10.06.2022 | 1. SFL
Kujtim Morina ostaja trener Dobovca

Prvotni načrt je bil ostati eno leto, a Kujtim Morina sodelovanje z Dobovcem podaljšuje v šesto leto, so sporočili iz FK Dobovec.

»Želim biti v ambicioznem klubu, zanima me osvajanje naslovov in igranje v Evropi, kar zadovoljuje moje trenerske ambicije. V zadnjih petih letih smo naredili izvrstne rezultate, ki jih je težko doseči in ponavljati,« pravi trener članske ekipe.

Spomnimo: pod njegovim vodstvom je članska ekipa osvojila naslove državnih prvakov v letih 2018, 2019, 2021 in 2022, temu gre dodati še pet pokalnih naslovov in superpokal. Vsakič so igrali tudi v Evropi, kjer so se leta 2021 uvrstili na finalni turnir osmerice v Zadru.

»Skupaj smo dosegli veliko; klub smo dvignili visoko, na zavidanja vredno raven, ustvarili odlično vzdušje v ekipi, z vodstvom čudovito sodelujemo. Tu so Rok, Zvone in vsi ostali, ki so prispevali k tej odločitvi,« niza razloge za podaljšanje sodelovanja. Nova sezona zanj ne bo rutina.

»Lačen sem novih dosežkov in uspehov, novega dokazovanja, kar pričakujem tudi od vsakega igralca. Okoli sebe želim ljudi, ki želijo ponavljati uspehe, kar ni preprosto in lahko,« doda.

Veseli ga, da je vodstvo kluba vselej našlo načine, da se ustvari ekipa, ki cilja najvišje. »Zavedam se finančnih razmer, v katerih je vse to zelo težko doseči, zato sem hvaležen upravi, da uspe najti prave načine za dosego želenega,« poudari. Veseli se dela v novi sezoni, zavzetega dela, priprav na prvenstvo in »evropskega izpita, ki pokaže pravo vrednost ekipe.«

Kujtim Morina pa ima odslej še eno zelo pomembno funkcijo. Postal je namreč pomočnik trenerja hrvaške futsal reprezentance. »Pogovori o tem so potekali eno leto. Nisem skrival želje postati selektor in to je pot. Zame je izjemna čast biti v strokovnem štabu selektorja Marinka Mavrovića. To je zagotovo tudi priznanje za moje delo v Dobovcu. Ne da se hvalimo, a kar je Dobovec delal pet let, ne zmore veliko ekip. Ustvarili smo vrhunske rezultate, kar je prepoznano širše in me kot trenerja izjemno veseli, da lahko vodim hrvaško futsal reprezentanco,« pogovor zaključi Kujtim Morina.

Tekst: FK Dobovec, D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.07.2022 | 1. SFL
  Robert Grdović bo vodil KMN Meteorplast Šic Bar
  Grdović, ki je bil odličen igralec in je za hrvaško reprezentanco zbral 56 nastopov (40 zadetkov), je stari znanec slovenskih futsal parketov. V sezoni 2016/17 je do naslova prvaka pripeljal Mariborčane, minuli dve sezoni pa je vodil ptujskega prvoligaša, s katerim je sezono 2021/22 končal na visokem tretjem mestu.
 • 01.07.2022 | 1. SFL
  Dobovec s 6. mesta v novo sezono lige prvakov
  Žreb skupin predkroga in glavnega kroga lige prvakov bo v četrtek, 7. julija ob 14.30 v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze. V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 52 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele po dva predstavnika.
 • 28.06.2022 | 1. SFL
  Zbirajo se prijave v futsal tekmovanja v novi sezoni
  Klubi so po elektronski pošti prejeli prijavnico v futsal tekmovanja NZS, pri prijavi priložijo rang tekmovanja in izjavo futsal kluba. Podatke o ekipah (uradne osebe, barve športne opreme, …) bodo klubi vnesli naknadno v informacijski sistem Regista – pred pričetkom tekmovanj bodo pozvani za vnos.
 • 19.06.2022 | 1. SFL
  Jeseni želi še okrepiti sodelovanje s klubi in treninge v NZS Futsal centru
  „Menim, da so bili treningi super. Igralci so jih dobro sprejeli, radi so prihajali. Na tem mestu hvala tudi vsem staršem, ki so jih vozili na treninge in čakali,“ pove Tomislav Horvat, selektor članov in reprezentance. Prav Horvat je skupaj s svojo strokovno skupino, v njej sta bila še Mile Simeunovič in Ivan Bratič, bdel na treningi in delom.
 • 18.06.2022 | 1. SFL
  Damir Pertič ostaja trener FC Bronx
  Moštvo bo še naprej vodil Damir Pertič, nekdanji igralec FC Bronxa, tudi slovenski reprezentant, ki je svojo športno pot začel v tedanji 3. SFL – MNZ Koper, kjer je sprva igral za ŠD A.S.C.I. – športno društvo italijanske manjšine v Kopru. V Kopru, kjer domače tekme igrajo Bronxi, deluje še danes.
 • 17.06.2022 | 1. SFL
  Pripravljajo kamp za mlade, zmagali v Zagrebu
  FK Dobrepolje bo tudi v novi sezoni igral v 1. SFL. Z minulo sezono so v Dobrepolju lahko zadovoljni, počasi pa pogledujejo naprej. V vodstvu kluba so potrdili, da bo člansko ekipo še naprej vodil trener Dani Kaljevič, za golmane bo skrbel trener Ivan Bratič.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  V ŠD Mlinše že pogledujejo v novo sezono
  „Želimo pa si, da bi še okrepili delo z mladimi. Da bi to postala znana Mlinška šola futsala. V lanski sezoni so se izkazali mladinci, letos bomo dodali še U17, zadaj pa že prihaja generacija iz U11. Radi bi tudi izobrazili strokovni kader, stroka je osnova za vse,“ dodaja trener ŠD Mlinše, kjer so poznani tudi po tem, da prvi začnejo priprave.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  Statistični pregled minule sezone v klubskem futsalu
  Po koncu sezone v futsal tekmovanjih še statistični pregled tekmovanj.
 • 11.06.2022 | 1. SFL
  Reprezentančni trojec še naprej v Dobovcu
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavo ekipe. V četrtek so potrdili, da bo ekipo še naprej vodil trener Kujtim Morina, ki bo lahko računal tudi na reprezentančni trojec.

DELI NA