25.03.2014 | Ženska A
LEGIONARKE: Zmaga za avstrijski in finski dvojec, Golobova devetič

V Avstriji se je med strelke na uvodu v spomladanski del sezone vnovič vpisala Natalija Golob, ki je prispevala gol (že 9. v sezoni) na slovenskem derbiju FC Feldkirchen/SV Magdalensberg – DFC Leoben. Domače barve je 90 minut branila Jasmina Skalič. Tekma se je končala brez zmagovalca (3:3).

Novo zmago je na Madžarskem vknjižil Ferencvarosi Torna Club, kjer je Manja Benak odigrala vseh 90 minut. Prvih treh točk se je veselil tudi dvojec Kaja Jerina - Ines Špelič, ki sta začeli z igranjem v prvi finski ligi. Na gostovanju so bili s 4:2 boljši od ekipe NiceFutis.

V prvi avstrijski ligi sta uspešno debitirali tudi Katja Nežmah in Martina Potrč. Po 90 minut sta prispevali k minimalni zmagi v gosteh (USC Landhaus – McDonalds LUV Graz 0:1).

Italijanski Eurospin Torres Kristine Erman v četrtfinalu lige prvakinj ni bil kos nemškemu Potsdamu, 0:8 je bilo na koncu.

Igralka

Tekma

Izkupiček
Anja Milenkovič
(Sturm)
Sturm – NÖSV Neulengbach Pfl. Beer 1:2 (18.3.) Igrala 90 minut.
Urška Žganec
(Sturm)
Sturm – NÖSV Neulengbach Pfl. Beer 1:2 (18.3) Igrala 90 minut.
Kristina Erman
(Eurospin Torres)
Torres – Potsdan 0:8 (liga prvakinj) Ni bila v ekipi.
Lucija Mori
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – SKV Altenmarkt 0:3

Branila 90 minut.
Lucija Grad
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – SKV Altenmarkt 0:3

Igrala 90 minut.
Kaja Eržen
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – SKV Altenmarkt 0:3

Igrala 90 minut.
Martina Potrč
(McDonalds Luv Graz)

USC Landhaus – McDonalds LUV Graz 0:1

Igrala 90 minut.
Katja Nežmah
(McDonalds Luv Graz)

USC Landhaus – McDonalds LUV Graz 0:1

Igrala do 90. minute.
Natalija Golob
(DFC Leoben)

FC Feldkirchen/SV Magdalensberg – DFC Leoben 3:3

Igrala 90 minut in dosegla
gol.
Jasmina Skalič
(FC Feldkirchen/SV Magdalensberg)

FC Feldkirchen/SV Magdalensberg – DFC Leoben 3:3

Igrala 90 minut.
Manja Benak
(Ferencvarosi Torna Club)
1. FC Femina - Ferencvarosi Torna Club 1:1 Igrala 90 minut.
Ines Špelič
(Merilappi United)
NiceFutis – Merilappi United 2:4 Igrala do 90. minute.
Kaja Jerina
(Merilappi United)
NiceFutis – Merilappi United
2:4
Igrala 90 minut.
Pamela Begić
(Florida University)
Konec sezone

/

Dominika Čonč
(UTM)
Konec sezone

/

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2021 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z najboljšimi na svetu
  Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za gostje, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Proti Franciji izkoristiti, kar se ponudi
  S tekmo proti Franciji, 5. reprezentanco s Fifine lestvice, Slovenija v murskosoboški Fazaneriji nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Tekma se začne ob 21. uri, ekipi pa prihajata na tekmo 2. kroga s polnim izkupičkom z obračuna 1. kroga.
 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.

DELI NA