16.08.2022 | Prva liga Telemach
Krznar novi strateg Maribora

Damir Krznar je novi trener Maribora, so danes sporočili iz Ljudskega vrta. Petdesetletni Hrvat je s Štajerci sklenil pogodbo do konca sezone 2023/24, v mestu ob Dravi pa sta se mu pridružila še prvič pomočnik Mihael Mikić in analitik Vedran Attias.

Hrvat je na mariborski klopi nasledil Radovana Karanović, ki je službo izgubil po šestih zaporednih porazih. Marko Šuler je pojasnil, zakaj se je odločil za Krznarja: "Po tekmi z Domžalami in pogovoru z Radovanom Karanovićem je bila sprejeta odločitev, da moramo poseči po spremembi. Pri odločitvi o novem trenerju ni bilo pomislekov, Damir Krznar je bil glavni izbor in edini kandidat, s katerim sem govoril, saj sva hitro našla skupen jezik. Gre za trenerja, ki je vajen delovanja na visokih obratih in premore veliko nogometnega znanja, obenem pa s karizmo, človeškimi vrednotami, ki navdušijo. Je trener za velike klube in prihaja iz velikega kluba, tako da mu delovanje pod pritiskom ni tuje in je bil brez obotavljanja pripravljen takoj sprejeti izziv. Zaveda se, kam prihaja. Imava podobne poglede glede skupne vizije. Verjame, da ekipa ima kvaliteto in so klubski cilji uresničljivi, v boju za naslov prvaka ter uvrstitvijo v evropske kvalifikacije. Želimo kratkoročno obrniti zadeve in pokazati ekipi, česar je zmožna, kar je pokazala še pred nekaj tedni. Dolgoročno pa peljati naš projekt naprej v želeno smer."

Krznar je bil kar devet sezon nogometaš zagrebškega Dinama, v Maksimiru pa je preživel tudi največji del trenerske kariere. Kar šest sezon je bil pomočnik več trenerjev, med drugim tudi Anteja Čačića in Krunoslavja Jurčića, ki sta svojčas delovala v Ljudskem vrtu. Nekaj časa je izkušnje nabiral tudi v vlogi pomočnika trenerja pri savdskem Al-Nassru, marca 2021 pa je postal glavni trener modrih iz Zagreba. Z Dinamom je osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka, decembra 2021 pa je svoje mesto prepustil Željku Kopiću. V drugi polovici sezone 2021/22 je deloval kot trener druge ekipe Dinama. 

"Ko vas pokliče Maribor, gre za veliko čast. Za izziv, ki ga moraš sprejeti. Situacija ni rožnata, a menim, da gre bolj za rezultatsko kot za krizo igre. Ogledal sem si nekaj tekem že prej, bilo je nekaj dobrih predstav, vendar je zmanjkalo tudi nekaj sreče. Prejšnja sezona je bila zelo uspešna, zdaj pa se je zgodil predvsem manjši padec. Maribor je v različnih pogledih podoben našemu prejšnjemu klubu, Dinamu, z bremenom rezultata, kjer je samo zmaga tista, ki šteje. To je ozračje, v katerem se ustvarjajo resnični zmagovalci. Vedno je treba letvico dvigniti visoko in verjamem, da bo Maribor znova prišel na nekdanja zmagovita pota. Ti igralci niso pozabili igrati nogometa, ta strokovni štab ni pozabil ustvarjati želene igre. Zgodilo se je negativno obdobje, treba se je pobrati in ustrezno odzvati. Cilj je, da bi sodelovanje bilo dolgoročno. V ligi imamo dovolj časa, da popravimo zadeve, prvi cilj pa bo vse moči usmeriti v boj za evropsko jesen. Spomnim se izjemnega ozračja iz Ljudskega vrta, ki sem ga tudi neposredno doživljal in si želim, da ga bomo kmalu dočakali tudi na naših tekmah." pravi novi strateg vijoličastih.

Mariborčane in Krznarja prva preizkušnja čaka že v četrtek, ko bo v Ljudskem vrtu odigrana prva od dveh tekem s Clujem. Dvoboj z romunskim prvakom odloča o tem, kdo bo igral v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Maribor (@nkmaribor)

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?
  • 17.03.2024 | Prva liga Telemach
    Tri točke Maribora proti Kopru
    Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:1 (1:0).

DELI NA