08.09.2015 | Ženska A
LEGIONARKE: Mateja Zver načela trdožive Beljačanke

Največ razlogov za veselje po minulem vikendu ima legionarka  Mateja Zver. Njen klub FSK Simacek St. Pölten-Spratzern se je še utrdil na vrhu prvenstvene lestvice v Avstriji. Tudi po zaslugi kapetanke slovenske reprezentance, ki je dosegla enega od dveh golov za domačo zmago (2:0) proti Carinthiansu. V taboru poraženih Beljačank je zaigrala Lucija Grad.

Usodnih 14 minut

Precej slabše se je pisalo LUV Grazu, ki je po treh tekmah brez poraza, tokrat klonil (2:1) proti Landhausu. Z morebitno zmago bi se Gračanke usidrale tik po vrhom. Po porazu so padle na 6. mesto. V ekipi slovenskega trenerja Borisa Ljubiča je zaigral naš pentet igralk - Anisa Rola, Natalija Golob, Anja Milenkovič, Manja Benak, Urška Žganec. Landhaus je do zmage prišel po preobratu med 67. in 80. minuto, ko je dosegel dva gola ter spreobrnil gostujočo prednost v svojo zmago.

Brez slovenske zmage

Na Nizozemskem so bile igrane le tri tekme 3. kroga. Twente legionarke Kristine Erman bo v petek gostoval pri Eindhovnu, V ZDA Pamele Begić in Tine Marolt ni bilo v ekipah, ki nastopata v ameriški študentski ligi. Sara Ketiš pa je s soigralkami klonila na gostovanju, za poraženo zasedbo je igrala 76 minut.

Igralka

Tekma

Izkupiček
Mateja Zver
(FSK Simacek St. Pölten-Spratzern)
FSK Simacek St. Pölten-Spratzern – Carinthians 2:0

Igrala do 70 minute.

Eva Vamberger
(Neulengbach)
Neulegenbach – Südburgenland 2:0

Na klopi za rezervne igralke.

Urška Žganec
(LUV-Graz)
USC Landhaus – LUV-Graz 2:1 Igrala 90 minut.
Anisa Rola
(LUV-Graz)
USC Landhaus – LUV-Graz 2:1 Igrala 90 minut.
Katja Nežmah
(LUV-Graz)
USC Landhaus – LUV-Graz 2:1

Ni bila v postavi ekipe.

Natalija Golob
(LUV-Graz)

USC Landhaus – LUV-Graz 2:1 Igrala 90 minut in dosegla gol.
Anja Milenkovič
(LUV-Graz)

USC Landhaus – LUV-Graz 2:1

Igrala 90 minut.
Manja Benak
(LUV-Graz)

USC Landhaus – LUV-Graz 2:1

Igrala 90 minut.
Kaja Eržen
(Luv Graz)

USC Landhaus – LUV-Graz 2:1

Poškodovana.
Lucija Grad
(Carinthians Soccer Women)

FSK Simacek St. Pölten-Spratzern – Carinthians 2:0

Igrala 90 minut.
Lara Ivanuša
(Carinthians Soccer Women)

FSK Simacek St. Pölten-Spratzern - Carinthians 2:0

Poškodovana.
Kristina Erman
(Twente)

PSV Eindhoven – Twente (11.9.)

/
Pamela Begić
(Florida)
Florida – Oklahoma State 3:2 Ni bila v postavi.
Tina Marolt
(Louisville)
Kentucky – Louisville 1:0 Ni bila v postavi.

Sara Ketiš
(Tennessee at Martin)

UMKC - UTM 4:1

Igrala 76 minut.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.06.2021 | Ženska A
  Po slabšem začetku do zmage proti sosedam
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Krškem igrala prijateljsko tekmo s Hrvaško in zmagala s 4:1 (2:1). To je bila zadnja tekma pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  V pričakovanju tekme s Hrvaško
  Še nekaj ure nas loči do tekme Slovenije in Hrvaške v Krškem, kjer bosta ženski članski reprezentanci s tekmo sklenili sezono 2020/2021. Tekmo bomo ljubitelji nogometa lahko spremljali v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  Sezono želijo zaključiti z zmago
  „Že dolgo nismo igrali proti njim, dobro smo jih analizirali in se pripravili, da gremo danes po zmago, da tako zaključimo sezono,“ je jasna naša napadalka Lara Prašnikar, ki ob tem pohvali delo v minulih dneh, hkrati pa izpostavi pomen zdrave konkurence v reprezentanci. 
 • 11.06.2021 | Ženska A
  Proti Hrvaški pokazati še več kot proti Slovaški
  Pred žensko reprezentanco je še zadnji test sezone. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo jutri ob 20. uri pomerile s Hrvaško. Tekme se veseli tudi Mateja Zver, kapetanka izbrane vrste, za katero je izjemna sezona v Avstriji, kjer je osvojila dvojno krono.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Selektor hvali igralke in pogleduje v soboto
  Ženska članska reprezentanca od ponedeljka trenira v Brežicah, kjer se pripravlja na zadnjo reprezentančno tekmo sezone 2020/2021. V soboto, 12. junija, se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile s Hrvaško. Tekma bo ob 20. uri v Krškem, ogledati pa si jo bo moč v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Uspešno za Kristino Erman in Tino Marolt
  S prvenstvom so sklenili v Nemčiji. V prvi ligi je Turbine Potsdam po zaostanku 0:2 remiziral doma proti Essnu. Zala Meršnik in Sara Agrež sta igrali vseh 90 minut. Tudi Lara Prašnikar je dobila 90 minut ob porazu Eintrachta proti Bayernu (0:5). Celo tekmo pa je v 2. ligi odigrala tudi Adrijana Mori.
 • 07.06.2021 | Ženska A
  Danes testi, v soboto proti Hrvaški
  Danes se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki bo sezono sklenila v soboto, 12. junija, ko se bo v Krškem pomerila s Hrvaško. Srečanje bo na ogled tudi na Sportklubu.
 • 02.06.2021 | Ženska A
  Lovoriki za Kajo Eržen in Laro Ivanuša
  Krasen debi pa je v novem klubu na Islandiji doživela Kristina Erman. Vseh 90 minut je nosila dres svoje nove ekipe IBV, ki je z 2:1 napredovala med osem najboljših v pokalu, kjer jo 25.6. čaka domači obračun z vrsto Valurja.
 • 26.05.2021 | Ženska A
  Hrvaška zadnji test pred kvalifikacijami
  Izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Borut Jarc, se bo zbrala 7. junija, 12. junija jo v Krškem čaka prijateljska tekma proti Hrvaški. To bo zadnji test pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023.
 • 19.05.2021 | Ženska A
  Slovenski derbi Potsdamu, Mateja Zver ostaja v Avstriji
  Turbine Potsdam je doma z 2:1 premagal Eintracht. Zmagi sta se tako veselili Sara Agrež (igrala celo tekmo, v 92. minuti dobila rumeni karton) ter golmanka Zala Meršnik, ki pa je ostala na klopi za rezerve. Povedle so domačinke, tekla je 16. minuta. Eintracht je izenačil v 40. minuti, za edini gol gostij je podala naša reprezentantka Lara Prašnikar.

DELI NA

0