14.04.2010 | A
Legionarji: Dedič v polno

Med slovenskimi reprezentanti, ki si nogometni kruh služijo v tujini, je v minulem tednu v polno zadel edino Zlatko Dedič.  Robert Koren z WBA že praktično v Premier ligi, Cesarjev Grenoble in Šišičeva PAS Giannina izpadata.  

Edini zadetek slovenskih “legionarjev” pretekli vikend – Dedič se je med strelce vpisal še petič v sezoni – pa Bochumu ni prav veliko pomagal.  Po izenačenju, ki ga je domačinom z zadetkom v 32. minuti zagotovil prav slovenski napadalec, so nogometaši HSV dve minuti pred uradnim zaključkom srečanja prišli do zmage.  Dedič, ki je odigral vso tekmo, je bil tudi sicer med boljšimi posamezniki Bochuma.  

Za Kölnom Milivoja Novakoviča in Miša Brečka je pomembna zmaga v boju za obstanek. “Kozlički” so doma z 2:0 odpravili Hoffenheim in se s tem oddaljili od ogrožujočih mest.  Novakovič je igral do 92. minute, Brečko pa povsem do konca tekme.  

Matej Mavrič je s Koblenzom gostoval pri Alemanniji. Tekmeca sta se razšla z 1:1, slovenski branilec pa je odigral vso tekmo.  

Šeliga s Sparto še vedno v nevarnih vodah

Rotterdamska Sparta, za katero brani Aleksander Šeliga, je v 31. krogu nizozemske prve lige gostila Herecles. Rotterdamci so ponovno ostali brez zmage, z novim remijem (1:1) pa ostajajo na nehvaležnem 16. mestu, ki vodi v drugo ligo. Šeliga je proti Hereclesu sicer branil vso tekmo.  

Zato pa ponovno ni dobil priložnosti za nastop Dalibor Stevanovič.  Njegov Vitesse je že v petek visoko (1:4) izgubil proti RKC Waalwijku.   

Šuler in Ljubijankič do točke v zadnji minuti

Belgijski Gent, v katerega dresu se potita kar dva člana slovenske izbrane vrste, je ta vikend gostoval pri Club Bruggu in v izdihljajih tekme prišel do pomembne točke. Marko Šuler je odigral vso tekmo, Zlatan Ljubijankič pa je igro zapustil v 78. minuti.  

Cesar in Grenoble že izpadla


Za Grenoblom je črn vikend. Z izdatnim porazom proti Toulousu (0:4) je klub Boštjana Cesarja, ki tokrat ni kandidiral za nastop, dokončno izgubil možnosti za obstanek v elitni francoski druščini.  

Grenoble izpada v drugo ligo, klub drugega slovenskega reprezentanta na začasnem delu v Franciji, Auxerre Valterja Birse pa je medtem postal eden od kandidatov za naslov prvaka. Minuli vikend je Auxerre v gosteh pri Nancyju odnesel pomembno zmago 1:0.  Birso je trener zamenjal v 71. minuti.  

Koren se vrača med angleško nogometno elito

Kapetan slovenske izbrane vrste bo v naslednji sezoni po vsej verjetnosti brcal v prvi angleški ligi. To je po novi zmagi njegovega West Bromwich Albiona bolj ali manj jasno. WBA je tokrat v gosteh odpravil Doncaster Rovers (3:2) in na drugem mestu drugoligaške konkurence pred prvim zasledovalcem obdržal izdatno prednost. Koren je igral vso tekmo.  

Ilič proti Zenitu s klopi

Moskovska Lokomotiva, ki jo je pred časom okrepil Branko Ilič, je v 5. krogu ruskega prvenstva gostovala pri sanktpeterburškem Zenitu. Lokomotiva je izgubila,  Ilič pa je tekmo spremljal s klopi za rezervne igralce.  

V Izraleu so zaključili s prvenstvom. V zadnjem 30. krogu je Maccabi iz Tel Aviva, za katerega nastopa Andrej Komac, gostoval pri Beitarju v Jeruzalemu.  Komac ni kandidiral za nastop, Maccabi pa je zmagal z 1:0. 

Šišičeva PAS Giannina v drugo grško ligo


V Grčiji je do konca prvoligaške sezone le še en krog, že daj pa je jasno, da si PAS Giannina in naš Mirnes Šišič nista uspela zagotoviti obstanka v ligi. V predzadnjem krogu je Šišičev klub gostoval na Kreti pri Ergotelisu in izgubil z 1:3. Šišič je odigral vso tekmo.  

Z obstankom pa se ne ukvarja Larissa, ki je 90 minut pred koncem tekmovalne sezone gostovala pri Panionisu. Gostje so slavili s kar 3:0, član Larisse Aleksander Radosavljevič pa je tekmo spremljal s klopi.

Na Cipru Anton Žlogar ponovno ni dočakal priložnosti za nastop. Njegova Omonia je doma remizirala z Anorthosisiom, Žlogar je bil ponovno le na klopi.  

Nova zmaga za Udinese in Handanoviča, Jokič s Chievom izgubil

Videmski Udinese si je pet tekem pred koncem letošnje edicije Serie A na gostovanju v Livornu zagotovil pomembno zmago. Videmčani so slavili z 2:0, Samir Handanovič pa je tisti, ki je vseskozi skrbel, da se mreža gostov ni zatresla.  

Jasmin Handanovič je v drugoligaški konkurenci z Mantovo gostil Piacenzo. Končni izid je bil 1:1, Samirjev bratranec pa je branil vso tekmo.

Če se je Sarma veselil, pa Bojan Jokič s Chievom ponovno izgubil. Na Siciliji je bil od Chieva boljši Palermo, naš reprezentant je v igro vstopil v 65. minuti.  

Inter je to pot gostoval v Firencah pri Fiorentini. Vodilno moštvo Serie A je remiziralo z 2:2, Rene Krhin pa tokrat ni bil v postavi.   

Pečniku točka in celotna odigrana tekma

Na Portugalskem je Nacional gostoval pri Navalu in iztržil remi. Moštvi sta se razšli brez zadetkov, slovenski član Nacionala, Nejc Pečnik pa je odigral vso tekmo. Njegov klub se je z novo točko povzpel na osmo mesto. 

Bochum 1:2 HSV 
Dedič je za Bochum odigral vso tekmo, v 32. minuti je zadel za 1:1. 

Köln 2:0 Hoffenheim  
Milivoje Novakovič je za Köln igral do 92. minute, Mišo Brečko vso tekmo.  

Alemannia 1:1 Koblenz 
Matej Mavrič je za Koblenz odigral vso tekmo.  

Sparta 1:1 Herecles 
Aleksander Šeliga je za Herecles branil vso tekmo.   
Vitesse 1:4 RKC Wallwijk 
Dalibor Stevanovič ni kandidiral  za nastop v zasedbi Vitesseja.  

Club Brugge 1:1 Gent 
Marko Šuler je za Gent odigral vso tekmo, Zlatan Ljubijankič je igro zapustil v 78. minuti.  

Toulouse 4:0 Grenoble 
Boštajn Cesar, član Grenobla, zaradi rdečega kartona ni kandidiral za nastop. 

Nancy 0:1 Auxerre 
Valter Birsa je za Auxerre igral do 71. minute.  

Doncaster Rovers 2:3 WBA 
Robert Koren je za WBA igral vso tekmo.  

Zenit 1:0 Lokomotiva Moskva 
Branko Ilič je tekmo spremljal s klopi Lokomotive.  

Beitar Jeruzalem 1:0 Maccabi Tel Aviv 
Andrej Komac ni kandidiral za nastop v vrstah Maccabija.  

Panionios 0:3 Larissa  
Aleksander Radosavljevič je tekmo spremljal s klopi Larisse.  

Ergotelis 3:1 Giannina 
Mirnes Šišič je odigral za Giannino vso tekmo.  

Omonia 1:1 Anorthosis 
Anton Žlogar je tekmo spremljal s klopi Omonie.  

Livorno 0:2 Udinese 
Samir Handanovič je za Udinese branil vso tekmo.  

Palermo 3:1 Chievo  
Bojan Jokič je na zelenico v dresu Chieva pritekel v 65. minuti.  

Fiorentina 2:2 Inter 
Rene Krhin ni kandidiral za nastop v moštvu Interja.

Mantova 1:1 Piacenza 
Jasmin Handanovič je za Mantovo branil vso tekmo.

Naval 0:0 Nacional 
Nejc Pečnik je za Nacional odigral vso tekmo.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Drago Wernig - TAKA

{{ChunkLikeIt}}

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA