10.03.2021 | 1. SFL
Litija cilja visoko, Oplastov adut sproščenost

V petek se začenja četrtfinale 1. SFL, v igri za naslov državnega prvaka 26. sezone je ostalo še osem ekip. V polfinale bodo prišli tisti štirje, ki bodo prej zbrali dve zmagi. Uvodne tekme se v petek, 12.3., igrajo v Rogaški Slatini, na Ptuju, v Litiji in na Škofijah, druge tekme četrtfinala so delegirane za petek, 19.3.

1. SFL, četrtfinale, 1. tekma, 12.3.
FK Dobovec – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)

Kot bi se začelo novo prvenstvo

Trener Litije Senudin Džafić, ki je med sezono sedel na klop Litijanov, se veseli petka in nadaljevanja prvenstva. „Pripravljamo se na začetek novega prvenstva, kot imenujemo končnico. To je del sezone, ko ni prostora za kikse!“ nazorno opiše Džafić, ki ima v ekipi tako izkušene kot tiste malo manj izkušene igralce.

„Tistim prvim, ki so se že borili za naslove, je jasno, kaj pomeni končnica, ostali to spoznavajo že na treningu,“ nadaljuje Džafić, ki je bil minule dni brez treh reprezentantov – Gašperja Vrhovca, Igorja Bratiča in Mateja Fiderška, ki so z odliko opravili delo v dresu Slovenije, ki je prišla do zmage v Švici in več kot le častnega poraza proti Španiji.

Brez Fiderška

Džafić je pozorno spremljal, kaj se dogaja z njegovimi reprezentanti. Jasno mu je, da bo moral četrtfinale začeti brez Mateja Fiderška, ki je zavoljo težav s prepono izpustil torkovo tekmo proti Švici.

Analizirali Oplast

V nadaljevanju pogovora Džafić pozornost nameni Oplastu.Zoran Tesko je trener, ki je zagovornik zrele in strnjene obrambe, prisotno je dupliranje. Temu sledijo hitri protinapadi, ne smemo pozabiti na prekinitve. To ni tisti Oplast iz prvega dela, ampak resna ekipa,“ še doda Džafić.

Vrnitev Beštra in Uršiča

„Dobro smo, opravili smo štiri kvalitetne treninge,“ pa iz Kobarida sporoča Zoran Tesko, trener Oplasta, ki je v rednem delu zasedel 6. mesto. V koledarskem letu 2021 so navdušili, v sedmih tekmah so zbrali štiri zmage (v zadnjem kolu celo 1. domačo v sezoni!), remi in dva poraza.

„Žal smo na zadnji tekmi proti Litiji ostali brez Gregorja Kosa in Dražena Žariča,“ opozori trener Tesko, ki v isti sapi doda, da se vračata dva pomembna člena – po poškodbi je nared Rok Bešter, v ekipi pa bo vnovič Jure Uršič, ki je manjkal zavoljo službenih obveznosti.

„Vemo, kdo je favorit, a bomo poizkusili dobro prodati svojo kožo proti profesionalcem iz Litije. Imamo svoje načrte, domačina spoštujemo. Vemo tudi to, kaj Litija pomeni v Sloveniji, a se ne damo zastonj,“ poudari Tesko, ki prizna, da ekipi iz Posočja ne manjka apetitov.

Sproščenost adut Oplasta

„Ambicije v Oplastu so vsako leto, vsako leto pa tempiramo formo. Nikoli na začetku ne igramo vrhunsko, ampak rastemo. Zanima nas finale pokala Terme Olimpija. V končnici 1. SFL pa igramo vsi za 2. mesto, prvo je že oddano Dobovcu,“ poudari Tesko, ki opozori, da so imeli vsi klubi v tej sezoni precej težav – tudi ali predvsem zaradi novega virusa COVID-19, ki je „sestavljal“ ekipe.

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat, 2:2 je bilo v Kobaridu, 4:2 za Litijo v mestu ob Savi. Kot zanimivosti dodajmo, da je Oplast na obeh tekmah povedel 2:0, tudi s pomočjo dveh avtogolov. „Določene zadeve smo popravili, da odigramo boljše kot v Litiji. Naša največja prednost pa je neobremenjenost za razliko od Litijanom, ki so pod pritiskom,“ zaključi Tesko, ki je bil državni prvak tako z Litijo kot z Oplastom!

