05.10.2020 | A
Kurtić zadel za zmago Parme, Tijanić na vrh poljske lige

Za reprezentanti Slovenije je zanimiv teden, ki je postregel z petimi zadetki in pomembnimi zmagami. Jasmin Kurtić je zadel za zmago Parme, Robert Berić je strelski niz podaljšal na pet tekem, gola pa sta se razveselila tudi Benjamin Verbič in David Tijanić, novinec na tokratnem seznamu.

Jasmin Kurtić je z golom v 24. sekundi tekme odločil obračun Parme in Verone. Belokranjec in soigralci so se po dveh porazih razveselili prve zmage. Junak Parme je igral do 74. minute. Atalanta je brez Josipa Iličića premagala Cagliari, Vida Belca pa ni bilo v kadru Sampdorie, ki je z 1:2 premagala Fiorentino.

Gola se je razveselil tudi Benjamin Verbič, ki je v spopadu z Zoryjo zadel za delitev točk. Vojničan je odigral celotno srečanje, med tednom pa je dobil dobre pol ure in Dinamu pomagal do preboja v skupinski del UEFA Lige prvakov. Kijevčani se bodo v skupini G merili z Juventusom, Barcelono in Ferencvarošem Mihe Blažiča, ki je v "play-offu" po dveh remijih izločil norveški Molde. Povratni dvoboj ni postregel z zadetki, Blažič pa je odigral vseh 90 minut. Podobno je bilo tudi konec tedna, ko je Ferencvaroš z 2:1 premagal Puškaš akademijo.

Znova je bil uspešen Robert Berić, ki je zadel na zadnjih petih tekmah Chicaga. Krčan je v polno meril v 15. minuti tekme z Montrealom, ki se je končala z delitvijo točk. Berić se je s skupno šestimi goli povzpel že do četrtega mesta ligaške lestvice strelcev, vodilni Ruidiaz je pri osmih golih. Houston Aljaža Strune je podaljšal serijo brez zmage, Teksačani so izgubili s Kansas Cityjem. Pirančan je v 90 minutah igre prejel rumeni karton.

Na Poljskem gre odlično Davidu Tijaniću, ki se je z novo zmago povzpel na vrh Ekstraklase. Rakow vodi tudi po zaslugi Ljubljančana, saj je novopečeni reprezentant Slovenije v spopadu z Wislo Plock najprej vknjižil podajo za drugi gol gostiteljev, v 66. minuti pa je potrdil zmago Rakowa. Tijanić in soigralci so s prvega mesta izrinili Gornik Erika Janže, ki je izgubil z Zaglebiem Saše Živce. Slednji je bil udeležen v vodilni zadetek domače ekipe, po njegovem udarcu so avtogol pripisali Chudyju.

Jan Oblak bo z Atleticom tudi letos igral v UEFA Ligi prvakov, v skupini A ga čakajo tekme z Bayernom, Salzburgom in moskovsko Lokomotivo. Madridčani so v špansko prvenstvo zakorakali z mešanimi vtisi, saj so po uvodni zmagi vknjižili dva remija. Oblak je svoja vrata zaklenil tako na tekmi s Huesco kot Villarrealom. Haris Vučkić je v drugi španski ligi odigral 75 minut tekme z Alcorconom, srečanje pa se je ravno tako končalo z začetnim rezultatom.

Zagrebški Dinamo bo v sezoni 2020/21 igral v skupinskem delu UEFA Evropske lige. Petar Stojanović je s soigralci premagal estonsko Floro (3:1), bočni branilec je tudi tokrat dobil mesto v začetni enajsterici. Včeraj ga ni bilo v kadru, Dinamo pa je tudi brez njegove pomoči slavil v Varaždinu, modri so do treh točk prišli s preobratom in dvema goloma Mislava Oršića, bivšega člana Celja. Uspešen je bil tudi Osijek Damjana Boharja in novega reprezentanta Maria Jurčevića. Slavonci so bili v Šibeniku boljši z 0:2. Jurčević je odigral celotno srečanje, Bohar je zelenico zapustil pet minut pred zadnjim sodniškim žvižgom.

Brez vstopnice v UEFA Evropsko ligo je ostal Sporting Andraža Šporarja, ki je doma izgubil z LASK Linzem. Avstrijci so slavili z 1:4, Šporar je v igro vstopil v 71. minuti, ko so gostje že vodili z 1:4, Lizbončani pa so igrali z možem manj. Zeleno-beli so se bolje odrezali v domači ligi, z 0:2 so premagali Portimonense, Šporarja pa ni bilo v kadru.

Miha Mevlja s Sočijem vztraja tik pod vrhom lestvice, z 19 točkami se nahaja na četrtem mestu. Soči je bil v desetem krogu ruskega prvenstva s 4:2 boljši od Rostova, Mevlja pa je proti bivšemu klubu odigral celotno tekmo. Ufa je z remijem proti Volgogradu prišla do šeste točke, Bojan Jokić je s kapetanskim trakom na levici odigral vseh 90 minut.

Karagümruk je v četrtem krogu turške lige doživel prvi poraz, v mestnem obračunu je z 2:1 slavil Fenerbahče. Jure Balkovec je bil zamenjan v 82. minuti. Amedeja Vetriha, ki je v minulem tednu zamenjal delodajalca, še ni bilov kadru Gaziantepa, ki je še tretjič zapored iztržil remi.

Blaž Kramer je s Zürichom izgubil v Lozani (4:0), štajerski napadalec je igrišče zapustil v 61. minuti. Štirje zadetki so padli tudi na tekmi Lugana in Siona, a sta si tekmeca razdelila točkovni plen. Sandi Lovrić je v 57. minuti podal za drugi gol gostiteljev, 20 minuti kasneje pa je prejel rumeno opozorilo. Novi član izbrane vrste je odigral vseh 90 minut.

Hannover Jake Bijola, ki je kot prvi adut s klopi v igro vstopil v 64. minuti, je dobil lokalni derbi z Eintrachtom iz Braunschweiga, s sedmimi točkami pa se nahaja na drugem mestu ligaške razpredelnice. 

Drugo mesto avstrijske lige z Rapidom zaseda tudi Dejan Petrovič, ki ga v nadaljevanju sezone čakajo tudi evropske preizkušnje. Rapid se bo v UEFA Evropski ligi meril z Arsenalom ter dvema nasprotnikoma Celja, Dundalkom in Moldejem. Dunajčanom dobro kaže tudi v domačem prvenstvu, v četrtem krogu so s 3:0 ugnali LASK Linz, Petrovič je tekmo spremljal s klopi za rezerviste. Graški Sturm, barve katerega brani Jon Gorenc Stankovič, je po treh remijih vknjižil prvo zmago. Štajerci so s 4:0 premagali Altach, Domžalčan je vseh 90 minut poveljeval domači obrambi. Slabše gre Hartbergu, ki še čaka na prvo zmago, v četrtem krogu pa je s 7:1 klonil v Salzburgu. Rajko Rep je v igro vstopil pred pričetkom drugega polčasa.

Prvo ligo Telekom Slovenije na tokratnem seznamu predstavaljata Matjaž Rozman in Nino Kouter. Slednji je z Muro doživel prvi ligaški poraz, Sobočani so po preobratu pokleknili pred Bravom, Rozman pa je bil s Celjem boljši od Tabora.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA