22.01.2019 | B
Lazarević: Priložnost za dokazovanje

Reprezentanca Slovenije je v ponedeljek opravila dva treninga, selektor Kek je prvo polovico priprav zaključil z dvema treningoma, medtem ko si je Igor Benedejčič v živo ogledal tekmo slovenskih nasprotnikov.

Ponedeljkov dopoldanski trening je bil v večjem delu namenjen pridobivanju moči, igralce je skozi različne postaje vodil trener za telesno pripravljenost, Luka Brkljača. V drugem je sledil še taktični del, za zaključek pa so igralci dobili še nekaj minut proste igre na majhnem prostoru, v vlogi sodnika pa je bil kar selektor Kek. V modri ekipi so bili Vidmar, Petrović, Dobrovoljc, Klemenčič, Šturm, Vrhovec, Gnezda Čerin, Črnic, Lazarević, Mlakar in Sirk, v oranžni pa Sorčan/Janžekovič, Klinar, Korun, Delamea Mlinar, Sikošek, Vetrih, Dervišević, Hotić, Požeg Vancaš, Zahović in Vombergar.

»Intenzivnost je bila na višjem nivoju, kar je normalno za ta del priprav. V naslednjih dneh nas čaka en trening na dan, da bomo čim boljši za Kitajce,« je po četrtem treningu v La Cali povedal Matic Črnic. Mariborčan, ki nosi dres Olimpije, je s Kekom nazadnje sodeloval pri Rijeki, vpoklica v reprezentanco pa je bil vesel. »Vsak vpoklic v reprezentanco zame predstavlja čast. Na koncu pa je od vsakega posameznika odvisno, koliko bo dal od sebe in v kakšni luči se bo predstavil selektorju. S selektorjem sem sodeloval dve leti v Rijeki in je trener, ki na treningih želi disciplino, hiter pretok žoge in želi gole. To vedno ponavlja na treningih, da želi videti gole, saj se nogomet na koncu koncev zaradi njih nogomet tudi igra.«

Črnic, ki je v letošnji sezoni povratnik na slovenska prvoligaška igrišča, je za Olimpijo zbral 702 minuti v prvenstvu in 104 minute v pokalu. »Vrnil sem se v Slovenijo in pred mano je bilo spet obdobje prilagajanja na novo sredino, ko sem se z delom poskušal pokazati novemu trenerju. Zdaj smo v obdobju, ko se pripravljamo na nadaljevanje sezone in so noge nekoliko težke. Pomembno je, da se dobro pripravimo, igramo od tekme do tekme in poskušamo nadoknaditi devet točk zaostanka za Mariborom.«

Povratnik na slovenske prvoligaške stadione in v reprezentanco je tudi Dejan Lazarević, ki je v preteklosti že igral za člansko reprezentanco. Po letih v tujini se je v začetku sezone vrnil v Domžale. »V Domžalah sem zelo zadovoljen. Na začetku se je poznalo, da nisem opravil priprav v klubu, a sem kasneje ujel ritem. Zdaj je pred nami glavni del, ko se moramo dobro pripraviti na nadaljevanje sezone. Fizično se počutim zelo dobro, a pripravljenost moram sedaj nadgrajevati, da bom v optimalni pripravljenosti ob začetku prvenstva.«

Lazarević je za slovensko reprezentanco igral pri Slaviši Stojanoviću in Srečku Katancu, nastopil je tudi na znameniti tekmi v La Plati proti Argenitini, ko je v 46. minuti zamenjal Andraža Kirma. Zdaj ga čaka novo dokazovanje, da po poškodbi in povratku v slovensko ligo Matjaža Keka prepriča tudi, da bo o krilnem nogometašu začel razmišljati kot možnosti za A reprezentanco. »Tekma s Kitajsko je lepa priložnost, da se dokažemo. Nekateri smo bili že člani reprezentnace v preteklosti, nekateri so prvič, a vsi imamo isti  cilj. Da se dokažemo, da premagamo Kitajsko. Zdaj je odvisno od nas igralcev, da informacije, ki jih dobimo na treningih, poskušamo prenesti tudi na igrišče.«

In kako se počuti v Španiji? »Treningi so zelo dobri in niti niso preveč naporni. Vsi smo skoncentrirani, atmosfera je dobra. Selektor pričakuje, da smo z glavo na treningu in da iz sebe iztisnemo svoj maksimum, ter da izpolnjujemo njegove zahteve na igrišču. Mislim, da smo na dobri poti, da vedno bolj razumemo principe, ki jih želi videti v igri in verjamem, da bomo za tekmo s Kitajsko dobro pripravljeni,« o pričakovanjih, ki jih ima do reprezentantov Kek pove Lazarević. 

V naslednjih dneh, ko bo reprezentanca trenirala enkrat, bo na vrsti tudi analiza nasprotnika, potem ko si je Kitajce v Gibraltarju v živo ogledal trener Igor Benedejčič. Kitajci so odigrali z ekipo ruskega Krasnodarja. Kitajci so prvi polčas dobili z 1:0, Krasnodar pa je v drugem polčasu po številnih menjavah obrnil rezultat in slavil z 1:2.

Tekma med Slovenijo in Kitajsko do 25 let bo v Marbelli na sporedu v četrtek ob 17. uri, z neposrednim prenosom na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, Facebook strani NZS in YouTube kanalu NZS.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

  • 24.01.2019 | B
    Remi s Kitajsko
    Slovenska nogometna reprezentanca, sestavljena po večini z igralci iz Prve lige Telekom Slovenije, je na prijateljski tekmi, prvi v novem selektorskem mandatu Matjaža Keka, v Marbelli igrala neodločeno 2:2 (1:1) proti kitajski selekcijo do 25 let.
  • 23.01.2019 | B
    Kek: Vsi na treningih so pokazali voljo in strašen motiv za dokazovanje
    Slovenska nogometna reprezentanca, sestavljena v veliki večini iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, se v La Cali pripravlja na četrtkovo prijateljsko tekmo v Marbelli proti kitajski selekciji do 25 let. Selektor Matjaž Kek je zadovoljen s pogoji in z motiviranostjo vpoklicanih nogometašev.
  • 20.01.2019 | B
    Slovenska izbrana vrsta, sestavljena v veliki večini iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, se v bližini španske Marbelle v kraju La Cala, pospešeno pripravlja na četrtkovo prijateljsko tekmo s Kitajsko U25.
  • 19.01.2019 | B
    Slovenci trenirali v La Cali, Gnezda Čerin in Korun počaščena ob vpoklicu
    Slovenska reprezentanca je v soboto prispela v Španijo ter opravila prvi trening v okviru kompleksa La Cala, kjer se bodo varovanci Matjaža Keka pripravljali na tekmo s Kitajsko. 
  • 18.01.2019 | B
    Reprezentanco na Brdu obiskal Mijatović
    Slovenska izbrana vrsta se je nocoj zbrala na Brdu pri Kranju, od koder se bo v zgodnjih jutranjih urah odpravila proti Španiji, kjer bo opravila priprave in v četrtek odigrala prijateljsko tekmo proti Kitajski U25. Matjaža Keka in njegove izbrance je na zboru pozdravil tudi predsednik NZS, Radenko Mijatović.
  • 11.01.2019 | B
    Matjaž Kek objavil seznam za tekmo s Kitajsko
    Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek bo konec meseca vodil svojo prvo tekmo v novem mandatu. V Marbelli se bo slovenska reprezentanca, sestavljena večinoma iz nogometašev, ki igrajo v slovenskih klubih, pomerila s kitajsko izbrano vrsto do 25 let. Selektor Matjaž Kek je danes objavil seznam triindvajsetih igralcev, med katerimi bo iskal tudi nove moči za reprezentanco.
  • 14.01.2017 | B
    V domovino s pozitivnimi vtisi
    Reprezentančna zasedba se je nekaj ur po prepričljivi zmagi nad Finsko odpravila proti Sloveniji in danes zjutraj že pristala na slovenskih tleh. Tako kot selektor Srečko Katanec, so bili tudi reprezentanti zadovoljni s prikazano igro, v domovino pa so se vrnili s pozitivnimi vtisi.
  • 13.01.2017 | B
    Slovenija boljša od Finske
    Slovenska B reprezentanca je v Abu Dhabiju odigrala drugo prijateljsko srečanje. Naši fantje so po remiju s Savdsko Arabijo premagali Finsko z 2:0, potem ko sta zadela Rok Kronaveter in Gaber Dobrovoljc.
  • 12.01.2017 | B
    Reprezentanca opravila zadnji trening, jutri s Finsko
    Reprezentanco B v petek ob 16. uri čaka še druga prijateljska tekma, v Abu Dabiju jim bodo nasproti stali Finci. Po včerajšnjem obisku Dubaja je bil četrtek znova namenjen treningu, še zadnjemu na tleh Združenih arabskih emiratov.

DELI NA