezono. To sta Denis Totošković in Luka Jamnik.

"Želimo si prihod še dveh zelo dobrih slovenskih igralcev, kasneje pa tudi prihod treh ali štirih vrhunskih tujih igralcev, ki bi zaokrožili sestavo ekipo. Želimo si še močnejšo ekipo, kot je bila nazadnje in poskrbeli bomo, da bodo tujci na res najvišjem nivoju. So pa določene stvari še v zraku in bomo videli, kako se bo uprava dogovorila z igralci," je dodal Horvat, ki je ob koncu pogovora za klubsko Facebook stran dodal še tole: "Lepo je, da ima Litija skupino organiziranih navijačev. To je redkost v futsalu in vesel sem, da so Litijski levi z nami. Želim si, da zadovoljimo naše in njihove želje, ter da naslov pripeljemo nazaj v Litijo. Želimo si vrhunskih iger, da bomo uživali tako mi, kot tudi navijači."

Tekst: D.P., FC Litija
Foto: Novo Vrijeme

SORODNE NOVICE

 • 13.07.2020 | 1. SFL
  Izkušnje lanske sezone bi rad unovčil že letos
  „Od tujcev, ki so prišli sem se naučil ogromno. Ko treniraš s takimi igralci, lahko vidiš, koliko dela moraš še vložiti v to, da se približaš nivoju, na katerem igrajo oni. Vsi štirje so bili izjemni. Edson se mi je zdel najbolj kompleten igralec, ki je imel kvaliteto, da lahko sam reši tekmo,“ Marko o tem, kako kvalitetne soigralce je imel lani.
 • 11.07.2020 | 1. SFL
  Dobovec v svojo ekipo dodal še Luko Perića
  Leta 2016 je bil razglašen za najboljšega mladega igralca. Pet let je že hrvaški reprezentant, je tudi dobitnik srebrne medalje na evropskem prvenstvu U19.
 • 10.07.2020 | 1. SFL
  Jeremy Bukovec bo okrepil Ptuj
  „Rad bi dokončal šolanje, zato se vračam v Slovenijo,“ je pojasnil Bukovec, ki je v minuli sezoni igral v Italiji v ekipi AS Buldog TNT Lucrezia.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil Dobovec
  Dobovec Pivovarna Kozel je v svoje vrste dodal novega igralca. Po novem bo dres kozlov nosil 33-letni hrvaški reprezentant Tihomir Novak, ki velja za najboljšega hrvaškega igralca.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Konec avgusta vnovič Dan slovenskega futsala
  V ta namen, s tem obvestilom, oziroma razpisom, v kolikor obstaja zanimanje za organizacijo dogodka, poziva zainteresirane klube, društva…., k posredovanju kandidature za organizacijo tega dogodka.
 • 06.07.2020 | 1. SFL
  Pomemben korak za futsal
  Od leta 2014 so lahko futsal igrali igralci, ki so bili registrirani za ekipe, ki so igrali v 3. SNL.
 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 22.06.2020 | 1. SFL
  V 1. SFL želijo pripravljeni
  Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.

DELI NA