14.05.2015 | Ženska A
LEGIONARKE: Slovenki do naslova, Erženova med strelkami

Slovenski legionarki Mateja Zver in Eva Vamberger (tokrat je branila celo tekmo) se v Avstriji veselita naslova državnega prvaka. Njun klub FSK Simacek St. Pölten-Spratzern si je naslov zagotovil že v 15. krogu (ekipa je nanizala 14 zmag v 15 tekmah), potem ko so doma s 4:1 odpravili ASK Erlaa McDonalds. To je sploh prvi naslov za to ekipo, ki bo 4. junija lovila še pokalni naslov, na poti ji bo stal NÖSV Neulengbach Pflegeheim Beer.

Slovenski derbi LUV-u

V 15. krogu prve avstrijske lige je bil na sporedu tudi slovenski derbi, ki je pripadel LUV Grazu (Anisa Rola, Katja Nežmah, Natalija Golob), ki je v mestnem derbiju z 2:1 premagal Sturm. LUV ima 23 točk na 5. mestu, vodi ga slovenski trener Boris Ljubič, dve točki več pa ima na 3. poziciji Sturm Anje Milenkovič in Urške Žganec.

15. gol Erženove

Carinthians Soccer Women se je v drugi avstrijski ligi vnovič zavihtel na 1. mesto. Tokrat so Beljačanke s 4:0 odpravile Landhaus. S 15. zadetkom je k zmagi prispevala tudi Kaja Eržen.

Benakova v lovu na naslov

Na Madžarskem se Ferencvaros Manje Benak drži na 1. mestu, v Italiji pa bo Riviera di Romagna Kristine Erman sezono sklenila na sredi lestvice, Bari Ines Špelič pa je obsojen na izpad.

Igralka

Tekma

Izkupiček
Mateja Zver
(FSK Simacek St. Pölten-Spratzern)
FSK Simacek St. Pölten-Spratzern – ASK Erlaa McDonalds 4:1

Igrala 90 minut.

Anja Milenkovič
(Sturm)
LUV-Graz – Sturm 2:1

Igrala 90 minut.

Urška Žganec
(Sturm)
LUV-Graz – Sturm 2:1 Ni bila v ekipi.
Anisa Rola
(LUV-Graz)
LUV-Graz – Sturm 2:1 Igrala 90 minut.
Katja Nežmah
(LUV-Graz)
LUV-Graz – Sturm 2:1

Igrala od 73. minute.

Natalija Golob
(LUV-Graz)

LUV-Graz – Sturm 2:1 Igrala do 73. minute.
Eva Vamberger
(FSK Simacek St. Pölten-Spratzern)

FSK Simacek St. Pölten-Spratzern - ASK Erlaa McDonalds 4:1

Igrala 90 minut.
Lucija Mori
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – Landhaus 4:0

Igrala 70 minut.
Nastja Kavčič
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – Landhaus 4:0

Igrala od 76. minute.
Lucija Grad
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – Landhaus 4:0

Igrala 90 minut.
Kaja Eržen
(Carinthians Soccer Women)
Carinthians Soccer Women –Landhaus 4:0 Igrala 90 minut in dosegla gol.
Lara Ivanuša
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – Landhaus 4:0

Poškodovana.
Kristina Erman
(Riviera di Romagna)

Riviera di Romagna – Tavagnaco 2:1

Ni bila v ekipi.
Ines Špelič
(Pink Sport Time)
Mozzanica – Pink Sport Time 3:0 Igrala je 90 minut.
Manja Benak
(Ferencvarosi Torna Club)

Astra Hungary –  Ferencvarosi Torna Club 2:4

Podatek ni na voljo.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.07.2021 | Ženska A
  Reprezentančni trojec v nove sredine
  Pamela Begič zapušča Španijo, kariero bo nadaljevala v Sloveniji, Tina Marolt se seli iz Švice na Islandijo, Sara Ketiš pa iz Italije v Španijo.
 • 20.07.2021 | Ženska A
  Iz Milana v Valencio
  »Zelo sem vesela in ponosna, da sem se vrnila v Španijo in podpisala za tako velik klub, kot je Valencia CF. Hvala klubu za zaupanje in priložnost. Liga v Španiji zelo raste, zato bo sezona zelo zanimiva. Resnično želim igrati in zmagati in naredil bom vse, da ekipi pomagam doseči cilje,« je Dominika strnila svoje misli za klubsko spletno stran.
 • 09.07.2021 | Ženska A
  Iz Rome v Napoli
  Slovenska reprezentantka Kaja Eržen bo svojo kariero nadaljevala v Italiji. Po dveh sezonah v Romi se seli v Napoli, ki je danes razkril, da ga bo okrepila naša reprezentantka.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  Po slabšem začetku do zmage proti sosedam
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Krškem igrala prijateljsko tekmo s Hrvaško in zmagala s 4:1 (2:1). To je bila zadnja tekma pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  V pričakovanju tekme s Hrvaško
  Še nekaj ure nas loči do tekme Slovenije in Hrvaške v Krškem, kjer bosta ženski članski reprezentanci s tekmo sklenili sezono 2020/2021. Tekmo bomo ljubitelji nogometa lahko spremljali v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  Sezono želijo zaključiti z zmago
  „Že dolgo nismo igrali proti njim, dobro smo jih analizirali in se pripravili, da gremo danes po zmago, da tako zaključimo sezono,“ je jasna naša napadalka Lara Prašnikar, ki ob tem pohvali delo v minulih dneh, hkrati pa izpostavi pomen zdrave konkurence v reprezentanci. 
 • 11.06.2021 | Ženska A
  Proti Hrvaški pokazati še več kot proti Slovaški
  Pred žensko reprezentanco je še zadnji test sezone. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo jutri ob 20. uri pomerile s Hrvaško. Tekme se veseli tudi Mateja Zver, kapetanka izbrane vrste, za katero je izjemna sezona v Avstriji, kjer je osvojila dvojno krono.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Selektor hvali igralke in pogleduje v soboto
  Ženska članska reprezentanca od ponedeljka trenira v Brežicah, kjer se pripravlja na zadnjo reprezentančno tekmo sezone 2020/2021. V soboto, 12. junija, se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile s Hrvaško. Tekma bo ob 20. uri v Krškem, ogledati pa si jo bo moč v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Uspešno za Kristino Erman in Tino Marolt
  S prvenstvom so sklenili v Nemčiji. V prvi ligi je Turbine Potsdam po zaostanku 0:2 remiziral doma proti Essnu. Zala Meršnik in Sara Agrež sta igrali vseh 90 minut. Tudi Lara Prašnikar je dobila 90 minut ob porazu Eintrachta proti Bayernu (0:5). Celo tekmo pa je v 2. ligi odigrala tudi Adrijana Mori.
 • 07.06.2021 | Ženska A
  Danes testi, v soboto proti Hrvaški
  Danes se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki bo sezono sklenila v soboto, 12. junija, ko se bo v Krškem pomerila s Hrvaško. Srečanje bo na ogled tudi na Sportklubu.

DELI NA