20.03.2019 | 2. SNL
Lendavčani napadajo Ptuj

Izvedba 20. kroga 2. SNL bo zaradi reprezentančnih obveznosti nekoliko osiromašena. Enega od najzanimivejših dvobojev konca tedna bo gostil Ptuj, pred kamerami Sportkluba se bodo za nove točke udarili nogometaši Drave in Nafte.

Štajersko-prekmurski spopad lahko označimo za pravcati derbi, čeprav so »kurenti« med zimo močno spremenili svojo zasedbo. Sobotna tekmeca sta se v lanski sezoni vse do zadnjega borila za drugo mesto in nastop v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije, rivalstvo pa ni popustilo niti v letošnjem prvenstvu. Med zimo smo bili priča množičnemu prometu s Ptuja v Lendavo, saj so se v Prekmurje preselili kar štirje nekdanji »kurenti«. Simon Sešlar je pomočnik Franca Fridla, Aleksander Šeliga skrbi za delo z vratarji, vidno vlogo na zelenici pa igrata Rok Pirtovšek in Jaka Bizjak.

Bizjak je na dveh pomladanskih preizkušnjah že dokazal svojo kakovost, saj je ob debiju v dresu Nafte zadel že na tekmi v Goriški Brdih, pred dnevi pa je prispeval tudi enega od štirih zadetkov v beltinški mreži. Napadalec Nafte je z 12 zadetki tretji strelec lige, učinkovitejša sta zgolj Papa Ibou Kebe in Anel Hajrić. Lendavčani so prekmurski derbi dobili s suvereno predstavo in tako ostajajo v igri za vrh lestvice, ki modrim beži za šest točk. Povsem odpisani niso niti Ptujčani, ki za vodilno trojico zaostajajo še za dodatni točki, z zmago pa bi ohranili svoje možnosti.

Lendavnčani so v pomlad zakorakali s štiri točkami, četa Nikole Jaroša je drugi del prvenstva odprla s porazom in zmago. Ptujčani so se po domačem porazu z Rogaško pobrali v Dobu, kjer so slavili po golu Antona Rogine. Posojeni vezist Aluminija spada med najbolj izkušene člene Drave, ki so jo pozimi zapustili številni nosilci igre, Rogina pa je že med pripravljalnim obdobjem nakazal, da bo pomembno orožje ptujske zasedbe.

Septembrski spopad v Lendavi ni dal zmagovalca, okrog 1.200 gledalcev je videlo dva zadetka, vodstva pa so se po golu Vedrana Vinka veselili gostitelji. Ptujčani so izenačili še pred koncem prvega polčasa, ko je v polno meril Mitja Rešek, izid pa se do zadnjega sodniškega žvižga ni več spremenil. 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2020 | 2. SNL
    V Radomljah brez zmagovalca, Gorica poražena v Dobu
    Brežičani so z remijem na Bonifiki poskrbeli za presenečenje kroga, brez zmagovalca pa so se razšli tudi Radomljani in Ravenčani. Koprskega spodrsljaja ni izkoristila Gorica, ki je izgubila v Dobu.
  • 01.09.2018 | 2. SNL
    V Lendavi ponovitev bitke za drugo mesto
    Nafta in Drava sta se spomladi vse do zadnjega kroga borila za drugo mesto. Tekmeca, ki sta v minuli sezoni ustvarila pravo malo rivalstvo, se bosta za nove točke udarila nocoj, spopad pod lendavskimi griči pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na Sportklubu.
  • 29.04.2018 | 2. SNL
    Drava s skalpom Nafte do drugega mesta
    Pristaši Mure so z nestrpnostjo pričakovali nedeljsko popoldne, a bo treba na teoretično potrditev naslova prvaka 2. SNL še nekoliko počakati. V Fazaneriji so točko vknjižili nogometaši Brava, derbi kroga pa je pripadel Ptujčanom.
  • 28.04.2018 | 2. SNL
    Na Ptuju za drugo mesto
    Drugoligaši danes odpirajo spored 26. kroga, pozornost javnosti pa bo pritegnilo tudi zanimivo nedeljsko dogajanje. V najstarejšem slovenskem mestu se bosta pred kamerami Sportkluba udarili tretja in druga ekipa prvenstva, Drava in Nafta. Pred derbijem kroga sta spregovorila Dejan Školnik in Marko Roginić.
  • 13.10.2017 | 2. SNL
    Drava podaljšanje niza napada pri doma neporaženi Nafti
    V 2. SNL se ta konec tedna že podajajo v drugo tretjino tekmovanja. V petkovem večeru bodo 11. krog prvenstva odprli Lendavčani in Ptujčani, ki bodo v Prekmurju in pred kamerami Sportkluba napadli šesto zmago v nizu.

DELI NA