14.05.2015 | Ženska A
LEGIONARKE: Slovenki do naslova, Erženova med strelkami

Slovenski legionarki Mateja Zver in Eva Vamberger (tokrat je branila celo tekmo) se v Avstriji veselita naslova državnega prvaka. Njun klub FSK Simacek St. Pölten-Spratzern si je naslov zagotovil že v 15. krogu (ekipa je nanizala 14 zmag v 15 tekmah), potem ko so doma s 4:1 odpravili ASK Erlaa McDonalds. To je sploh prvi naslov za to ekipo, ki bo 4. junija lovila še pokalni naslov, na poti ji bo stal NÖSV Neulengbach Pflegeheim Beer.

Slovenski derbi LUV-u

V 15. krogu prve avstrijske lige je bil na sporedu tudi slovenski derbi, ki je pripadel LUV Grazu (Anisa Rola, Katja Nežmah, Natalija Golob), ki je v mestnem derbiju z 2:1 premagal Sturm. LUV ima 23 točk na 5. mestu, vodi ga slovenski trener Boris Ljubič, dve točki več pa ima na 3. poziciji Sturm Anje Milenkovič in Urške Žganec.

15. gol Erženove

Carinthians Soccer Women se je v drugi avstrijski ligi vnovič zavihtel na 1. mesto. Tokrat so Beljačanke s 4:0 odpravile Landhaus. S 15. zadetkom je k zmagi prispevala tudi Kaja Eržen.

Benakova v lovu na naslov

Na Madžarskem se Ferencvaros Manje Benak drži na 1. mestu, v Italiji pa bo Riviera di Romagna Kristine Erman sezono sklenila na sredi lestvice, Bari Ines Špelič pa je obsojen na izpad.

Igralka

Tekma

Izkupiček
Mateja Zver
(FSK Simacek St. Pölten-Spratzern)
FSK Simacek St. Pölten-Spratzern – ASK Erlaa McDonalds 4:1

Igrala 90 minut.

Anja Milenkovič
(Sturm)
LUV-Graz – Sturm 2:1

Igrala 90 minut.

Urška Žganec
(Sturm)
LUV-Graz – Sturm 2:1 Ni bila v ekipi.
Anisa Rola
(LUV-Graz)
LUV-Graz – Sturm 2:1 Igrala 90 minut.
Katja Nežmah
(LUV-Graz)
LUV-Graz – Sturm 2:1

Igrala od 73. minute.

Natalija Golob
(LUV-Graz)

LUV-Graz – Sturm 2:1 Igrala do 73. minute.
Eva Vamberger
(FSK Simacek St. Pölten-Spratzern)

FSK Simacek St. Pölten-Spratzern - ASK Erlaa McDonalds 4:1

Igrala 90 minut.
Lucija Mori
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – Landhaus 4:0

Igrala 70 minut.
Nastja Kavčič
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – Landhaus 4:0

Igrala od 76. minute.
Lucija Grad
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – Landhaus 4:0

Igrala 90 minut.
Kaja Eržen
(Carinthians Soccer Women)
Carinthians Soccer Women –Landhaus 4:0 Igrala 90 minut in dosegla gol.
Lara Ivanuša
(Carinthians Soccer Women)

Carinthians Soccer Women – Landhaus 4:0

Poškodovana.
Kristina Erman
(Riviera di Romagna)

Riviera di Romagna – Tavagnaco 2:1

Ni bila v ekipi.
Ines Špelič
(Pink Sport Time)
Mozzanica – Pink Sport Time 3:0 Igrala je 90 minut.
Manja Benak
(Ferencvarosi Torna Club)

Astra Hungary –  Ferencvarosi Torna Club 2:4

Podatek ni na voljo.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2021 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z najboljšimi na svetu
  Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za gostje, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Proti Franciji izkoristiti, kar se ponudi
  S tekmo proti Franciji, 5. reprezentanco s Fifine lestvice, Slovenija v murskosoboški Fazaneriji nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Tekma se začne ob 21. uri, ekipi pa prihajata na tekmo 2. kroga s polnim izkupičkom z obračuna 1. kroga.
 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.

DELI NA