Lendavski poklon nogometu

Z 2. festivalom nogometa so se v Lendavi v mesecu juniju poklonili najbolj priljubljeni igri z žogo. Na igrišču NK Dobrovnik se je predstavilo 300 udeležencev, vse od selekcije U6 pa tja do članov, ki so se pomerili v finalu pokala MNZ Lendava. Nogometno obarvan dan je najboljšim prinesel tudi praktična darila – žoge, ostali pa so uživali v druženju in igri.

Zelenico so sprva zavzele selekcije U6, U8, U10 in U12, kjer so mladi nadebudni nogometaši poleg nogometa pokazali tudi nekaj znanja v spretnostnem poligonu. Tam so svoje moči pomerila tudi dekleta, popoldne pa je sledilo finale pokala MNZ Lendava. Ne glede na tekmovalni naboj, so bili zmagovalci na koncu vsi, ki so se udeležili zdaj že tradicionalnega festivala.

Od 9.30 ure pa vse tja do večera se je v Lendavi igral nogomet. Udeleženci so prejeli majice in priznanja, najhitrejši in najbolj spretni pa so bili nagrajeni z žogo. Za najmlajšimi sta prišli na vrsto še selekciji U16 in U18. Igralci teh dveh kategorij so se predstavili v mešanih ekipah, z namenom druženja in spoznavanja tistih, ki jim je nogomet pri srcu.

Popoldanski del programa je bil namenjen volonterjem, funkcionarjem in amaterskim igralcem 1. MNL, 2. MNL in PNL, ki so merili moči med seboj. Na povabilo organizatorjev se je dogodka udeležila tudi trenerska in sodniška organizacija, ki sta se pomerili v rekreativni tekmi.

Reprezentanca PNL, ki so jo sestavljali klubi MNZ Lendava je z 2:0 premagala reprezentanco klubov 1. in 2. MNL Lendava. Strelca zmagovalne ekipe sta bila Jure Gönc in Erik Lutar. Srečanje med ODNT Lendavo in MDNS Lendavo je odločilo šele izvajanje enajstmetrovk, kjer so s 3:2 slavili prvi. Mladinci NK Nafta so bili z 1:0 boljši od mladincev klubov MNZ Lendava. Ob 17.30 uri je sledilo finale pokala MNZ Lendava za člane, kjer sta se pomerila NK Virs Bistrica in NK Hotiza.

Celodnevno druženje so sklenili s podelitvijo nagrad, priznanj in pokalov, po formalnih podelitvah in slovesnosti pa je sledila pogostitev.

Tekst: NZS
Foto: Ladislav Solarič

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA