25.05.2019 | 1. SŽNL
Kronanje prvakinj in generalki za pokal

Pred nami je še zadnje dejanje 27. sezone SŽNL, ki se bo sklenila z 21. krogom, ki je na sporedu v nedeljo. Piko na i prvenstvu bo dodal še neposredni prenos tekme med novimi in starimi državnimi prvakinjami. Tekmo boste lahko od 11. ure dalje spremljali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Medtem ko sta 1. in 2. mesto oddana, je še nekaj matematičnih možnosti za mesta od 3. do 5. V zadnji krog gre kot tretja ekipa ŽNK Maribor (34 točk), 33 jih ima ŽNK Moje-lece.si Radomlje, 32 pa ŽNK Krim Rolljet.

SŽNL, 21. krog, 26.5.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (videoprenos na nzs.si)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim Rolljet (17.00)

Lestvica strelk po 20. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 45
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 35
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 29

Dosedanje državne prvakinje (vključno s sezono 2018/2019):
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 7
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Zmajčice bi pokvarile zabavo

Po dveh sušnih letih se naslov državnih prvakinj, zagotovo najbolj cenjena in čislana lovorika, vrača v Pomurje, vse to bodo jutri v Bratoncih v taboru ŽNK Telemach GMT Beltinci tudi dostojno proslavili. Da bo zabava prava, pa bo treba poprej odigrati še derbi z ljubljansko Olimpijo, ki tako v Bratoncih po dveh šampionskih sezonah sestopa s trona. „Najprej bomo domačinkam čestitali, potem pa jim bomo skušali pokvariti zabavo,“ sporoča trener Andrej Janežič, ki z Ljubljančankami prihaja na tekmo.

V domačem taboru želijo dostojno slovo od ligaške sezone, razmišljajo o prvemi naslednjem obračunu, zato so misli na pokalni obračun 30.5. "prepovedane". Bo pa to generalka varovank trenerke Nuše Ladinek pred četrtkovim spektaklom v Celju!

Najprej derbi, potem skupščina

"Tri kroge pred koncem prvenstva smo vedele, da je naslov spet v naši lasti, vendar smo šle v vsako naslednjo tekmo z enakim pristopom, željo in energijo. Vsak derbi je nekaj posebnega, tudi v nedeljo bo. Mislim, da tekma ne bo nič drugačna od ostalih, le-to, da bomo na koncu v zrak dvignile pokal,“ na temo 21. kroga dodaja Sara Makovec, ki je strnila misli za klubsko spletno stran Pomurk, ki bodo tako v svoje vitrine pospravile sedmi naslov državnih prvakinj.

Nekaj ur po tekmi pa sledi tudi redna letna skupščina, kjer bodo zastavili in zarisali ambiciozne cilje za jutri.

Uresničiti, kar so obljubili

Pa ostala igrišča?

„Imamo nekaj težav s poškodbami, manjkala bo tudi Pija Kovačič. A kljub temu verjamem, da lahko potrdimo to, kar smo si priigrali ter tudi napovedali – 3. mesto v državi,“ napoveduje trener Mariborčank Semir Šabotić, ki s svojo vrsto gostuje pri ŽNK Cerklje, kjer so tudi v tej sezoni pokazali korak naprej pri delu in rezultatih (17 točk iz 20 tekem).

Prvič proti bivšemu klubu

Radomljanke odhajajo v goste ŽNK Ankaran Obala. „Jutrišnjo tekmo nestrpno pričakujem, ker bom na tistem igrišču prvič zaigrala v dresu drugega kluba. Moje obdobje v Radomljah je bilo sicer kratko, vendar sem kljub vsemu navezala nekaj dobrih prijateljstev in pridobila veliko izkušenj. Soigralkam in vsem ostalim v klubu sem zelo hvaležna, da so me sprejeli in podpirali, pa čeprav za tako kratek čas,“ se tekme proti svojemu bivšemu klubu veseli vratarka Radomljank Melania Pasar, ki je svoje povedala za klubsko Facebook stran.

„Tudi v zadnjo tekmo gremo sproščeno. Katerikoli rezultat ne bi vplival na potek našega stanja na lestvici. Pričakujem, da bomo na igrišču bolj kompaktni in delali manj napak v zadnji liniji. Saj nas vsaka napaka stane zadetka. Ekipa Iz Radomelj je kvalitetnejša, kar pomeni, da se bo treba boriti do zadnje minute. Cilj je prejeti čim manj poceni zadetkov,“ pa tekmo napove še Miha Gaberc iz tabora ŽNK Ankaran Obala.

Generalka za pokal

V Ajdovščino prihajajo krimovke, ki bi rade na predvečer finala pokala potrdile dobro pripravljenost. „Ob odsotnosti Nine Šmid (kartoni) imamo tudi nekaj težav s poškodbami in pripravami deklet na maturo, zato bo postava nekoliko spremenjena. Prvenstvo želimo zaključiti z zmago,“ pa ambicij ne skriva trener krimovk David Fekonja.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 19.08.2019 | 1. SŽNL
  Ljubljančanke in Pomurke napovedale boj za vrh
  S tekmami 1. kroga se je začelo državno prvenstvo članic. Uvodni krog sta obeležili visoki zmagi ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Osem zadetkov na eni tekmi je dosegla Ana Milović.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Začenja se 28. sezona SŽNL, uvodoma prenos iz Cerkelj
  Uvodoma se bo igralo v Ljubljani, Kopru, Mariboru in Cerkljah. Z željo po še dodatni popularizaciji ženskega nogometa pa nas že v uvodu v prvenstvu čaka prenos tekme. Kamere Nogometne zveze bodo v Cerkljah na Gorenjskem, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Radomlje.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje na Bonifiko z novim trenerjem
  Aktualne državne in pokalne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci 28. sezono SŽNL začenjajo na koprski Bonifiki. A brez dosedanje trenerke Nuše Ladinek, ki je po nastopu v kvalifikacijah za ligo prvakinj odstopila.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Tudi na Obali ambiciozno v novo sezono
  V novi sezoni SŽNL, državnega prvenstva članic, bo v ligi nastopala tudi zasedba Koper Obala, ki 1. krog SŽNL jutri začenja s tekmo proti pokalnim in državnim prvakinjam ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 16.08.2019 | 1. SŽNL
  Pred kamerami NZS želijo tri točke
  Članice so začele z državnim prvenstvom v sezoni 1992/1993. Prva prvakinje so postale igralke Krima, v nedeljo, 18. avgusta, pa se začenja 28. sezona. V tekmovanju bo nastopilo osem ekip, naslov prvakinj branijo Pomurke.
 • 11.08.2019 | 1. SŽNL
  Olimpija cilja na obe domači lovoriki
  Začetek tekmovanja v SŽNLK z velikimi pričakovanji in upi pričakujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki je v lanski sezoni po dveh naslovih državnih prvakinj prvenstvo sklenila na 2. mestu.
 • 07.08.2019 | 1. SŽNL
  Verjame v ekipo, verjame v tri zmage
  V Beltincih in Murski Soboti se je s tekmo med škotskimi podprvakinjami in prvakinjami Gruzije začel eden od desetih kvalifikacijskih turnirjev za preboj v ligo prvakinj. Ob 20.45 v Murski Soboti začenjajo tudi slovenske državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Prekmurje Beltinci,
 • 07.08.2019 | 1. SŽNL
  Z gledalci in s kančkom sreče do lige prvakinj
  V Murski Soboti se bodo varovanke trenerke Nuše Ladinek uvodoma pomerile s prvakinjami Walesa. Tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 06.08.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke boljše od Američank
  Uvodoma so se pomerile z Olimpijo, ki je bila na koncu boljša z rezultatom 5:4. Sledil je obračun z Mariborom, tekma pa se je končala z remijem (1:1). Minulo soboto so se na poti na priprave varovanke Davida Fekonje srečale še z avstrijsko vrsto Carinthias.
 • 05.08.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke na Slovaškem in v Avstriji
  Pod taktirko trenerja Bojana Taneskega, na klop je sedel letos poleti, so uvodoma z 8:3 porazile FC Petržalka, potem pa so remizirale SK Slovan Bratislava (2:2), gola je prispevala Zala Kuštrin.

DELI NA