11.06.2014 | Ženska A
LEGIONARKE: Ermanova vnovič korak do naslova, graški ekipi obstali

S tekmami minulega vikenda je tudi uradno konec sezone za večino slovenskih igralk na tujem. V tekmovalnem ritmu ostaja le dvojec na Finskem.

Na severu na 4. mestu

Ines Špelič in Kaja Jerina sta to pot gostovali pri drugouvrščeni ekipi lige Honki in priznali premoč, 1:0 je bilo za domačinke. Jerina je igrala celo tekmo, Špeličeva je odšla na klop v 51. minuti. Njuna ekipa ostaja na 4. mestu finskega državnega prvenstva.

Pokalna in državna podprvakinja

S finalom pokala, pred tem je zasedla 2. mesto v DP Italije, je sezono sklenila tudi Kristina Erman. V finalu pokala je njena ekipa Eurospin Torres s 3:2 klonila proti Tavagnaccu. Ermanova ni vstopila v igro, ostala je na klopi za rezervne igralke.

Sturm in Graz obstala

S porazom v mestnem derbiju je bilo konec sezone tudi za Sturm Anje Milenkovič in Urške Žganec. 0:3 je bilo za McDonalds Luv Graz, kjer igrata Martina Potrč in Katja Nežmah. Slednje v ekipi to pot ni bilo.

Milenkovičeva in Žgančeva sta si v 76. minuti prislužili rumen karton. Sturm je prvenstvo končal na 8., Luv Graz pa na 9. mestu. Iz tekmovanje se poslavlja Carinthians Soccer Women, kjer so v zadnji sezoni igrale Lucija Mori, Lucija Grad, Kaja Eržen in Lara Ivanuša. Na sobotnem obračunu proti NÖSV Neulengbachu sta bili v ekipi Morijeva in Gradova, zasedba pa je vknjižila poraz (0:3).

17 golov Golobove

Končalo se je tudi prvenstvo v 2. avstrijski ligi. Leoben Natalije Golob je pristal na 5., Feldkirchen Jasmine Skalič pa na 10. mestu. Obe ekipi sta obstali v ligi. Še posebej se je izkazala Golobova, ki je prvenstvo sklenila s 17 zadetki v 18 tekmah.

Danes zbor reprezentance

Počitka za igralke/reprezentantke ne bo, saj se danes zbere reprezentanca, ki jo čaka v soboto, 14.6., ob 17.30 v Domžalah tekma kvalifikacij za SP 2015. V goste nam prihaja Rusija.

Igralka

Tekma

Izkupiček
Anja Milenkovič
(Sturm)
Sturm – McDonalds Luv Graz 0:3 Igrala 90 minut in prejela rumen karton.
Urška Žganec
(Sturm)
Sturm – McDonalds Luv Graz 0:3 Igrala 90 minut in prejela rumen karton.
Kristina Erman
(Eurospin Torres)
Tavagnacco – Eurospin Torres 3:2
Ni vstopila v igro.
Lucija Mori
(Carinthians Soccer Women)

NÖSV Neulengbach – Carinthians Soccer Women 3:0

Igrala 90 minut.
Lucija Grad
(Carinthians Soccer Women)

NÖSV Neulengbach – Carinthians Soccer Women 3:0

Igrala 90 minut.
Kaja Eržen
(Carinthians Soccer Women)

NÖSV Neulengbach – Carinthians Soccer Women 3:0

Ni bila v postavi.
Lara Ivanuša
(Carinthians Soccer Women)

NÖSV Neulengbach – Carinthians Soccer Women 3:0

Ni bila v postavi.
Martina Potrč
(McDonalds Luv Graz)

Sturm – McDonalds Luv Graz 0:3

Igrala 90 minut.
Katja Nežmah
(McDonalds Luv Graz)

Sturm – McDonalds Luv Graz 0:3

Ni bila v postavi.
Natalija Golob
(DFC Leoben)

DFC Leoben – FSK Simacek 0:10

Igrala 90 minut.
Jasmina Skalič
(FC Feldkirchen/SV Magdalensberg)

FC Feldkirchen/SV Magdalensberg – Erlaa 0:8 

Igrala 45 minut.
Manja Benak
(Ferencvarosi Torna Club)

Konec sezone

/
Ines Špelič
(Merilappi United)
Honka – Merilappi United 1:0 Igrala do 51. minute in prejela rumen karton.
Kaja Jerina
(Merilappi United)
Honka – Merilappi United 1:0 Igrala 90 minut.

Pamela Begić
(Florida University)
Konec sezone

/

Dominika Čonč
(UTM)
Konec sezone

/

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2021 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z najboljšimi na svetu
  Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za gostje, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Proti Franciji izkoristiti, kar se ponudi
  S tekmo proti Franciji, 5. reprezentanco s Fifine lestvice, Slovenija v murskosoboški Fazaneriji nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Tekma se začne ob 21. uri, ekipi pa prihajata na tekmo 2. kroga s polnim izkupičkom z obračuna 1. kroga.
 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.

DELI NA