25.05.2019 | 1. SŽNL
Kronanje prvakinj in generalki za pokal

Pred nami je še zadnje dejanje 27. sezone SŽNL, ki se bo sklenila z 21. krogom, ki je na sporedu v nedeljo. Piko na i prvenstvu bo dodal še neposredni prenos tekme med novimi in starimi državnimi prvakinjami. Tekmo boste lahko od 11. ure dalje spremljali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Medtem ko sta 1. in 2. mesto oddana, je še nekaj matematičnih možnosti za mesta od 3. do 5. V zadnji krog gre kot tretja ekipa ŽNK Maribor (34 točk), 33 jih ima ŽNK Moje-lece.si Radomlje, 32 pa ŽNK Krim Rolljet.

SŽNL, 21. krog, 26.5.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (videoprenos na nzs.si)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim Rolljet (17.00)

Lestvica strelk po 20. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 45
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 35
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 29

Dosedanje državne prvakinje (vključno s sezono 2018/2019):
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 7
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Zmajčice bi pokvarile zabavo

Po dveh sušnih letih se naslov državnih prvakinj, zagotovo najbolj cenjena in čislana lovorika, vrača v Pomurje, vse to bodo jutri v Bratoncih v taboru ŽNK Telemach GMT Beltinci tudi dostojno proslavili. Da bo zabava prava, pa bo treba poprej odigrati še derbi z ljubljansko Olimpijo, ki tako v Bratoncih po dveh šampionskih sezonah sestopa s trona. „Najprej bomo domačinkam čestitali, potem pa jim bomo skušali pokvariti zabavo,“ sporoča trener Andrej Janežič, ki z Ljubljančankami prihaja na tekmo.

V domačem taboru želijo dostojno slovo od ligaške sezone, razmišljajo o prvemi naslednjem obračunu, zato so misli na pokalni obračun 30.5. "prepovedane". Bo pa to generalka varovank trenerke Nuše Ladinek pred četrtkovim spektaklom v Celju!

Najprej derbi, potem skupščina

"Tri kroge pred koncem prvenstva smo vedele, da je naslov spet v naši lasti, vendar smo šle v vsako naslednjo tekmo z enakim pristopom, željo in energijo. Vsak derbi je nekaj posebnega, tudi v nedeljo bo. Mislim, da tekma ne bo nič drugačna od ostalih, le-to, da bomo na koncu v zrak dvignile pokal,“ na temo 21. kroga dodaja Sara Makovec, ki je strnila misli za klubsko spletno stran Pomurk, ki bodo tako v svoje vitrine pospravile sedmi naslov državnih prvakinj.

Nekaj ur po tekmi pa sledi tudi redna letna skupščina, kjer bodo zastavili in zarisali ambiciozne cilje za jutri.

Uresničiti, kar so obljubili

Pa ostala igrišča?

„Imamo nekaj težav s poškodbami, manjkala bo tudi Pija Kovačič. A kljub temu verjamem, da lahko potrdimo to, kar smo si priigrali ter tudi napovedali – 3. mesto v državi,“ napoveduje trener Mariborčank Semir Šabotić, ki s svojo vrsto gostuje pri ŽNK Cerklje, kjer so tudi v tej sezoni pokazali korak naprej pri delu in rezultatih (17 točk iz 20 tekem).

Prvič proti bivšemu klubu

Radomljanke odhajajo v goste ŽNK Ankaran Obala. „Jutrišnjo tekmo nestrpno pričakujem, ker bom na tistem igrišču prvič zaigrala v dresu drugega kluba. Moje obdobje v Radomljah je bilo sicer kratko, vendar sem kljub vsemu navezala nekaj dobrih prijateljstev in pridobila veliko izkušenj. Soigralkam in vsem ostalim v klubu sem zelo hvaležna, da so me sprejeli in podpirali, pa čeprav za tako kratek čas,“ se tekme proti svojemu bivšemu klubu veseli vratarka Radomljank Melania Pasar, ki je svoje povedala za klubsko Facebook stran.

„Tudi v zadnjo tekmo gremo sproščeno. Katerikoli rezultat ne bi vplival na potek našega stanja na lestvici. Pričakujem, da bomo na igrišču bolj kompaktni in delali manj napak v zadnji liniji. Saj nas vsaka napaka stane zadetka. Ekipa Iz Radomelj je kvalitetnejša, kar pomeni, da se bo treba boriti do zadnje minute. Cilj je prejeti čim manj poceni zadetkov,“ pa tekmo napove še Miha Gaberc iz tabora ŽNK Ankaran Obala.

Generalka za pokal

V Ajdovščino prihajajo krimovke, ki bi rade na predvečer finala pokala potrdile dobro pripravljenost. „Ob odsotnosti Nine Šmid (kartoni) imamo tudi nekaj težav s poškodbami in pripravami deklet na maturo, zato bo postava nekoliko spremenjena. Prvenstvo želimo zaključiti z zmago,“ pa ambicij ne skriva trener krimovk David Fekonja.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 26.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke v 91. minuti, Radomljanke na 3. mesto
  S tekmami 21. kroga je konec državnega prvenstva članic v SŽNL. Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci slavi sedmi naslov, ki se je po dveh sušnih letih vrnil v Pomurje. Špela Kolbl je s 46 zadetki prva strelka tekmovanja.
 • 24.05.2019 | 1. SŽNL
  Nove in stare prvakinje v nedeljo pred kamerami
  „Precej mirno čakamo to tekmo, a ne glede na vse jo želimo in moramo izpeljati z zmago. Tako kot na vsaki tekmi nas zanima stoodstoten pristop. Želimo si ustvariti čim več priložnosti, v obrambi pa biti agresiven po zapravljeni žogi, to je naš recept,“ nekaj besed zadnji tekmi sezone v SŽNL nameni izkušena Tjaša Tibaut.
 • 20.05.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke skočile na 3. mesto
  V predzadnjem dejanju sezone so štirje favoriti upravičili vlogo favoritinj. Pomurke so v 2. polčasu napolnile mrežo Radomljank, Maribor Ankarančank. Krimovke so že prvem polčasu opravile z Gorenjkami, Olimpija pa z Ajdovkami.
 • 18.05.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje iz Budimpešte na derbi v Radomlje
  Še dva kroga nas ločita do konca sezone v ženski elitni ligi SŽNL, kjer dilem praktično ni več: ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak, Špela Kolbl pa ima na prvem mestu lestvice strelk 11 golov naskoka pred prvo spremljevalko.
 • 15.05.2019 | 1. SŽNL
  Dočakale naslov, zdaj pred misijo ligo prvakinj
  Nogometašice ŽNK Telemach GMT Beltinci so tri kroge pred koncem osvojile naslov državnih prvakinj. Ekipo je do sedme tovrstne lovorike pripeljala trenerka Nuša Ladinek, ki je po aktivni karieri igralke leta 2007 začela z delom v mlajših selekcijah, kjer je nanizala štiri naslove državnih prvakinj (U12 leta 2013, U13 2014, U15 2015, U17 2017), dvema pokaloma (2017 in 2018) je dodala še letošnji naslov državnih prvakinj.
 • 12.05.2019 | 1. SŽNL
  Nov mejnik Tjaše Tibaut, remi na derbiju
  V 19. krogu SŽNL so najvišjo zmago dosegle igralke ŽNK Krim Rolljet, s sedmico v mreži pa so aktualne prvakinje domov pospremile Mariborčanke. V Ljubljani remi, tekmo v Ajdovščini preprečila burja.
 • 11.05.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke bodo čakale na napako prvakinj
  S tekmo v ŠRC Ankaran se danes začenja dvodnevje SŽNL, saj bo 19. krog na sporedu od danes do jutri. Obalne prvoligašinje gostijo ljubljanski ŽNK Krim Rolljet, ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 06.05.2019 | 1. SŽNL
  Olimpiji točke v Mariboru, v Ljubljani v sredo
  Kar 27 zadetkov je prinesel nepopolni 18. krog SŽNL. Ob zmagah Olimpija, Radomelj in Cerkelj je bila zavoljo dežja predstavljena tekma v Ljubljani. Domači ŽNK Krim Rolljet in ŽNK Telemach GMT Beltinci se bosta pomerila v sredo, 8. maja.

DELI NA