23.07.2009 | U19
Lešnik: Nevarnost preti z bočnih položajev

Mlade slovence v petek čaka druga tekma na evropskem prvenstvu, ko se bodo na štadionu Metalurga pomerili s Švico. Tekmo, s pričetkom ob 17. uri po lokalnem (in ob 16. po slovenskem) boste lahko spremljali v tekstovni obliki v živo na nzs.si.

Dan pred tekmo so Slovenci oddelali zadnji pravi trening, kjer je selektor Kostič uigraval napad in obrambo, fantom pa že ob analizi nasprotnika povedal začetno postavo. Vrača se prvi strelec kvalifikacij in kapetan Rep, medtem ko bo pordečelega Joviča nadomestil Fink.

Miloš Kostič je po zadnjem treningu povedal: "Prav gotovo se fantje zavedajo pomembnosti jutrišnje tekme. Vse je podrejeno jutrišnjemu cilju - šli bomo v tekmo z željo premagati Švicarje. Le-ti so se na prvi tekmi pokazali kot zelo kompaktna, dobro organizirana ekipa, ki ima zelo dobre, tehnično podkovane igralce. Ti so s hitrim menjavanjem igralnih mest in potovanjem žoge Angležem povzročali precej težav. V ekipi bo nekaj manjših sprememb, Joviča bo nadomestil Fink, vrača se kapetan Rep, ki bo zasedel sredino igrišča, tako da se Milec vrača na svoj položaj krilnega zveznega igralca. Poskusili bomo pohitriti potovanje žoge in ponoviti tek ter borbenost s prve tekme, ter na ta način presenetiti Švicarje in jim vsiliti svoj ritem igre."

Za analizo igre nasprotne ekipe je zadolžen pomočnik selektorja, Marko Lešnik. Ta nam je razložil, kje bodo Švicarji nevarni. "Največjo nevarnost švicarske reprezentance vidim v tem, da imajo zelo dobro ravnotežje med fazo obrambe in fazo napada, da zelo dobro kontrolirajo žogo in da imajo precej uigranih akcij, vidi se namreč, da so bili dolgo skupaj na pripravah. Največja nevarnost na igrišču preti s strani igralcev v zvezni vrsti ter krilnih napadalcev, ki dobro sodelujejo in skušajo na vsak način preko bočnih položajev in pa preko diagonalnih podaj na te krilne igralce si pripraviti priložnost za zadetek."

Seveda pa imajo tudi Švicarji nekaj pomankljivosti: "Izkoristimo lahko predvsem to, da med njihovo zadnjo linijo in pa zvezno vrsto puščajo veliko prostora, to bomo skušali izkoristiti tako, da bodo naši igralci vtekali v ta prazen prostor in poskušali žogo potisniti za hrbet njihove obrambe in tako doseči zadetek. Velika prednost kvaliteta, ki jo imamo, pa je karakter cele ekipe, ki je odličen in katerega so do sedaj že tolikokrat pokazali. Zato verjamem, da lahko pridemo do pozitivnega rezultata," je optimističen Lešnik.

Tekmo na stadionu Metalurga bo vodil Alin Ovidiu Hategan iz Romunije, pomočnika bosta Mathias Klasenius iz Švedske ter Valižan Philip Thomas, v vlogi četrtega sodnika bo Nemec Manuel Grafe.

Tekmo boste lahko v tekstovni obliki v živo spremljali na www.nzs.si.

Tekst: NZS/MK
Foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 12.09.2023 | U19
  Žlogar: Zaključen turnir nam je prinesel veliko dobrih stvari
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnjo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Varovanci Antona Žlogarja so morali tokrat priznati premoč Islandiji. 
 • 09.09.2023 | U19
  Slovenija remizirala z Mehiko
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Z Mehiko so se varovanci Antona Žlogarja kljub vodstvu razšli z neodločenim izidom 1:1. 
 • 06.09.2023 | U19
  Slovenija boljša od Savdske Arabije
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Od Savdske Arabije so bili varovanci Antona Žlogarja boljši s 3:0. V soboto proti Mehiki.
 • 28.08.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za mednarodni turnir
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let bo v sklopu mednarodnega Slovenia Nations Cup 2023 prihodnji mesec v Brežicah in Ljubljani odigrala tri prijateljske tekme. Nasprotniki bodo Savdska Arabija, Mehika in Islandija.
 • 28.03.2023 | U19
  Žlogar: Turnir zapuščamo z dvignjenimi glavami
  Mladinska reprezentanca Slovenije je zaključila elitni krog kvalifikacij za evropsko prventsvo do 19 let. Na zadnjem srečanju je klonila proti Nemčiji.
 • 27.03.2023 | U19
  Žlogar: Dali bomo vse od sebe
  Slovenska mladinska reprezentanca bo jutri odigrala odločilno srečanje proti gostiteljici Nemčiji. Z morebitno zmago se lahko varovanci Žlogarja uvrstijo na zaključni turnir.
 • 25.03.2023 | U19
  Mladinci remizirali tudi v drugo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je drugo tekmo elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo odigrala proti Italiji. Srečanje z zahodnimi sosedi se je končalo brez zadetkov.
 • 24.03.2023 | U19
  Žlogarjevi varovanci v pripravi na obračun z Italijo
  Slovenska mladinska reprezentanca je pred dnevi pričela elitni krog kavlifikacij za preboj na evropsko prvenstvo do 19 let. Jutri mlade reprezentante čaka nov obračun, ko jim bo nasproti stala izbrana vrsta Italije.
 • 22.03.2023 | U19
  Mladinci na prvi tekmi elitnega kroga iztržili remi
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Tekma z Belgijo se je končala brez zadetkov.
 • 21.03.2023 | U19
  Mladinska reprezentanca elitni krog začenja proti Belgiji
  Slovenska mladinska reprezentanca je včeraj odpotovala v Nemčijo, natančneje v Bremen, kjer bo v naslednjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let.

DELI NA