Posnetek tekme 17. kroga 1. SFL: FC Litija - KMN Oplast Kobarid:

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.04.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami za 1. SFL
  V petek je na sporedu tudi prva od dveh tekem, ki bo odločila, kdo bo kot 10. klub popolnil 1. SFL za sezono 2021/22. Kandidata sta dva – KMN Sevnica, ki je v 1. SFL v tej sezoni po rednem delu zasedel 9. mesto, in ŠD Extrem, ki je redni del 2. SFL končal na 2. mestu.
 • 16.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec in Siliko vodita 1:0
  S tekmama v Rogaški Slatini in Litiji se je začel polfinale 26. sezone 1. SFL. Po prvih 40 minutah največ zadovoljstva v ekipah Dobovca in Silika. Polfinale se nadaljuje 30. aprila, finalista pa bosta ekipi, ki bosta prvi zbrali tri zmage.
 • 16.04.2021 | 1. SFL
  ŠD Extrem v dodatne kvalifikacije za 1. SFL
  ŠD Extrem se bo za mesto v 1. SFL dvakrat pomeril s KMN Sevnico, ki je v letošnjem rednem delu 1. SFL zasedla 9. mesto. Žreb je določil, da bo prva tekma dodatnih kvalifikacij v Sevnici.
 • 15.04.2021 | 1. SFL
  V petek za finale 1. SFL, prihodnji teden za polfinale pokala Terme Olimia
  Ob tekmi Litija – Siliko se bosta za polfinale udarila še Dobovec in FC Bronx Škofije. Ekipi iz Obsotelja in z Obale pa sta tekmeca letos tudi v četrtfinalu pokala Terme Olimia. Drugače povedano: pred ekipama so v mesecu dni vsaj štiri tekme.
 • 15.04.2021 | 1. SFL
  Za Litijo in Siliko zelo pomembna že prva tekma
  V petek se začenja polfinale 1. SFL, para sta FK Dobovec – FC Bronx Škofije in FC Litija – FK Siliko Vrhnika. V finale se bosta uvrstili ekipi, ki bosta prej zbrali tri zmage, uvodni tekmi sta v Rogaški Slatini in Litiji. Za uvod pa smo pogledali v tabor Litije in Silika.
 • 13.04.2021 | 1. SFL
  Po reprezentanci fokus na lige in pokal
  Tako bosta v petek na sporedu uvodni polfinalni tekmi 1. SFL. Dobovec bo doma gostil FC Bronx, Litija pa bo na prvi polfinalni tekmi pričakala vrhniški Siliko. Nadaljujejo se tudi ostala tekmovanja.
 • 07.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec z Barcelono v Zadru
  Evropska nogometna zveza Uefa je potrdila, da bo finalni turnir futsal lige prvakov za sezono 2020/2021 na sporedu v Zadru in ne v Zagrebu, kot je bilo sprva načrtovano. Za to potezo so se odločili na prošnjo hrvaške države.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Znani vsi polfinalisti, prvi tekmi 2. aprila
  Dobovec, Litija, Siliko in FC Bronx so že nocoj izkoristili prvo zaključno žogo in se uvrstili v polfinale 26. sezone 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – FC Bronx in FC Litija – Siliko, polfinale se prične 2. aprila. Prihodnji petek, 26.3., je rezerviran za osmino finala pokala Terme Olimia.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Če ne danes, pa v torek
  Na www.futsal.si bomo prenašali obračun iz Ljutomera, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti FC Bronx. Trije gostje (Dobovec, Bronx in Litija) ter današnji domačin Siliko Vrhnika si lahko že danes zagotovijo nastop v polfinalu. V primeru, da bo potrebna 3. tekma, bo ta na sporedu v torek, 23. marca.
 • 18.03.2021 | 1. SFL
  Primorci v Ljutomer po polfinale 1. SFL
  „Vesel sem, da nam je uspel veliki preobrat na prvi domači tekmi, a morem priznati, da nismo bili pravi. Malo je manjkalo in bi šla tekma v drugo smer,“ se trener Bronxov Marko Hrvatin uvodoma ozre na prvo četrtfinalno tekmo, hkrati pa ne skriva veselja pred jutrišnjim vnovičnim obračunom! Škofjoti gostujejo v Ljutomeru, kjer bi ob drugi zmagi postali polfinalisti

DELI NA